jezykozwierz 07.07.08, 17:03 Co sądzicie o butach tzw.panterki. Z czym je nosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: panterki 07.07.08, 17:13 Ze spokojna caloscia, np. czarnymi rurkami i T-shirtem. Panterka musi byc jedynym takim zwracajacym uwage motywem w calym stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: panterki 07.07.08, 17:18 A jakim odcien ma ta panterka? Bo wiadomo, ze takie buty pojawily sie w najrozniejszych odmianach:-). Ja kiedys kupilam baleriny w odcieniu pantery snieznej, te spokojnie pasowalyby do szarej sukienki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
styledigger Re: panterki 07.07.08, 17:36 Chodzi o buty we wzór panterki, tak? Pasują do wielu rzeczy, do szarej sukienki na pewno. Generalnie raczej do jednolitych ubrań, bez kropek, gwiazdek, czaszek ani żadnych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: panterki 07.07.08, 17:39 Panterka często wygląda ordynarnie i bazarowo, widzę mnóstwo takich zestawień na codzien. Forumowym przykładem tego, że tak być nie musi jest magdaksp, ona umie nosić ten wzór, bez cienia efekciarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: panterki 07.07.08, 17:45 Jestem przekonana,ze panterke mozna dobrze zestawic i ze calosc nie musi wygladac bazarowo, o ile zachowa sie spokojna calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ila251 Re: panterki 07.07.08, 17:58 Dla mnie panterka to szczyt tandety, bez wzgledu na to czy nosi ja Doda czy magdaksp. Gdyby magdaksp zalozyla biale kozaczki to juz by byly ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
styledigger Re: panterki 07.07.08, 18:02 Pewnie się zdziwisz, ale widziałam już dobrze wglądające białe kozaki-saszki. A panterkę sama czesto noszę i nie uważam żeby była tandetna sama w sobie, chociaż łatwo z nią przesadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: panterki 07.07.08, 18:11 wg mnie, zaden wzór nie jest sam w sobie tandetny, tandetnym czyni go sposób podania (zestawienie) co do kozaków, parokrotnie zdarzyło mi się zobaczyć białe kozaki (nie mylic z kozakami z blogu o kozaczkach-solarkach) w całkiem niezłej wersji..o ile pamiętam zaserwowanej w stylizacjach na lata 60-te dla mnie też bez znaczenia kto je nosi doda, czy magda, liczy się jak Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: panterki 07.07.08, 21:15 magdę stawiam za przykład osoby, która łamie stereotyp tipsiarstwa, w przypadku wzoru panterki. Tyle. Nie chodzi tu o jakieś guru modowe, a o tą konkretną sprawę. Może wg Ciebie to przykład slamsowatego stylu..nie jest to mój problem (jak zresztą jej styl wogóle). Faktem jest dla mnie, że magda umie nosić panterkę, tak, że nie mam skojarzeń solarkowych (a na takich Paniach widuję ją najczęściej). Ja rówież dziękuję ci za poglądy, przynajmniej w tej kwestii. tralalumpek napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: panterki 07.07.08, 23:27 uwielbiam motyw panterki, wszędzie, tylko nie na butach:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: panterki 07.07.08, 23:43 a ja nie lubię wzoru panterki, nigdzie, czy to na butach, czy to na ubraniu. Zresztą żadnych zwierzęcych wzorów nie lubię - panterek, cętek, pasków zebry itd itp. Ale to rzecz gustu, na innych czasem mi się nawet podoba, ale to zależy od zestawienia. Odpowiedz Link Zgłoś