Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jeansy - duże uda

23.06.08, 22:10
    Mam problem z doborem odpowiednich jeansow. Moze zaczne od tego, jakie musze
    one miec wymiary 33(nogawka)/31(pas). Mogloby sie wydawać, że z takimi
    wymiarami łatwo jest znaleźć odpowiedni spodnie, jednakże prawda jest trochę
    inna. Głównym problemem są duże uda (53 cm). I zawsze znajdę odpowiednie
    jeansy, to jest problem, ponieważ nogawka jest zbyt szeroka i wygląda to jak
    worek, albo zbyt obcisła i wtedy wiadomo, jak to wyglada - tez okropnie. Mam
    15 lat, 172 cm wzrostu. I taka jest prośba do Was - wskażcie odpowiednie
    jeansy, podajcie jakieś wskazówki, aby rozwiązać ten problem
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: jeansy - duże uda 23.06.08, 22:37
        Skoro jak napisalas zdarza ci sie znalezc dzinsy o za szerokiej nogawce, kup
        takie i daj kracowej do zwezenia.
      • shellerka Re: jeansy - duże uda 23.06.08, 22:52
        zartujesz prawda?
        mam 176 cm co prawda, ale to tylko pare centymetrow roznicy i co prawda moj
        rozmiar dzinsow oscyluje miedzy 27 a 29 w zaleznosci od marki, ale w udach mam
        jakies 53-54 cm i na boga uwierz mi kobieto ze to nie jest duze udo:)
        mialam kiedys poczatki anoreksji i moje udo mialo 49 cm w obwodzie - bylam
        szkieletem. i nie wydaje mi sie zeby te 4 cm robily roznice rzedu - szkieletor a
        duuuze udo...
      • ensoleillement Re: jeansy - duże uda 23.06.08, 23:55
        no juz myślałam że jakas nienormalna jestem, mam ponad 50 cm w udzie i daleko mi
        do grubości, a już na pewno do problemu ze znalezieniem spodni!
      • cledomro Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 09:12
        jestem od Ciebie niższa, mam znacznie szersze uda i bez problemu z H&Mie zawsze
        na siebie dżinsy znajdę.
        • black_magic_women Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 09:13
          Az wzięłam centymetr;)I pojawia sie pytanie-gdzie to udo mierzyć?!U samej
          gory,pod pachwina,czy w polowie?
          • dakota77 Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 09:16
            Jak zaczelam czytac tenw atek, w ogole sie nie zastanawialam, czy autirka ma
            duze uda, przyjelam ze jets jak napisala i juz:-). Ale pod wplywem waszych
            postow tez pobieglam zmierzyc, he he. Mysle, ze o najszersze miejsce chodzi.
            No i faktycznie trudno mi pojac, dlaczego na te 53 cm autorki mialoby byc ciezko
            znalezc spodnie.
            • shellerka Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 09:18
              :) ja mierzyłam wlasnei w najszerszym obwodzie - bierzesz miarke i przesuwasz w
              gore w dol i widac gdzie jest najwiecej i tam mierzysz. Ostatnio nie mialam
              dostepu do miary w domu i dorwalam taka w castoramie, a ze mialam na sobie
              szorty to szybciutko zmierzylam. Troche dziwnie sie patrzyl pan, ktory wlasnie
              przechodzil :)
      • horgen Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 09:35
        ja mam też 172 cm w porywach, a udo centymetr grubsze i nigdy nie miałam
        problemu z doborem jeansów właśnie w udach, bo to, że odstają z tyłu w pasie to
        już inna sprawa;) ale żeby to były duże uda? zawsze uważałam się za szczupłą
        osobę, aha to już nie pierwszy wątek w którym pojawia się problem mam za duże
        uda czyli ok 54 cm, żal :/
        • cola2008 Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 14:50
          O kurde ja mam 64 cm i też jakoś nie mam problemu z kupnem jeansów, chociaż mam
          naprawdę uda i szerokie biodra (dzięki mamie i babci:/) i mam trochę nadwagę:P
          Ważę 68kg przy wzroście 169 cm więc możecie się pocieszyć:D
          • cledomro Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 15:17
            no to dowartościowałaś wszystkie tutejsze "grubaski" ;).
            • shellerka Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 15:23
              tak szczerze - to mysle ze zalożycielce wątku własnie o takie dowartościowanie
              chodziło :/
              • jeriomina Re: jeansy - duże uda 24.06.08, 22:49
                Też tak myślę, zapewne wiele kobiet chciałoby mieć 53 cm w
                najszerszym miejscu uda:)
                Nastolatka chciała się dowartościować:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka