malange 05.09.07, 23:29 Różne mody wracają, ciekawe czy i ta powróci :DDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hazel_dobkins Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 05.09.07, 23:34 hehehe..toż byłby prawdziwy powiew PRLu..:D ja miałam, jako 6 latka..czyba czarne z czerwonym choć mogę się mylić ;)..w każdym razie nieźle ternowały mięśnie nóg..przez ciężar :D.. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 05.09.07, 23:39 ale dizajn miały pierwsza klasa :) jeśli czeszki wróciły (tak tak, wiem, inny kaliber), to może i relaksy ktoś wskrzesi. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 05.09.07, 23:42 Mnie "uszczęśliwiła" nimi babcia jak miałam 6-7 lat. Strasznie płakałam jak je miałam ubrać. Pamiętam, że były strasznie ciężkie i sztywne - chodzenie po śniegu było niemal niemożliwe, bo nie dało się podnieść nogi jak utknęła w białym puchu :DDD Biegać się też w nich nie dało :( Właściwie to miałam wrażenie jakbym miała obie nogi w gipsie. Ciężko się też je ubierało i ściągało - przez tą sztywność i ciasną gumkę u góry. Za to nie przemakały i było w nich gorąco. Ale mnie dzisiaj na wspomnienia wzięło :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: Dla przypomnienia... 05.09.07, 23:38 myślę, że "świetnie" by wyglądały w połączeniu z legginsami które pokazywałaś w innym wątku, np. www.allegro.pl/item239702297__loffler_wyjatkowe_leginsy_polecam_.html Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Dla przypomnienia... 06.09.07, 10:29 hazel_dobkins napisała: > myślę, że "świetnie" by wyglądały w połączeniu z legginsami które > pokazywałaś w innym wątku, to prawda!! a ja nie mialam relaksow :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: Dla przypomnienia... 05.09.07, 23:44 Właśnie ostatnio znajomi wspominali i nie miałam pojęcia, o co im chodzi. Jak to możliwe, że tych butów nie pamiętam? Pamiętam za to "buty sofix dla każdego, tanie modne i wygodne, i na zimę i na lato, nosi syn i nosi tato..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Dla przypomnienia... 05.09.07, 23:50 ja tez pamietam reklame sofixow!! Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Dla przypomnienia... 05.09.07, 23:54 i na koncu reklamy bylo: buty sofix. w tym sie chodzi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: Do ryfka81 05.09.07, 23:59 Te, te :) Ja miałam biało-szare, sznurowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla przypomnienia... 06.09.07, 10:36 ja sofixy miałam też :) ale chińskie trampki, wsuwane takie, kolorowe, to dopiero było coś... hicior i obiekt pożądania (mój przynajmniej). ilekroć teraz widzę gdzieś w sklepie te trampko-balerinki, mam ochotę sobie kupić przez wzgląd na dawne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Dla przypomnienia... 06.09.07, 14:40 sumire napisała: > ja sofixy miałam też :) > ale chińskie trampki, wsuwane takie, kolorowe, to dopiero było > coś... hicior i obiekt pożądania (mój przynajmniej). ilekroć teraz > widzę gdzieś w sklepie te trampko-balerinki, mam ochotę sobie kupić > przez wzgląd na dawne czasy. ja tez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 05.09.07, 23:48 moj kolega nabyl na jakims portalu aukcyjnym relaksy i chodzi w nich w zimie po wroclawiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
escritora Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 05.09.07, 23:58 w mojej wcześniejszej pracy sekretarka nosiła relaksy...:/ (to było ponad dwa lata temu) trendsetterka? Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: ja!!!!złoto-brązowe! 06.09.07, 01:57 Ja nie mialam, bo mnie rodzina z RFN-u "uszczesliwila" niemiecka wersja relaksow, ale moja mama miala, bialo-czarne i na moskiewskim Placu Czerwonym nadawala szyku, alez jej zazdroscilam :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 08:52 ubolewam ze nie mialam, moglabym teraz wspominac Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 08:55 Nie miałam i zawsze zazdrościłam innym dzieciakom tych butów, chociaż rodzice zawsze mi mówili że są niewygodne:D Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 09:04 mialam, białe, piękne, kochałam je! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 09:21 czarno czerwone pewnie sie jeszcze gdzies poniewieraja u Babci Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka8 Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 11:01 O matko, aż mi się łezka w oku zakręciła, gdy zobaczyłam zdjęcie tych relaksów... Miałam czerwono-czarne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allienis Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 11:45 Miało się miało.Wtedy płakałam ,kiedy musiałam je założyć,teraz sentyment został... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 12:39 Miałam, szaro-granatowe (czy srebrno-granatowe?). Bardzo je lubiłam, bo od dziecka byłam zmarźlakiem strasznym, a w tych butach wreszcie było mi ciepło :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: a co to są relaksy? 06.09.07, 12:48 takie Uggi sprzed 25 lat ;) w którymś z postów wyżej jest link do obrazka tego niewątpliwego cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz.koscielna Re: a co to są relaksy? 06.09.07, 12:56 He, he, miałam takie w dzieciństwie - niebiesko-granatowe ze srebrnym napisem chyba:))) Cuuuuuudne były! Jak sie kiedyś wykopyrtnęłam zimą na dworze, to ja poleciałam nosem w zaspe śniegu - a "buciki" niewzruszone dalej w miejscu stały:))))) Ale ciepło mi w nich było - to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 ja tylko marzyłam o takich ;( 06.09.07, 13:29 i nigdy mama mi nie kupiła, bo twierdziła, że to straszne tandeta i bezguście, a dla mnie był to szczyt elegancji :) no i... jak miały czarną podeszwę, to zostawiały fajne ślady na gumoleum w szkole ;) Ach... Nie były takie złe... trochę je zmodernizować i... Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 13:42 ja nie mialam niestety, za to mialam cala kolekcje sofixow, ktorych serdecznie nie znosilam. moje ulubione buty w dziecinstwie to byly czeszki, plastiki (do ktorych wkladalam kamyki w obcasy, zeby stukaly) i saszko-botki, ktore tato przywiozl mi z niemiec, i tak je uwielbialam, ze nie chcialam przestac ich nosic, nawet jak juz byly sporo za male;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Plastiki :DDD 06.09.07, 14:15 Prawie takie jak kiedyś: www.conservativeprincess.mu.nu/archives/Jellies!.jpg Plastiki - nowe wcielenie: www.londonphotos.org/archives/selshoes.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:18 Kolejne nowe wcielenia plastików: dodatki.files.wordpress.com/2007/06/jell-shoes.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:23 mialam takie granatowe: www.conservativeprincess.mu.nu/archives/Jellies!.jpg i takie biale i czerwone, ale nie na koturnie: www.conservativeprincess.mu.nu/archives/Jellies!.jpg pamietam, ze czulam sie w nich strasznie elegancka, jak szlam sobie stukajac obcasami po chodniku w mojej lambadziarskiej bialej spodniczce;) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:27 o te nie na koturnie mi chodzilo oczywiscie: www.londonphotos.org/archives/selshoes.jpg btw nie przypominam sobie zadnych plastikow na koturnie z lat 80. mialy co najwyzej bardzo malutki obcas. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:27 takk :) a w ubiegłym roku - czy może dwa lata temu? - plastiki można było w H&M kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:39 byly, pamietam:) ale jakos sie nie przekonalam mimo wszystko. chociaz na takie rozowe plastikowe piptoly, jak te ze zdjecia malange, to moze bym sie skusila;) plastiki w ogole sa rewelacyjne do chodzenia po ulewnym letnim deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 14:57 "moda" na plastiki wlasciwie nigdy sie nie skonczyla...przynajmniej dla mnie dla mnie sa abowiazkowe w zestawie wakacyjnym, do chodzenia po kamienistych plazach, albo brodzenia w gorskich potokach sofiksow nie mialam, ale pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
malwa_kaja Re: Plastiki :DDD 06.09.07, 21:43 Plastiki to było coś! Później, jak paski po bokach pękały, to obcinało się je i piętki i były super wsuwane klapeczki... ;-)) A do pustego w środku obcasa zawsze właziły kamienie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
escritora Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 14:30 przypomniałaś mi, że ja też miałam takie plastiki i w obcasy wkładałam kamyczki :) ale się rozczuliłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 14:35 to popularna praktyka byla:) u mnie na podworku wszystkie dziewczynki tak robily;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 14:43 Ja z koleżankami też tak robiłyśmy ale chodziłyśmy w nich po klatce schodowej, bo tam głośniej stukały - sąsiedzi nie byli zachwyceni :) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 13:51 mialam i wstydzilam sie w nich chodzic, ale we wszelkich innych kozakach bylo mi zimno...w ogole zawsze mi bylo w polsce zimno, cholera :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 14:42 Miałam takie srebrno-czarne :D miały jedna wade, bo się nie ślizgały. Smarowaliśmy od spodu jak narty róznymi specyfikami, ale nie pomagało :D I za t najbardziej ich nie znosiłam, bo co to za frajda wracać do domu i nie ślizgać się na zamarzniętych kałużach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.0202 Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 21:27 ja ja ja mialam, czarne ze srebna wstawka, oj jak mi sie podobaly! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 21:31 co to za pytanie?? oczywiście ze miałam i to tłumaczy moje aktualne problemy emocjonalne :P Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: Która z Was miała prawdziwe Relaksy? 06.09.07, 21:35 o taaaaaaaaaak :-) pamiętam jak dziś: granatowe ze złotymi napisami i ta moja duma z ich posiadania na jednej z pierwszych randek :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś