Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stanik na upały

19.05.08, 00:03
    W jakie staniki radzicie zaopatrzyć się w podróż do bardzo gorącego kraju?
    Myślałam o czymś może nie do końca modnym (przepraszam, że na tym forum), ale
    przede wszystkim praktycznym? Macie jakieś sposoby, żeby nie mieć stanika
    przylepionego do ciała? czy to możliwe w ogóle?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: stanik na upały 19.05.08, 00:12
        pewnie niskokaloryczna dieta ograniczy pocenie sie
        ja jak gloduje;) nawet w najgorsze upaly czuje sie komfortowo
        • bgoralska1972 Re: stanik na upały 19.05.08, 09:51
          Mój mąż który pracuje na codzień w krajach tropikalnych gdzie jest nie tylko
          gorąco ale i bardzo wilgotno poleca ubranie na warstewkę tzn jak nosi koszule to
          pod spodem podkoszulek na ramiączkach. Ważne aby wszystko było wykonane np z
          bawełny. Wbrew pozorom nie jest przez to gorąco, a spodnia warstwa chroni przed
          poceniem. Jeśli jedziesz do takich krajów jak Egipt to uwierz mi pocenie jako
          takie nie jest problem mimo upałów nawet blisko 50 stopni ( takie temperatury
          byly w Abu Simbel czy Asuanie w czerwcu), znosi sie upały zupełnie inaczej niż u
          nas mimo że pije sie mnóstwo wody (może to przez suche powietrze), bardziej dla
          mnie osobiscie problemem bylo mocno operujące slonce i w pewnym momencie
          nosiłam lniane długie spodnie i długą koszule tak potrafilo przypiekać
          • yavanna86 Re: stanik na upały 19.05.08, 10:09
            szamanka.pl/nathalie-miekki-bawelniany-biustonosz-kelbest-p-1564.html
            może coś takiego? posiadam, faktycznie jest cienki, zero plastiku, nie ma czym
            urażać.natomiast jakość podtrzymania i modelowania biustu jest marna;)
            • besame.mucho Re: stanik na upały 19.05.08, 11:17
              Nie wiem jakiej wielkości biust ma założycielka wątku, ale jeśli spory, to absolutnie nie powinna kupować na upały czegoś, co nie zapewnia odpowiedniego podtrzymania, bo zafunduje sobie odparzenia pod biustem.
      • tralalumpek Re: stanik na upały 19.05.08, 11:01
        zalezy w jakim charakterze bedziesz te gorace kraje zwiedzac
        jezeli turystycznie, typowo trapersko to proponuje kupic sportowa
        bielizne ktora nie ma nic wspolnego z bawelna i sprawdza sie
        znakomicie
        bawelniane koszulki maja to do siebie ze natychmiast sie spocisz i
        caly czas koszulka pozostaje jak chlodnica ( w negatywnym ujeciu)
        jezeli mniej wyczynowo, mniej sportowo to proponuje lniane rzeczy,
        tuniki, dlugie koszule, dlugie cienkie lniane spodnie, koszule z
        dlugim rekawem
      • besame.mucho Re: stanik na upały 19.05.08, 11:15
        Ja na upały najbardziej lubię cienkie siateczki, jak Freya Zeta:
        www.femalefirst.co.uk/catalog/images/freya-zeta-5720-white.jpg
        W zeszłym roku moje Zety sprawdzały się idealnie przy południowych upałach. Ale jeśli masz skórę, która źle reaguje na sztuczne materiały, to lepiej coś o bardziej naturalnym składzie, jak Natural Charm na przykład:
        www.bravissimo.com/images/products/large/ka61gmb_lp.jpg
        • celofyz Re: stanik na upały 20.05.08, 01:58
          dzięki za wszystkie odpowiedzi.
          już czuje wdzięczność do opatrzności za obdarzenie mnie niewielkim biustem,
          który nie wymaga podtrzymania. będę mogla pozwolić sobie zatem na coś bawełnianego.
          i faktycznie, juz z nie jednego zródła słyszalam o dlugich rekawach na upaly.
          tez sie zaopatrze:)
          • black_magic_women Re: stanik na upały 20.05.08, 08:38
            Pisalam o tym niedawno,ale jeszcze raz powtorze-najlepiej zobaczyc jak ubieraja
            sie miejscowi-inaczej w tropikach(bardziej rozgolaszeni),inaczej np beduini na
            pustyni(dlugie szaty+osloniete glowy)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka