pianazludzen 02.05.08, 11:18 pewnie wiele z was zna te strone, ale ja ja dopiero niedawno odkrylam i zaabonowalam newsletter, b. mi sie podoba wiec poelcam dalej: thecoolhunter.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicepoint Re: coolhunter 02.05.08, 13:05 Również polecam! Świetna stronka. Szkoda, że w Polsce nie można studiować coolhunting'u...:( Wogóle mamy małe możliwości, żeby rozwijać się w tym kierunku. Najbliżej: Londyn albo Florencja... To jest przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: coolhunter 02.05.08, 13:27 moim zdaniem wyksztalcenie stricte w tym kierunku nie jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: coolhunter 02.05.08, 15:38 jasne:)! Nie jest konieczne, ale jest przydatne. Najważniejsze, żeby czuć to coś, potrafić wyczuwać trendy. Jednak wykształcenie w tym kierunku napewno mogło by pomóc, rozwinąć, dokształcić itd. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: A co to za zawód? 02.05.08, 16:17 www.eurostudent.pl/Coolhunter-8211-kto-to-taki,artykul,673,artykuly.html Odpowiedz Link Zgłoś
popkulturolozka Re: coolhunter 02.05.08, 18:45 a tu jeszcze polski odpowiednik: www.stylmiasta.pl/ a co do studiow coolhunterskich... szkoly zagranica faktycznie wyczuly koniunkture i oferuja teraz platne kursy majace rzekomo nauczyc cool huntingu. w ramach jednego z takich kursow w londynie dostaje sie garsc teorii (a w przypadku ch metodologii w zasadzie nie ma) oraz zwiedza sie tzw. 'cool miejsca'. Moge sie mylic, ale moim zdaniem to calkowita strata czasu i pieniedzy. Tak jak genialnego samouka fotograficznego nie warto psuc posylajac go na kurs foto (bo jego naturalny dryg moze zostac 'przyduszony' przez szablonowe rozwiazania), tak tez nie widze sensu w pokazywaniu komus, gdzie mozna znalezc cool miejsca, design czy ciuchy... Tym bardziej,ze jedna z podstawowych regul ch mowi,zeby najpierw szukac cool ludzi i patrzec jakie maja rzeczy, a nie odwrotnie;-) ---- www.popculturologist.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś