margueri3 06.06.08, 16:11 Widzialam dzisiaj biala koszule ze stojka,gora jakos zdobiona dlugosci przed kolana.Z czym polaczyc takie cudo,aby wygladalo fajnie???Podoba wam sie cos takiego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madleyn1 Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 18:36 podpinam sie pod pytanie....:)najwiekszy dylemat to czy mozna to wlasnie nosic jako sukienke, albo ewentualnie z leginsami...ale mam wrazenie, ze leginsy juz troche wyszly z mody... czekay wiec na sugestie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
styledigger Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 20:04 Ja mam prostą shirt dress z h&m i noszę ją po prostu jako sukienkę, z rajstopami. Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 21:34 Dziś widziałam dziewczynę właśnie w takiej koszulo sukience (chyba była w tej prążkowanej niebiesko białej z h&m) założonej jako sukienkę, tzn. nie miała nic na nogach poza sandałkami, no i cóż... musze stwierdzić, że wygląda to kiepsko. Na mnie zrobiło wrażenie jakby właśnie wstała z łóżka i zapominając, że jest w koszuli nocnej wyszła na miasto. Skojarzyło mi się raczej ze strojem w jakim można się smuć po domu, chodzić po ogródku, spacerować po plaży, piknikowac na łące... ale nie załatwiać sprawy na mieście. Ja do takiej sukienki założyłabym te nieszczęsne leginsy (nie ważne czy wyszły z mody czy nie) bądź inne wąskie spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 22:48 to ja tylko dodam, ze moim zdaniem shirt dress wyglada dobrze jedynie z rurkami. wczoraj widzialam nawet tego pozytywny przyklad: z czarnymi rurkami i czarnym kardiganem. zreszta, swego czasu przymierzalam naprawde fajna shirt dress w vero moda, niebieska w biale prazki, ale niestety w zaden spoosb nie da sie tego nosic: # do bosych nog uzyskujemy efekt koszuli nocnej # do rajstop: hmm, jest to stroj na lato wiec trudno przy 25 stopniach zakladac kryjace rajstopy, a cieliste tym bardziej bez sensu # legginsy: w polaczeniu z bialymi legginsami uzyskujemy ponownie wyglad pizamy, z ciemnymi chaos Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 22:50 Rurki lub ewentualnie legginsy bylyby dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
harel Re: koszulo/sukienka 06.06.08, 22:29 harel.blox.pl/2008/02/Shirt-dress.html Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: koszulo/sukienka 07.06.08, 11:44 ja jednak uważam, że najlepszym i najciekawszym wyjściem są gołe nogi- tylko trzeba to zrobić umiejętnie. No i po prostu nie każda shirt dress jest ładna, dlatego na ulicach widzimy różne efekty. Białą nosiłabym do grubego brązowego paska i drewnianych koturn, torebka typu kosz czy coś takiego, duże okulary. Do legginsów imo odpada, do rurek jak najbardziej ale trochę gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koszulo/sukienka 07.06.08, 12:41 zgadzam sie i nie kazda shitr dress jest przewidziana na bycie sukienka :) moja z hama wyglada do golych nog tragicznie jakbym zapomniala spodni ( to ta w prazek zwezona pod biustem) wlasciwie do spodni i do leginsow tez wyglada zle (nie wiem co mnie podkusilo zeby wybrac wlasnie te dopasowana pod biustem o niebo lepsza bylaby prosta) shirt dress harel tez hamowa wygada swietnie jako sukienka (nie wykluczam oczywiscie mozliwosci, ze to zasluga harel, a nie koszuli ;), ze wyglada dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene wpisz w google shirtdress/shirt dress a znajdziesz 07.06.08, 13:11 blogs.nypost.com/fashion/shirtdress-thumb.jpg www.nytimes.com/images/2007/06/27/fashion/lanvin.shirtdress.190.jpg www.pomegranita.com/images/posts/geren-ford.jpg lookbook.blox.pl/resource/072mini.jpg kingdomofstyle.typepad.co.uk/my_weblog/images/2007/07/21/shirtdress1.jpg shinymedia.headshift.com/images/photos/uncategorized/shirtdress1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: wpisz w google shirtdress/shirt dress a znajd 07.06.08, 15:08 Mnie nie bardzo przekonuje wersja z golymi nogami. Np. to www.pomegranita.com/images/posts/geren-ford.jpg wyglada troche jakby ktos zapomnial zalozyc czegos na dol. Robi sie taka koszula nocna, nawet tutaj, gdzie material jest grubszy i kolor ciemniejszy. Przy bialej shirt dress bedzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: wpisz w google shirtdress/shirt dress a znajd 08.06.08, 14:19 Nie widzę tu takiego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: wpisz w google shirtdress/shirt dress a znajd 08.06.08, 14:23 też mi jakoś nie gra. ale znam dziewczyny, dla których to nie wygląda ani przykrótko, ani mało estetycznie. może to zwykła kwestia gustu? Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: koszulo/sukienka 07.06.08, 15:02 do gołych nożek plus japonki! Postawmy tego lata na eksponowanie naszego naturalnego piękna:) Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: koszulo/sukienka 07.06.08, 16:29 tylko takie trochę droższe i lepsze niż różowe w białę kropki z okolicznego bazarku. Nic tak nie oszpeca kobiet jak tandetne japonki. Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a legginsy. 07.06.08, 16:28 Ja noszę taką do czarnych, grubszych legginsów. Ale tych długich, nie takich 3/4. Nie da się mojej shirt dress nosić na gołe, bo jest cienka i prześwituje. Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: 08.06.08, 14:15 pamiętaj, abyś się dobrze czuła w tym ciuchu. bez względu na to, z czym go połączysz, masz sama czuć się w nim piękną kobietą :) Odpowiedz Link Zgłoś