poca.hontas4 17.07.08, 14:58 Czasami pojawia sie jakis watek albo wpis o butach z lumpeksu. Czy wy kupujace takie buty nie brzydzicie sie choc troche chodzic w butach po kims? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamahi Re: Buty z second handu 17.07.08, 15:07 Nie, ja nie kupuję. Lubię second-handy i mam sporo "nakilowych" ubrań, ale nigdy nie kupuję tam butów, bielizny i pościeli. Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Buty z second handu 17.07.08, 15:11 o ile ciuchów z sh mam tony to butów ani jednych - wychodzę z założenia, że ciuchy to wypiorę i no problem a butów wyprać się nie da (może oprócz jakichś trampek) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Buty z second handu 17.07.08, 15:21 o ile kupuję ubrania w sh, to butów jakoś nie - nie mogę się przekonać, do noszenia butów po kimś. Odpowiedz Link Zgłoś
amhali Re: Buty z second handu 17.07.08, 16:21 Hej ;) Ja sie nie brzydze, ale butow akurat nie kupuje bo uwazam ze but powinien sie do stopy dopasowac, a uzywany juz w pewien sposob jest zazwyczaj wyprofilowany juz do innej stopy ;] Pozdr. __ Jestesmy otoczeni? Wspaniale! Mozemy atakowac we wszystkich kierunkach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:45 Nie kupuje butow w second handach, ale glownie dlatego, ze nie trafilam jeszcze na ladne;-). Ale gdybym sie brzydzila, ze to po kims, nigdy nie kupilabym niczego vintage. Przeciez to najczesciej sa rzeczy uzywane, rzadko cos lezy na strychu nienoszone;-). ZA to kupuje chetnie na ebayu, czasem uzywane. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:51 dakota77 napisała: > Przeciez to najczesciej sa rzeczy uzywane, rzadko cos lezy na > strychu nienoszone;-). ZA to kupuje chetnie na ebayu, czasem uzywane. ciuchy wypierzesz, buty raczej nie, a i grzybice można złapać. Fuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:55 Buty mozna zdezynfekowac. Wybieram takie np. tylko mierzone, bo okazaly sie miec rozmiar. Zreszta, po co sie tlumacze, kazdy robi co chce:-). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:57 Buty stamtąd też są dezynfekowane. Gdyby ciuchy nie przechodziły dezynfekcji, nawet nie weszłabym do lumpeksu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:57 Poza tym, podobnie, jak w przypadku ubrań, często widuję buty zupełnie nienoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Buty z second handu 17.07.08, 19:14 róbta co chceta. Ja nie tknę się w sh bielizny i butów. Te które ja widziałam, były używane Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Buty z second handu 19.07.08, 19:24 ja tak jka dakota.mam jedna pare z sh bo albo mi sie nie poodbaja albo nie ma rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Buty z second handu 17.07.08, 18:58 No i przeciez w sklepach z nowymi ubraniami i butami rzeczy tez sa mierzone, czesto wielokrotnie. Nie kupuje sie sterylnie zapakowanych butow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ila251 Re: Buty z second handu 17.07.08, 19:28 A skad ta 100% pewnosc, ze byty i ciuchy z sh sa dezynfekowane? Tak powinno byc, ale czy tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
judyta50 Re: Buty z second handu 17.07.08, 21:17 Czasem kupuję, ale wyłącznie nowe, u mnie jest mnóstwo nówek. Dziś widziałam baleriny Prady - piękne! Super wykonane, wyprofilowane, ale używane i na szczęście nie w moim rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta50 Re: Buty z second handu 19.07.08, 18:23 > U nas, tzn. gdzie? :-) W "moich" sh :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
cesttoutcequejaime Re: Buty z second handu 19.07.08, 13:55 kupiłam kiedyś, nówki, mam chyba nawet gdzieś foty to wrzucę. używanych bym nie kupiła, chociaż z drugiej strony buty kupione w "normalnym" sklepie też są w pewien sposób używane :P Odpowiedz Link Zgłoś
cesttoutcequejaime Re: Buty z second handu 19.07.08, 14:01 buty z sh :] (przepraszam za tło:P) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1311480.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1311481.html Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Buty z second handu 19.07.08, 14:42 Kupuję.Nie brzydzę się bo kupuje tylko te nowe albo co najwyżej przymierzane(łatwo to ocenić po podeszwie np).Ostatecznie buty w normalnych sklepach też ktoś mógł przymierzać. Niestety na niekorzyść butów z lumpa przemawia też to, ktos już wyżej napisał, że są dopasowane do innej stopy.A ja mam wąska stope i takie buty są często zbyt szerokie na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś