kacha222 17.11.07, 16:09 proszę o opinie czy warto, mam duży biust ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: Gorsenia - biustonosze 17.11.07, 16:14 kacha222 napisała: > proszę o opinie czy warto, mam duży biust ..... A czy to ma jakiś związek z tym, czy warto? Jak ktoś ma mały biust, to już nie warto? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: Gorsenia - biustonosze 17.11.07, 16:17 jak zwykle na edziecko można dostać fajne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Gorsenia - biustonosze 17.11.07, 16:52 Oj, Kacha, nie oburzaj się tak. Zażartowałam sobie, bo jakoś mnie rozśmieszyło twoje stwierdzenie, czy warto na duży biust :) Przyjmijmy, że mam skrzywione poczucie humoru ;) Osobiście nie kupowałam na Gorsenii. Mam mały biust, choć w "niestandardowym" wymiarze 70F i kupuję biustonosze Feliny. Przeszukaj sobie to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Tam znajdziesz wiele opinii o Gorsenii i innych firmach i sklepach bieliźniarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Gorsenia - biustonosze 17.11.07, 16:54 Zależy jak duży biust. Ja na mojem malutkie 60G (brytyjskie, wedlug polskiej rozmiarowki to by było 60I) nic tam nie moge znależć. W Gorceni same duze obwody i małe miski. Może zajrzysz na forum biusciastych i poczytasz o porządnych sklepach? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: Gorsenia - biustonosze . do nessie-jp 18.11.07, 17:23 Ok, sorry ... sama jak przeczytalam to jednak dziwnie sformułowalam pytanie ... hmm mam biust 85D ... że na duże to mi chodziło, że one jednak wymagają porządnego staniczka. Do tej pory preferowałam Triumph, ale teraz proza życia ,... ach te ceny ... i tak sobie chciłam odmienić na Gorsenię, bo ładne. A potrzebuję czarny pod bluzeczką na andrzejki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Gorsenia - biustonosze . do nessie-jp 18.11.07, 21:33 Przepraszam, ale jak widzę bardzo dużą cyferke połączoną z bardzo mała literką to zazwyczaj podejrzewam zle dobrany rozmiar. Na pewno ten obwód masz w połowie pleców? Nie podnosi się nic z tylu do góry (a z przodu wiadomo-w przeciwnym kierunku niż z tylu)? Piersi nie podskakują przy chodzeniu? Ramiączka nie wbijaja sie w ramiona(nie na ramiaczkach powinien wiszieć stanik tylko stać na obwodzie). Obwód 85 zazwyczaj pasuje osobą majacym pod biustem około 100cm. Przy za szerokim obwodzie stanika w żadnycm modelu nie uzyskasz dobrego podtrzyamnia. I zwykle towarzyszy mu wieksza literka. spójrz np na tą panią: stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Gorsenia - biustonosze . do nessie-jp 19.11.07, 00:00 Powiedzmy wprost. Obwód 85 jest dla naprawdę dużych i kobiet przy kości. Takich które noszą rozmiary konfekcyjne powiedzmy 48 - 50. (Ja noszę żakiety 46 spódnice 44 a staniki z Gorserni o rozmiarze 80 są na mnie za luźne. Nie noszę 75 bo nie ma miski G czy H) Jeśli zatem kupujesz ciuchy w mniejszych rozmiarach, to stanik też powinnaś mieć mniejszy. I pędź na Lobby , żeby na Andrzejkach zabłysnąć powiedzmy 75H. Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Gorsenia - biustonosze 17.11.07, 19:14 przeszukaj Lobby jak tam nie ma wymienionego i zrecenzowaneg tego sklepu to znaczy, że nie jest on wart uwagi kobiet z dużym biustem bądź z małym obwodem. Poza tym duży biust wg Ciebie to...? Odpowiedz Link Zgłoś