11ss 31.10.07, 23:09 jutro Dzień Wszystkich Świętych, czy znowu nas czeka rewia mody na cmentarzach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mef8 Re: 1 listopada 31.10.07, 23:11 pewnie tak chociaż ja nigdzie sie nie wybieram wiec nie pooglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: 1 listopada 01.11.07, 07:36 ależ ja to uwielbiam, szczególnie starsze panie w kapeluszach z broszkami, cudnie jest, płaszcze, nie ma wyciągniętych kurtek, elegancko jak na przedwojennej warszawskiej ulicy, już się nie moge doczkeać aż wyjdę z domu paradoks ale 1 listopada z dzieciństwa kojarzy mi się z ubraniem, moja mama kupowała mi coś nowego wierzchniego na zimę mniej więcej przed świetem zmarłych i zawsze się okazywało że jest tak zimno że mogę już na cmentarz włozyć tę nową rzecz, teraz ten efekt cieplarniany .... Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: 1 listopada 01.11.07, 08:18 W okaresie gdy byłam nastolatką uwielbiałam to święto i tą rewię. Najgorszym problemem było to, że był to pierwszy dzień mrozu i trzeba było zakłądać czapkę- a przecież na cmantarzu można było natrafic na znajomych ;)) Zawsze strój tego dnia był istotny. Teraz wazne aby było ciepło ale też elegancko. Nadal lubię te sentymentalne spacery i lubię patrzeć na ludzi tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: 1 listopada 01.11.07, 11:12 > elegancko jak na przedwojennej warszawskiej ulicy Coś jest w tym co piszesz:) Mnie osobiście razi jak np. w Boże Ciało widzę na procesji nastolatki w koszulkach na amiączkach i krótkich spodenkach. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 1 listopada 01.11.07, 08:27 ja sie ubieram CIEPLO na cmentarz, reszta mnie malo interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
margol9 Re: 1 listopada 01.11.07, 08:52 a wypada pójść w jeansach,a "góra"powiedzmy że bardziej elegancko? Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: 1 listopada 01.11.07, 08:54 Głupie pytanie..to nie ślub- wszystko wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: 1 listopada 01.11.07, 09:40 pewnie i czeka Nas rewia. z radoscia poobserwuje:)) sama martwie sie tylko tym by nie zmarznac i tyle. plaskie buty plus ciepla kurtka! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: 1 listopada 01.11.07, 10:28 rewia mnie dziś nie interesuje. mam dziś do odwiedzenia cztery cmentarze. zakładam jeansy o szerokich nogawkach, wygodne, płaskie buty, gruby szalik, beret i rękawiczki, do skórzanego płaszcza. (temperatura max. w okolicach 10 st.C) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: 1 listopada 01.11.07, 11:05 pewnie tak, jak co roku zreszta. jak juz w kosciele mozna bylo odwrocac glowe z obrzydzenia na druga strone. te 10 cm szpileczki, czarne minioweczki, kurteczki do bioder, oczywiscie czarne, czarne maluskie torebeczki, i biale szaliczki. jedna pani stala przedemna wiec zeby nie bylo ze nie uwazam. biale kozaczki na czarnej szpilce z klamerka na boku, spodnica dluga do polowy tych kozakow, czarny plaszczyk, i zlota opaska z kokardka brokatowa na glowie. tak jakby byla wczoraj na dyskotece a dzisiaj nei zdazyla sie przebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: 1 listopada 01.11.07, 12:12 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,4624171.html Odpowiedz Link Zgłoś
askaa02 Re: 1 listopada 01.11.07, 12:25 mysle, ze w tym artykule niestety jest sporo prawdy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: 1 listopada 01.11.07, 12:56 na pewno tak. ja wybieram się dopiero wieczorem, nie zamierzam się jakoś szczególnie ubierać Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: 1 listopada 01.11.07, 14:23 To chyba nieuniknione przecież TRZEBA się pokazać. Ja tradycyjnie stawiam na to aby przede wszystkim było mi ciepło i wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: 1 listopada 01.11.07, 15:05 Byłam na 2 cmentarzach i jestem naprawdę miło zaskoczona. U mnie było dość ciepło, kobitki ładnie ubrane. Nie widziałam żadnej tipisary, po nikim nie było też widać, ze chce sie pokazać. Większośc ładnie, elegancko ubrana, ale nie przebrana. Pozytywne wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: 1 listopada 01.11.07, 15:38 Ja równiez jestem zaskoczona - kazdy schludny i elegancki na swój sposób ale bez tej grubej przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
panigazeta Re: 1 listopada 01.11.07, 16:01 Na moim cmentarzu bylo różnie, ogolnie nie najgorzej, Ja sama nie bylam przejawem ,,POKAZANIA`` sie, ale za to byla nim moja kuzynka. Typowa TIPSIARA, obwieszona zlotem krolowa dyskotek, szpanerski telefonik, torebeczka, tipsiki. itp... Dzizys skad sie biora takie ..... przemilcze dalej. A no i tak byla jeszcze jedna panna co to pomylila cmentarz z dyskoteka czerwone kozaki na meeeega szpilce, do tego krotka mini ledwo zakrywaajca tylek, czarna, i czerwona torebusia, <buhehe> Odpowiedz Link Zgłoś
natalia999 Re: 1 listopada 01.11.07, 16:16 panigazeta napisała: > Na moim cmentarzu bylo różnie, ogolnie nie najgorzej, Ja sama nie > bylam przejawem ,,POKAZANIA`` sie, ale za to byla nim moja kuzynka. > Typowa TIPSIARA, obwieszona zlotem krolowa dyskotek, szpanerski > telefonik, torebeczka, tipsiki. itp... Dzizys skad sie biora > takie ..... przemilcze dalej. > A no i tak byla jeszcze jedna panna co to pomylila cmentarz z > dyskoteka czerwone kozaki na meeeega szpilce, do tego krotka mini > ledwo zakrywaajca tylek, czarna, i czerwona torebusia, <buhehe> No i co zal ci doope sciska,ze miala mini i kozaki nja szpilce??! A ja sie zastanawiam akurat skad sie biora takie kobiety co im przeszkasza jak dziewzyna ubierze mini lub cos innego.Czyzby zazdrosc,ze jakas inna dziewczyna ma co pokazac a sama nie i swoja zgorzknienie wylewa na innych.Maskujac przy tym swoja zazdrosc i zawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: 1 listopada 01.11.07, 18:08 Niech nosi! I niech ją (najcześciej) łysy chłopak w dresie klepie po tyłku. Ale mini i białym kozaczkom - mówię stanowcze: nie! na cmentarzu w dzień Wszystkich Świętych, który jednak zobowiązuje do refleksji, zadumy. I mi zupełnie nie pasuje do tego dnia obraz tipsiary przy grobie, rechoczącej i co chwila odbierającej telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: 1 listopada 01.11.07, 19:18 trudno miec dobry chumor jak chlop zapalka do znicza trafic nie moze bo zezuje na boki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cherie Re: 1 listopada 01.11.07, 16:32 to co rzucilo mi sie w oczy to panna w króciutkim futrze niczym z lamparta do tega taka sama futrzana torebka, czerwone kozaki i biala lniana spodniczka do kolan z falbanka.. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: 1 listopada 01.11.07, 17:16 na moim cmentarzu panowal styl jesienno-spacerowy, rewii mody nie bylo wiec jak najbardziej sie wpisalam w klimat:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 1 listopada 01.11.07, 17:19 ja na dwoch warszawskich cmetarzach nie widzialam rewii mody. za cieplo na wyciaganie futer z szafy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: 1 listopada 02.11.07, 12:29 Byłam na jednym cmentarzu, ogólnie jakiejś rewii nie zauważyłam, ale wpadły mi w oko trzy przypadki: - panienka w mini i bordowych kozakach z wielkim czubem, do tego mokra włoszka na głowie i makijaz rodem z dyskoteki - pani z siwymi włosami na które wylał sie chyba atrament(miała granatowe placki na głowie) - dziewczyna z żarówiastym szalikiem Legii Odpowiedz Link Zgłoś
pauuula15 Re: 1 listopada 02.11.07, 12:31 Bylo dobrze....:) Wszyscy elegencko ubrani, a jezeli nawet nie elegancko to skromnie.Tylko jedna pani wzrocila moją uwagę: czarna mini spodniczka czarne kozaczki w szpic i biale futerko i jak juz ktos wspominal facet w dresie sciskający ja po tyylku idąc przez caly cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: 1 listopada 02.11.07, 12:39 Na "moich" cmentarzach żadncyh rewii nie było. Ludzie byli po prostu ubrani ciut bardziej uroczyście niż zapewne ubierają się na co dzień. Miły widok. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_migotka86 Re: 1 listopada 02.11.07, 17:28 W Tychach na Wartogłowcu - rewia jak sie patrzy. Sporo poobserwowałam, bo kwestowałam na Hospicjum i to przy głównej bramie. 2x panieneczka z nerkami na wierzchu kilka w białych kozaczkach babcie w futrach - zapachniało naftaliną. dziewczyna z czubami takimi, ze wygladała jak kot w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: 1 listopada 02.11.07, 17:31 jakoś się nie przyglądałam w co kto był ubrany na cmentarzach w moim miescie Odpowiedz Link Zgłoś