kochanica-francuza 01.11.07, 20:55 1. Ceny wydają wam się adekwatne do jakości? 2. Macie wrażenie, że płacicie tyle, ile towar jest wart, a nie kilka/-naście/-dziesiąt razy więcej? Dotyczy marek z dowolnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1k2 Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:06 Target i Old Navy, ale to niska polka raczej w lepszych sklepach to neistety narzut rosnie nieproporcjonalnie do wartosci. no bo nie wierze zeby 'wyzej'markowe' jeansy byly 7x lepsze od levis'ow, a sa tyle drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:19 HB - i nie dlatego, ze po prostu uwielbiam te marke i mam do niej slabosc, ale jak dotad wszystko co kupilam bylo swietnej jakosci. buty z VS mam kilka par i trafilam na takie "nie do zdarcia", a do tego neisamowicie wygodne MaxMara - mam ubrania ktore maja po 3 lata i sa jak nowe a wiadomo, ze ja wszystko piore PO PROSTU i nie dbam o rzeczy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:34 disa toż każdy wie że hb to sieciówka a do dobrej jakości to naprawdę mu daleko Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: W których sklepach... 02.11.07, 15:29 zdaje sobie sprawe, ze hugo jest sredni tak jak i lacoste, ale obie marki lubie i uwazam, ze dla takiej dziewczynki jak JA sa odpowiednie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: W których sklepach... 02.11.07, 15:30 sredni=dla sredniej klasy bo jakosciowo jest OK ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: W których sklepach... 03.11.07, 08:48 a jednak Max Mara ! mam niesamowice piekny sweter (lwiosenno-letni, niestety), ktory trzymam od 11 lat ! Zakladam go jeszcze na wakacjach i w domu, bo mi sie chlupnelo wody Javel i ma kilka malutkich odbarwien. poza tym wyglada jak nowy 'no, prawie nowy). Wszystko , co kupie u MM trzymam latami. Dlugi plaszcz kupiony z jakies piec la temu oczywiscie mi nadal sluzy. W tym roku kupilam krotki plaszczyk, ktory tez bede nosic do emerytury. A jesli przestane nosic, to napewno nie wyladuje na smietniku, tylko komus oddam, bo bedzie sie nadawal do noszenia. Przymierzam sie teraz do cudownego swetra w kolorze bezowym, o pieknym splocie, luznych rekawach, luznym wszedzie, z ogromnym dekoltem i kapturem. Oh ! prawdziwe cudenko. A Hugo Boss, przynajmniej dla mnie, nie jet sieciowka. Ale byc moze robia dwa rodzaje kolekcji. Znam ten drugi rodzaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:20 dzisiaj wpadlam do outletu in wear/part two/manitique/jackpot chcialam cos kupic mezowi na urodziny .... hmmm.... nie kupilam za to sobie torbe ciuchow z 70% obnizka - jestem zachwycona stosunkiem dzialania jakosc/cena :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:23 i nie trafilam jeszcze na bubla w mexxie tfu tfu Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: W których sklepach... 03.11.07, 08:33 a ja owszem. popelnilam kilka sweterkow za jednym zamachem. w krotkim czasie wszystkie wyladowaly na smietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: W których sklepach... 03.11.07, 10:03 no co ty, przeciez tam mnostwo bubli nie trafic bubla to dopiero sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W których sklepach... 03.11.07, 10:54 to mnie sie ta sztuka udala, ale dla mie zakupy to wyzwanie detektywistyczne, macanie, ogladanie, czytanie metek etc Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: W których sklepach... 03.11.07, 13:10 ja tez sie zraziłam do mexxa :( i to po pierwszym razie! Kupiłam tam cholernie droga jeansowa marynarke i przetrwała tylko do pierwszego prania :( Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Hej, nie-niebieska 01.11.07, 21:29 Nie chodziło mi o cenę z obniżką, tylko cenę wyjściową. Miło, że sobie kupiłaś, ale to nie na temat. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Hej, nie-niebieska 01.11.07, 21:44 ich ceny wyjsciowe rowniez sa adekwatne do jakosci, offy jeszcze bardziej mnie ciesza :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Hej, nie-niebieska 01.11.07, 21:45 nie-niebieska napisała: > ich ceny wyjsciowe rowniez sa adekwatne do jakosci aha , OK Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:45 a gdzie to??? rozmiarowo nie wchodzę Ci w paradę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W których sklepach... 01.11.07, 21:49 Batavia Stad www.bataviastad.nl/ nawet jakbys wchodzila :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Faktycznie. Tam to w ogóle rzadko wchodzę 01.11.07, 21:50 nie tylko w paradę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: W których sklepach... 01.11.07, 22:30 Myślę i myślę i chyba tylko po zakupach w lumpeksie mam wrażenie, że nie przepłaciłam. Ale ja straszny sknerus jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: W których sklepach... 03.11.07, 13:14 przyłaczam sie do zachwytow jesli chodzi o lumpeksy (ku zgrozie co niektorych forumek :D) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: W których sklepach... 01.11.07, 22:38 No cóż... tylko w Tesco :))))))) Ale naprawdę jestem dość zadowolona z niskopółkowych ubrań "marki" Cheerokee i Florence&Fred. Zwyczajna koszulka z grubej bawełny za 25 zł czy tunika z poliamidu za 70 zł albo spodnie dżinsowe o prostym kroju za 90 zł spełniają moim zdaniem idealnie postulat odpowiedniej jakości do ceny :) No i wielki, ogromny plus za rozmiarówkę Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: W których sklepach... 02.11.07, 17:23 > Ale naprawdę jestem dość zadowolona z niskopółkowych ubrań "marki" Cheerokee i > Florence&Fred. to sa marki , które są w UK projektowane li tylko na potrzeby Tesco i naprawde są zarówno porządnie wykonane , jak i trudno zdzieralne ---jest ich jeszcze kilka, ale w Polsce Tesco nei sprowadza całości, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: W których sklepach... 03.11.07, 01:45 > to sa marki , które są w UK projektowane li tylko na potrzeby Tesco i naprawde > są zarówno porządnie wykonane , jak i trudno zdzieralne ---jest ich jeszcze > kilka, ale w Polsce Tesco nei sprowadza całości, a szkoda. Wielka szkoda :( Wydaje mi się, że jakością nie odbiegają od H&M, a wręcz nawet go przewyższają. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: W których sklepach... 01.11.07, 23:54 tylko i wyłącznie w lumpeksach :). Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: W których sklepach... 02.11.07, 07:58 sasprawy, w ktorych wole miec pewnosc, a nie wrazenie ;) w przypadku ubran trzeba by skalkulowac ile dokladnie kosztuje wyprodukowanie danej rzeczy, na co sklada sie nie tylko kawalek materialu i guzik, ale cala masa innych, wiekszych kosztow, jakie ponosi producent, od kosztow projektu po koszty transportu. watpie zeby ktos na fm byl zaznajomiony z tym wszystkim na tyle, zeby wyrokowac ile warty jest sweter ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: W których sklepach... 02.11.07, 09:20 zawsze placi sie iles razy wiecej i nie spotkalam sklepu w ktorym bylo by inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
njebo Re: W których sklepach... 02.11.07, 16:52 w lumpeksach, nawet zdarza mi się zapłacić mniej niż towar jest wart ;) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_ropucha Re: W których sklepach... 02.11.07, 17:03 Jestem fanką jeansów,i kupuję je w Housie... Napewno nie jest to prestiżowa firma, ale na razie tylko na tyle mnie stac ;)) i oczywiście jestem z nich zadowolona. Ubiór od pasa w górę... no cóż (przyznam się) ze uwielbiam H&M i Cubusa. Ceny są przyzwoite, jakoś czasami podlega dyskusji ;) ale trafia w mój gust :) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: W których sklepach... 02.11.07, 17:21 Cholera, chyba nigdzie:) no ja pierniczę, jak tak pomyslę, to chyba w Realu, jak kupię fajne sztruksy za 30 zł, albo w Tesco , jak coś z F&F kosztuje do 50 zl:)))) Żałuję, ze polskie Tesco nie wprowadziło w ogóle wyspiarskich marek do marketu - mają całkiem fajne ciuchy i są to ciuchy projektowane przez konkretną firmę, na czasie. ubieram się głownie w Orsayu, Reserved itp, ale za kazdym razem jak kupuję kiecke czy cokolwiek innego mam swiadomosc, ze przepłacam co najmniej 50 zł . Ostatnio za sztruksową przepłaciłam moim zdaniem około 80;/ np w H&M, którego nie znoszę są grube rajstopy 100 za 39 zł!!! Identyczne w Gatcie są za 15. I tak jest ze wszystkim - ceny w polskich sklepach są nie dla mnie, permanentnie mam poczucie przepłacania na wszystkim. Dziś szlag mnei już trafił do kwadratu - moje ulubione ciastka z TESCO, które zawsze kosztowały 2 zł, na okres 1 listopada do (prawdopodobnie) 4 listopada zdrozały na 3,99 ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W których sklepach... 02.11.07, 20:26 No właśnie - tak jak Iluminacja W kiblu szkółki mojej minęłam dziewczę w kurtce bardzo dobrej jakości... przyjrzałam się dziewczęciu bez żenady i wykombinowałam, że to musi być któreś z tych dziewcząt, co to noszą torebki od Vuittona, a gacie od Prady potem popatrzyłam na inne dziewczyny w szkole... i na swoją bluzę od Williama i Delvina, która po dwóch praniach wygląda jak szmata... i pomyślałam sobie, że jeżeli za dobrą jakość płaci się 3000 zł, a za szmatę 150, to coś tu nie jest w porządku i wszyscy nas robią w wała. Było to okropnie dołujące uczucie, więc postanowiłam się skonsultować z forumkami - a nuż się mylę? No i sama już nie wiem, czy się mylę, czy nie. Stąd ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W których sklepach... 02.11.07, 21:33 nie no, bluzka za 150 zeta (cos ok. 40 euro) po 2 praniach to szmata? zmien sklepy, koniecznie, takie ceny ma wlasnie mexx/esprit/noanoa a ich ciuchy trzymaja sie latami choc sie wlasnie na nich obrazilam, bo maja fajne kozaki tylko lakierowane! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W których sklepach... 02.11.07, 21:37 nie-niebieska napisała: > nie no, bluzka za 150 zeta (cos ok. 40 euro) po 2 praniach to szmata? > zmien sklepy, koniecznie, takie ceny ma wlasnie mexx/esprit/noanoa a ich ciuchy > trzymaja sie latami > choc sie wlasnie na nich obrazilam, bo maja fajne kozaki tylko lakierowane! Kretyni! Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: W których sklepach... 02.11.07, 19:15 Chyba tylko dwie marki mnie w pełni zadowoliły: bielizna Triumph i buty z But-s. Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: W których sklepach... 02.11.07, 20:50 Co do marek to ostatnio miło zaskoczył mnie Orsay - niezłe maja spodnie wełniane z jakimis dodatkami, zeby nie "gryzły". Kurtki w Carry (zimowa mam 3 rok i jest jak nówka )Reporter czasem ma dosc dobre rzeczy, Cheerokee - bluzeczki nie do zdarcia. De facto - kocham ich płaszcze wiosenne i zimowe. Jeansy lubie Redstara - nie rozciagaja sie, nie wisza na tyłku po praniu. Fason dla mnie rewelacja -proste nogawki leciutko rozszerzone na dole. Oczywiscie doskonały jest Mexx ale jeszce mnie nie stac (kilka sweterków mam z lumpeksu - ale doceniam ich jakość). Reserved, Top Secret owszem ale na wyprzedazach bo teraz te ceny nie sa adekwatne do jakosci! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: W których sklepach... 03.11.07, 01:23 pieczyste napisała: > Chyba tylko dwie marki mnie w pełni zadowoliły: bielizna Triumph i buty z But-s O, zapomniałam o bieliźnie Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: W których sklepach... 03.11.07, 08:29 Banana Republic, Edie Bauer, Tatum, Jacktop, Mexx i Espirit. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: W których sklepach... 03.11.07, 09:58 oo, felina, masz rację, choć w sumie też nie mam wyboru, ale ładne wzornictwo (choć mogliby stawiać też na inne kolory, niż tylko białe/beże/czarne) i jakość wyśmienita. choć jednak wolę kupować tam na przecenach :). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: W których sklepach... 03.11.07, 15:07 > (choć mogliby stawiać też na inne kolory, niż tylko białe/beże/czarne) i jakość > wyśmienita. choć jednak wolę kupować tam na przecenach :). Ja ostatnio o mało nie dostałam zawału, jak pani przedłożyła mi 12 modeli staników w 6 chyba kolorach w moim rozmiarze. Czarne, czekoladowe, beż, kość słoniowa, szampan, bordo, białe, ze zdobieniami w innym kolorze ... Wszystkie piękne! Ze łzami w oczach wybierałam ten jeden jedyny... :( Na tę linię (Conturelle) jakoś nigdy nie mogę trafić na przecenie... Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: W których sklepach... 03.11.07, 15:11 a to tak miło jeszcze nigdy nie trafiłam, choć też nie ma się co dziwić, bo ja wybredna jestem i nie znoszę wszelkiego rodzaju koronek, haftów etc. na stanikach, ma być gładki i już, a te zwykle są czarne/białe, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: W których sklepach... 03.11.07, 12:49 Mexx W HMie marki Loggs i Divided i rzeczy dla dzieci W Vero Moda: Vero Moda, Gosha i niektore rzeczy z Object... Top Shop chyba (jedna wizyta, pozytywne wrazenia) Reszte wole miec z wyprzedazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: W których sklepach... 03.11.07, 13:45 w sklepach nie wiem bo w tych co kupuje sa rozne marki. jezeli chodzi o marki to Patrizia Pepe i Vanessa Bruno moim zdaniem stosunek jakosc/cena sa bardzo dobre. rzeczy z All Saints ktore mam sa nie do zdarcia, czyli tez ok. w Polsce takich sklepow nie spotkalam, zawsze mialam wrazenie ze cena byla bardzo nieadekwatna do jakosci. jak cos juz bylo lepszej jakosci, ba polskich marek to cena jak z kosmosu... Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: W których sklepach... 03.11.07, 13:49 za szybko enter:) z sieciowek to Topshop i H&M. wiem ze duzo osob mowi ze H&M to szmaciarnia itp ale tam cena jest b.adekwatna do jakosci. z butowych sklepow to Office. Odpowiedz Link Zgłoś