aga.pier 24.09.07, 09:00 jadę na wycieczkę i będę raczej w centrum Berlina. dlatego proszę o jakieś namiary na fajne sklepy z ciuchami, torbami czy butami. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:02 Jako ze niedawno owiedzilam Berlin powinnam zapytac,co to jest "centrum B";)Nie chce byc zlosliwa,ani przemadrzala,a le to miasto jest tak olbrzymie i rozlane,ze trzeba mowic oi poszczegolnych dzielnicach,nie o calosci. Powiedzmy ,ze Berlin Mitte-tam na pewno bedziesz,z tego co pamietam 3 HM,Stefanel,LV,Hugo Boss,nie jestem pewna ,czy nie Prada i Dior,a takze wszystko czego (bogata )dusza zapragnie w lafayette-berlin.de/start.php Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:13 littlefrog napisała: > www.kadewe-berlin.de/ O,w okolicach KDW jest duze skupisko roznych sklepow! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:19 w samym KDW zresztą też ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
potruputi Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:24 KDW i Lafayette to miejsca raczej dla tych z bardziej wypchanym portfelem. Jesli szukasz popularnych marek to polecam KuDamm (dlugasna ulica Kurfuerstendamm), tam co dwa kroki masz H&M i inne (2XZara, Pimkie, C&A, Benetton itp). Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 11:42 och moj najulubienszy sklep ;D ale jak tam bylam ostatnio (czerwiec) mieli na srodki wielkie polacie SŁOMY -a'la wystawa -wszyscy kichali ;/ a ja najbardziej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:25 Dokladnie, ponawiamy prosbe o podanie dokladnych wspolrzednych na jakich bedzie sie Pani przemieszczac :)))))) Berlin jest ogromny i ciezko cos doradzic, a zreszta mysle ze nie ma co doradzac, tylko przejsc sie ulica i sklepy sie same znajda, bo co temu miastu mozna zazdroscic to na pewno ilosci sklepow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 11:07 dzięki dziwczyny, dzięki. sama nie wiem gdzie będę i gdzie będziemy mieć wolny czas a że jest to wycieczka jednodniowa (bo ja spod zachodniej granicy) to skoro sklep za każdym rogiem to coś znajdę. :) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 10:22 Oj, w centrum ? ale dokladnie gdzie ? Berlin jest tak wielki ze musisz troche sprecyzowac :) zreszta w Berlinie na kazdym rogu jest jakis sklep :)) Jezeli to wycieczka to mozliwe ze bedziecie na Potsdamer Platz, tam jest centrum handlowe ktore nazywa sie " Arkaden ", ale chyba uzywa sie calej nazwy " Potsdamer Platz Arkaden " (?), znajdziesz tam takie sklepy jak : Benetton, BIBA, Esprit, Foot Locker, Zara, Gerry Weber, H & M, H & M Beautybox, Mango, Palmers, Ulla Popken, Gino Rossi, Deichmann, Leiser, Swarovski, Bijou Brigitte, Christ, Swatch. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Na Karl Marx Straße miesci sie " Neukölln Arcaden ", tak on wyglada: www.neukoelln-arcaden.de/i/index.jpg Znajdziesz tam Esprit, New Yorker, Pimkie, ze sklepow z butami to Görtz 17. Szczerze powiedziawszy to uwazam, ze nie ma tam wielkiego wyboru. (Jezeli chodzi o odziez). +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Wkleje Ci tylko strone internetowa centrow handlowych, podam Ci adres, wtedy jak bedziesz na miejscu to na mapie zobaczysz czy masz daleko, czy tez nie. www.berlin.de/orte/shop/kategorie/einkaufscenter/ Tam jak widzisz masz od Alexa do Spandau Arcaden. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: sklepy w centrum Berlina? 24.09.07, 12:52 tam jest duzo sklepow i prawie wszytskie fajne wiec nie bedziesz miala problemow ze znlezieniem tylko cenowo czasami jest kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
spaceage Re: sklepy w centrum Berlina? 25.09.07, 11:41 ja tez niedlugo jade do Berlina i bardzo mi ten temat jest bliski ;) nie wiecie przypadkiem gdzie moge kupic jeansy cheap monday? (w Berlinie) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: sklepy w centrum Berlina? 25.09.07, 12:26 Kiedys mozna bylo kupic tu : Pierwszy jest na Alexanderplatz. APARTMENT AM ALEXANDER CHRISTOF Memhardstrasse 8 Berlin +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ THE CORNER BERLIN Französische Str 40 Berlin +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PALE BLUE EYES Kastanienallee 50/51 Berlin Tak przynajmniej powiedziala mi kolezanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
spaceage Re: sklepy w centrum Berlina? 26.09.07, 15:10 Dzieki! :))) Mam nadzieje ze nadal sa aktualne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spaceage a co z second handami? 14.11.07, 20:55 moze znacie jakies (bardziej Kreuzberg niz Mitte) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamagic Re: a co z second handami? 15.11.07, 00:16 sh: moda młodziezowa -kleidermarkt garage - ahornstrasse 2 nollendorfplatz znane marki z wyzszej półki - macys- mommsenstrasse 2 , uhlandstr. moda lat 50, 60 i 70 - sterling gold - heckmann hofe, oranienburger str. buty - calypso - munzstr.16, weinmeisterstr. oraz róznorodne ciuchy - mega dress - goltzstrasse 13, nollendorfplatz kleidermarkt colours - bergmannstr. 102, gneisenaustr. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: a co z second handami? 15.11.07, 00:39 fajnie, może kiedyś przydadzą sie te informacje bo na razie nie załapałam się na tę wycieczkę, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś