Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sesja zdjeciowa

25.05.08, 17:32
    witam :)
    pytanie moze wydac sie Wam dziwne ale mam nadzieje ze mimo to cos mi
    doradzicie ;] niedawno zostalam zaproszona na sesje zdjeciowa z poczatkujacej
    agencji modelek. sesja odbedzie sie w czwartek. i tu pytanie: w co powinnam
    sie ubrac? w sumie bedzie to moja pierwsza sesja dlatego nie mam pojecia co na
    siebie zalozyc. "organizator" nie podal jakichkolwiek wytycznych na temat
    ubioru/fryzury (makijaz bedzie robiony na miejscu przez makijazystke).
    z gory dziekuje za odpowiedz :)
    p.s. zeby bylo latwiej: mam 1,80 m, rozmiar zazwyczaj 38 (choc ostatnio coraz
    wiecej rzeczy 36 kupuje), dlugie, ciemne, falowane/krecone wlosy, jasna
    karnacje, niebieskie oczy.
    Obserwuj wątek
      • alicepoint Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 17:36
        ubierz się minimalistycznie, by wyeksponować swoje prawdziwe piękno,
        a nie ubranie :)
        • gabrielafrancuz Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 17:42
          Zgadzam się, w tym minimum makijażu.
      • foamclene Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 17:44
        zabierz ze saoba ulubione ubrania czyli to w czym czujesz sie
        swobodnie i pewnie
        przynajmniej kiedys obowiazywala taka zasada :)
        jezei beda Cie chcieli przetestowac w czms konkretnym na pewno beda
        to mieli
      • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 18:05
        dziekuje za odp :)
      • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 21:13
        up :)
      • ensoleillement Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 21:25
        jak wyżej, raczej luźno i wygodnie, modelki przed sesjami biegaja zazwyczaj w
        dzinsach i podkoszulku. nic wymyslnego i to, w czym dobrze sie czujesz i
        wygladasz. powodzenia:)
      • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 22:19
        a stylisty tam nie bedzie??
        • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 22:43
          no wlasnie teoretycznie, pani ktora calosc ustalala twierdzi ze jest wizazystka
          i stylistka. ale wlasnie nie wiem jak to bedzie z ubiorem...
          • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 22:52
            to nikt Ci nikc nie powiedzial czy masz cos przyniesc czy bedzie
            wszystko na miejscu, moze masz jeszcze za to wszystko placic z
            wlasnej kieszeni?
            • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 22:59
              dostalam wiadomosc (telefon) ze jesli jestem nadal sesja zainteresowana to mam
              sie stawic w okreslonym miejscu w czwartek o 15, ze przed sesja zajmie sie
              mna makijazystka, ze owa pani jest rowniez stylistka. koniec widomosci. aha
              jeszcze ze sesja jest darmowa :)
              • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:01
                jak darmowa to nic nie tracisz, a jakas umowe podpisujesz?? pokazali
                Ci efekty poprzednich sesji??
                • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:03
                  o umowie nic mi jak narazie nie wiadomo, to sie okaze w czwartek. efektow
                  poprzednich sesji niestety nie widzialam. jak tak teraz o tym mysle to wydaje mi
                  sie to coraz glupsze, tak malo informacji i w ogole... ale po pierwsze na
                  szczescie nie jade tam sama a po drugie jak napisalas: nic nie trace :)
                  • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:18
                    tylko zeby potem nie okazalo sie ze beda Twije zdjecia
                    rozpowszechniac, musi byc jakas umowa przed sesja, a agencja wlasnej
                    strony nie ma? a nazwisko fotografa znasz??
                    • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:22
                      no wlasnie wiem ;/ musze sie dopytac o to bo to zdecydowanie jest istotne. co do
                      strony agencji to "jest w budowie", nazwiska fotografa nie znam.
                      • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:24
                        a moge wiedziec skad ta agencja??
                        • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:26
                          jesli chodzi o umiejscowienie to katowice. jesli zas o to skad o niej wiem to od
                          kolezanki.
                          • umaa Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:29
                            a kolezanka dziala w tej agencji?? uwazaj bo teraz duzo jest
                            naciagaczy i oszustow
                            • girafffe Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:31
                              no wlasnie ta kolezanka tez ma dopiero teraz zaczac, ma sesje godzine przede mna...
                              chyba jedyne co mi pozostaje to w czwartek na miejscu dowiedziec sie jak
                              nawiekszej liczby szczegolow i uwazac na to co robie...
                              dziekuje za odp :)
                              • gabrielafrancuz Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:42
                                Nie poszłabym na zdjęcia mając tak mało informacji na ten temat.
                                Jakieś takie mało profesjonalne mi się wydaje- to, że nic nie wiesz.
                              • foamclene Re: sesja zdjeciowa 25.05.08, 23:46
                                zeby sie nie okazalo, ze to agencja dziaaljaca w nieco innej branzy
                                uwazajcie
                                moze powinnyscie pojsc tam z jekims chlopem albo dwoma przynajmniej
                                pierwszy raz
                                bo jakos to wszytsko tajemniczo brzmi i zbyt wiele nijasnosci
                                tyle sie slyszy o porwaniach, wykorzystywaniu kobiet i inne
                                okropnosci tzreba uwazac

kiedys w klubie na jakiejs imprezie zamknietej/promocji zaczepil
                                mnie facet, przedstawil sie poinformaowal ze jest pzedstawicielem
                                agencji i poszukuja dziewczyny do sesji zdjeciowej :)
                                zapytal mnie mam przedtawiciela :)
                                bylam wtedy nieletnia ;) mialam 17 lat
                                dostalam wizytowke z dokladnymi namiarami nazwiskiem faceta dla
                                rodzicow i mialam zglosisc sie z opiekunem

nie wiem ile masz lat ale lepiej bez chlopa tam nie idzcie :)
                                lepiej chuchac na zimne

ale panikara ze mnie :))))

• girafffe Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 21:35
                                  ja tez jestem taka panikara wiec oprocz mamy tej kolezanki (ona jest
                                  niepelnoletnia wiec musi przyjsc z opiekunem) zabieram tez kumpla, tak dla
                                  pewnosci ;] mam nadzijee ze mimo wszystko bedzie ok ;]
                                  • agiee1988 Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 21:40
                                    zaplacisz tylko 300 zl na dzien dobry, pocykaja zdjecia i kopna cie w tylek.
                                    to sie niestety moim kolezankom zdazalo
                                    • girafffe Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 21:53
                                      albo nie dokladnie czytalas watek albo Twoje kolezanki mialy duzego pecha i
                                      trafialy na oszustow. sesja jak wczesniej pisalam ma byc darmowa.
                                      • foamclene Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 22:08
                                        dobrze, ze bedziecie mialy obstawe :)
                                        zycze zeby wszytsko bylo ok,
                                        jak wyjda fajne zdjecia to koniecnzie sie pochwal na forum

jak patzre na dzisiejsza mlodziez to nie moge sie nadziwic jakie
                                        piekne sa teraz dziewczyny
                                        smukle, piekne wlosy, oczy
                                        mam taka jedna na osiedlu :) nie moge sie na nia napatrzec dobrze ze
                                        to siostra bylego narzeczonego i moge ja zaczepiac bo inaczej
                                        oskarzyliby mnie o nagabywanie :)
                                        • girafffe Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 22:11
                                          jesli wszystko pojdzie ok i zdjecia ladne wyjda to napewno sie pochwale :)
                                          • shellerka Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 23:14
                                            heheh a myslalam ze czasy pana johna z infinity models i pana d.j. z F.M.
                                            orazpozal sie boze pana piotrusia z pilota p. no i oczywiscie pozostalych
                                            "ciekawostek" ze tak to ujme minely bezpowrotnie... moj boz... widac musze
                                            wyslac meza na taka lapanke, bo jak probowalam po "dobroci" prowadzic agencje
                                            modelek, to jakos nie widzialam tylu chetnych co wyzej wspomnieni panowie mieli
                                            ot tak...
                                            • shellerka Re: sesja zdjeciowa 26.05.08, 23:24
                                              tak wiec... zdaje sie ze jednak polska modelka kojarzyc mi sie bedzie do konca z
                                              pannna..... :)))
                                              • umaa Re: sesja zdjeciowa 29.05.08, 02:31
                                                panna,,, jaka??
      • czekosia Re: sesja zdjeciowa 28.05.08, 16:38
        Odcienie szarości może. Jakieś rurki, ładna bluzeczka.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka