salamba1979 07.01.08, 10:49 hmm chciałabym kupić biały, wygodny, seksowny stanik typu push-up i nie mogę znaleźć (w Intimissimi jedyny model, który mi się podoba juz mam :() moze byc w normalnej cenie - nie na wyprzedaży... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foamclene Re: biały stanik 07.01.08, 11:32 wygodny kojarzy mi sie z mniej seksownym ;) dim robi bardzo wygodna bielizne Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: biały stanik 07.01.08, 12:32 w takim razie przede wszystkim seksowny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: biały stanik 07.01.08, 13:26 widziałam białe i fajne push upy calvina kleina w sklepie galerii centrum w galerii mokotów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: biały stanik 07.01.08, 13:28 Moja siostra zachwala Amourette Triumpha. Jest ladny, wygodny, trzyma fason i nie robi sie szary w praniu... Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: biały stanik 08.01.08, 11:51 wczoraj byłam na "łowach" i nic :( w Triumphie nic ciekawego nie ma, jedyny biały komplet (tzn akurat kolor był ecru) znalazłam w galerii centrum model passionata linergie o ile dobrze pamiętam, ale całość kosztowała ponad 230 PLN a ja chce wydać max 150 PLN. Moze jestem zbyt wymagająca ;), ale naprawdę nic ciekawego nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: biały stanik 08.01.08, 15:33 Polecam Felinę, linia Conturelle jest piękna. Uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
tucik polecam Samante 08.01.08, 16:19 wypróbowałam już wiele różnych firm jeśli chodzi o push-upy i zawsze wracam do samanty, "samanckie" push-upy są boskie, bardzo dobrze wykonane, cieszą oko;) wspaniale zbierają cycki do środka, unoszą i tym samym pieknie je eksponują; możesz obejrzeć/kupić na www.samanta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: biały stanik 08.01.08, 18:00 Może Gossard Superboost? Albo Freya Retro plunge? Zajrzyj na www.biusciaste.prv.pl po więcej info, adresy sklepów, porady rozmiarowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: biały stanik 08.01.08, 18:24 Z białych i seksownych to jeszcze przyszły mi do głowy Freya pollyanna: www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=574&season=CL2008 ma wytłaczane kwiatuszki, na niekoronkowej części misek. Do głowy mi też przychodzi jasna arabella czy zeta: www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=434&categor y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26 www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=481&categor y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26 Zresztą wiele innych. Zajrzyj na lobby biusciastych. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: biały stanik 08.01.08, 18:35 Pomyslalam jeszcze o ofercie Avocado: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&nr=2& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=creole&nr=4& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=teatro& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=kitty&nr=2& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=glamour& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=rialto& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=bijoux& Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: biały stanik 08.01.08, 20:53 Czemu seksowny oznacza od razu, ze ma byc niewygodny? o-O Wygodny to bura bawełniana szmatka, a seksowny to koronkowe cudo które uciska i gryzie? ;-) Do autorki wątku i reszty dziewczyn ;-) Jeśli twoje staniki są niewygodne, to najprawdopodobniej nosisz ZŁY ROZMIAR! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: biały stanik 08.01.08, 22:26 katinkova napisała: > Czemu seksowny oznacza od razu, ze ma byc niewygodny? o-O > Wygodny to bura bawełniana szmatka, a seksowny to koronkowe cudo które uciska i > gryzie? ;-) Niekoniecznie od razu bura szmata, ale jednak istnieje pewna zasadnicza różnica między stanikiem projektowanym z myślą o ergonomii, a stanikiem projektowanym z myślą o seksie :P Co nie znaczy, że seksowny stanik MUSI być niewygodny Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: biały stanik 08.01.08, 22:53 Czyli ta zasadnicza roznica, o ktorej mowisz, to nie przeznaczenie stanika (wygodny czy seksowny) tylko jego jakość :) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: biały stanik 09.01.08, 09:57 nessie-jp napisała: >po prostu jest większe ryzyko, że projektując coś ładnego producent "jakoś tak > zapomniał", że to się przecież nosi, i to na gołe ciało... :/ no to mieć w nosie takich producentów! ;) Nie tacy tylko są na świecie :P Seksowny może byś jak najbardziej wygodny. w przezroczystej arabelli mój biust ani drgnie. w kolorowej lottie mogę spać. www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=716&categor y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26 Biust super podtrzymany, fiszbiny obejmują całe piersi, nigdzie się nie wbijając. Nic nie gryzie, nic się nie przesuwa. Jak nie wygodny to na 10%zle dobrany fason a na 90% zle dobrany rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: biały stanik 09.01.08, 10:20 musi być dosyć wygodny - nie uwierać. Jej ten jest piękny: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&nr=4& ale za całość figi + stanik zapłacę 248PLN + pewnie koszty wysyłki :( a ja chciałam się wydać max 150 - 160 PLN, heh Odpowiedz Link Zgłoś
somiko Re: biały stanik 09.01.08, 12:24 Polecam bieliznę firmy Róża www.roza-bielizna.pl/main.html koronki miękkie, super wygodne (sama noszę) Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: biały stanik 09.01.08, 14:23 A na jaki rozmiar? :) Jak push-up, to np. Gossard: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=GO-4621&mci=&size=&colour=&image=r164-p502745-style A może Ty wcale nie potrzebujesz push-upa, tylko po prostu dobrze dobrany biały stanik? Wraca w związku z tym pytanie o rozmiar :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: biały stanik 09.01.08, 17:28 Prowizorycznie strzelam, że masz za szeroki obwód pod biustem ;)) A tak serio - poszukiwania radzę zacząć od zmierzenia się pod biustem ciasno, żeby nie popełnić nagminnego błędu, a następnie zaokrąglenia wyniku w dół tudzież zaniżenia. Dla przykładu - ta pani też kiedyś nosiła 75B: stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: biały stanik 09.01.08, 17:29 ...co oczywiście nie znaczy, że Ty też powinnaś koniecznie zmienić rozmiar. Ale na wszelki wypadek zachęcam do sprawdzenia wymiarów :) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: biały stanik 09.01.08, 23:06 tu biust mniejszy bo ex70B, ale za to widać rozmiar prawidłowy i nie obok siebie: img159.imageshack.us/img159/8637/cvdggl6.jpg oba staniki nie usztywniane z fiszbinami. Piersi mniejsze niż Twoje ale tez przeczytaj: stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: biały stanik 10.01.08, 10:48 wydaje mi się, że mam 75, 70 mnie uwiera, jedyny model, który mnie urzekł to ten: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&nr=4& najfajniejszy byłby właśnie stanik średniozabudowany, tylko komplet ciut tańszy :( Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: biały stanik 10.01.08, 11:17 Zmierz sie porządnie, bo biustonosz nie kupuje sie 'na oko' tylko na cycki ;-) Mi całe życie wydawało się, że noszę "A", 70A, a okazało się że 65D ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: biały stanik 10.01.08, 16:25 może Cię uwiera bo nigdy nie mierzyłaś z wystarczającymi miskami (miską 75C odpowiadają objętościowo miski 70E). może nie wygarniasz dokładnie całych piersi spod pach i spod fiszbin i nie umieszczasz w miseczkach (nosisz sobie nieświadomie fiszbiny na piersiach). to tylko rożne możliwości. Oczywiście u Ciebie nie musi tak być. Po prostu zmierz się porządnie i wejdź na forum. A tak z ciekawości. Nie dasz rady zapiąć tej swojej 75 na biodrach? bo ja swoje stare 75 zapinam na biodrach a mam tam ponad 90:P. ale to triumphy i Samanty były czyli megarozciagliwce. Może Ty jakieś lepsze nosisz. No i przymierz te staniki bez zakładania misek i ramiączek (najlepiej miskami do tyłu). Obwód wtedy ciasno przylega. Nie spada jak podskoczysz? Powinien przylegać trochę mocniej niż gumka od majtek bo ona przenosi tylko ciężar majtek a obwód biustonosza dodatkowo podtrzymuje piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: biały stanik 10.01.08, 12:46 abstrahując od rozmiaru, macie jeszcze jakieś propozycje białych seksownych push-upów? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: biały stanik 10.01.08, 15:47 www.biel.com.pl/offer/biustonosze/felina_moments_519 Czy on push-up, to nie wiem, ale mnie się podoba :) O seksowność musisz zapytać swojego faceta/kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: biały stanik 10.01.08, 15:14 wyprzedaże są np u nas w Galaxy i to w markowych sklepach tam popatrz Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: biały stanik 30.01.08, 12:33 witam Jestesmy Patronackim sklepem Triumpha prosze zajrzeć do naszego sklepu na allegro www.allegro.pl/sklep/3706851_pati jesli chodzi o swietny biały push-up z czystym sumieniem moge pani polecić sexy temptation whu lub fashion style 01 wdu pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
victim-girl Re: biały stanik 30.01.08, 13:58 Byłaś może w H&M? Sa tam niedrogie a bardzo seksowne komplety. Bynajmniej w moim mieście:) Weszła ich nowa kolekcja. Najdroższy stanik kosztuje chyba z 70-80zł. Odpowiedz Link Zgłoś