wiolina.w 21.08.08, 12:30 Studentki forumowiczki, jakie torebki preferujecie na zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrielafrancuz Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 12:37 Powyżej 3000 zł za torebkę nie schodzę, torebki o niższej cenie są w złym guście, a kobiety, które je noszą, nie mają klasy <ironia>. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka-magda Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:01 Duże torebki/torby, gdzie zmieści się fartuch, zeszyt, termos i jakieś kanapki i inne potrzebne duperele ( portfel, telefon, szczotka). Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:02 Przez 3 lata chodziłam z plecakiem jansporta. Każda torebka jest dobra, mi straczyła taka żebym zmieściła do niej zeszyt i długopis. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda-88 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:51 Koniecznie taka, żeby zmieściła format A4 :) Jeśli siedzę prawie cały dzień na uczelni, to dobrze, żeby zmieściła też cos do jedzenia. A, i żeby miała porządne uszy, bo ja często noszę duuużo i niektóre torebki mogłyby tego nie wytrzymać ;) W tym roku miałam bardzo blisko na uczelnię, więc jak w jakiś dzień miałam tylko wykład, to szłam z mała torebeczka (telefon, portfel, chusteczki), a notatnik brałam w rękę :) Wydaje mi się, że dla studentek torebkowym priorytetem jest pojemnośc, a wszystko inne schodzi na drugi plan :) Odpowiedz Link Zgłoś
askaa02 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:46 zgadzam sie z ruda-88 :] do tego fason tez ma znaczenie:) mam kilka duzych torebek, przez 2 lata studiów troche sie ich nazbierało;) jak kupuje nowa to zwracam uwagę na to,czy bedzie dobra na zajęcia:) Mimo złej reputacji - często podobaja mi sie torebki z reserved ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:54 Mi też się podobają torebki reserved, ale nauczona doświadczeniem nie kupuję już nawet po przecenie ;). Zeszłej zimy kupiłam tam musztardową (ze względu na czarną poszewkę w białe kropki w środku ;-) i po tygodniu zaczęła się na wierzchu przecierać :(. Od tego czasu leży w szafie i czeka na eksmisję :P. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:59 P.S. u mnie najdłuższą żywotnością cieszą sie torebki z h&m i stradivariusa. Noszę je bardzo często i nierzadko kilogramy książek z biblioteki, a mimo to wciąż wyglądają jak nowe. Może to kwestia tego, że bardzo o nie dbam, by jak najdłużej się nimi cieszyć. Jedyny minus takich torebek to możliwość spotkania ich w zwielokrotnionej liczbie na mieście ;). Ale zawsze powtarzam, że człowiek z duszą nie musi obawiać się powtarzalności garderoby, bo i tak będzie wyjątkowy ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 15:11 Naprawdę z H&m? Ja mam tylko taką z materiału, i rzeczywiście - nieźle się trzyma póki co, ale już te większe i ze skaju wyglądają mi na niezbyt wytrzymałe. Może szkopuł tkwi w tym "dbaniu"? Ale nie wyobrażam sobie innego dbania, jak posiadanie kilku i noszenie nie za często jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:51 Lubię duże i miękkie, workowate torebki. I wcale nie muszą być ze skóry naturalnej ;). W związku z tym, że studencki budżet nie jest zbyt wielki, to wolę zrezygnować z drogiej torebki na rzecz skórzanych, wygodnych i przede wszystkim zdrowych butów. Worek ze skóry ekologicznej na ramieniu krzywdy nam raczej nie zrobi, a kiepskie buty - jak najbardziej ;). Na pocieszenie samej sobie dodam, że bazarowych torebek też nie noszę, więc aż tak "niegustowną" studentką CHYBA nie jestem ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova duże! 21.08.08, 15:04 Od pierwszego roku nosiłam sporą torbę z diversa - taką charakterystyczną, ze skaju, prostokątną na zmianę z plecakiem - bo było co nosić. W "luźniejsze" dni coś mniejszego, ale na tyle pojemnego, by można upchnąć zeszyt B5 lub większy i kanapki ;) Od ubiegłego roku nie mam już potrzeby noszenia zbyt wielu rzeczy na zajęcia, ale i tak wolę duże torby - różne rzeczy się zdarzają - a to niespodziewany wypad do biblioteki po kilka cegieł, a to zakupy po drodze. A wolę nieść w torbie niż w ręce, w ekstremalnych sytuacjach wspomagam się lnianą torbą, którą noszę w kieszonce. Od czasów liceum natomiast obserwowałam ciekawe zjawisko: torebka typu "komóreczka+szmineczka" a w reklamówkach wszystkie inne niezbędniki, od książek i zeszytów przez kanapki po podpaski. Ani to praktyczne ani eleganckie, na szczęście powoli mija razem z kampanią antyfoliówkową. Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle.elisabeth Re: duże! 21.08.08, 17:37 u mnei na wydziale to jest w wersji - torebeczka + papierowa torba (taka ze sklepu z ciuchami lub na prezenty) Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: duże! 21.08.08, 18:32 > u mnei na wydziale to jest w wersji - torebeczka + papierowa torba czyli ekologicznie podchodzą do sprawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle.elisabeth Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 17:35 dwa wymagania - musi zmieścić A4 i wytrzymać duże obciążenie (bo biorę wszystko, czasem nawet lapka). większość nie wytrzymywała dłużej niż pół roku,a teraz mam jedną ze stradivariusa i praktycznie nie widać na niej śladów używania. Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 17:42 W sumie nie przywiązuje wagi do torby, dobrze żeby zmieściła zeszyt i jakies jedzenie,a teczki, mapy, tuby i inne pierdółki i tak noszę zawsze pod pachą :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 18:59 Mam dużą czarną skórzaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeli Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 22.08.08, 08:22 Oczywiście torebki pojemne, żeby zmieściło się wszystko;) A jeśli chodzi o wytrzymałość, to mi bardzo ciężko trafić, bo po jakimś czasie wszystkie mi się niszczą od noszonych kilogramów:( Odpowiedz Link Zgłoś
sable_marguerite Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 22.08.08, 18:43 Jak poniżej - musi być pojemna i gustowna. Przez dłuugi czas chodziłam z czarną torbą z (uwaga!) Troll'a. Gdyby nie zepsuł mi się w niej suwak nadal byłaby tą jedyną na chłodne dni (używam ją teraz jako torby podróżnej - np. gdy jadę na weekend do znajomych). Wiosną polubiłam żółtą, dużą, lakierowaną torbę z Reserved, choć do biblioteki mnie z nią ochroniarz nie wpuścił :/ A teraz już upolowałam dwa Stradivariusy (czarna i brązowa) i czekam aż zginą pod ciężarem moich kserówek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nyame Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:35 nosze duza, sportowa torbe z materialu pumy...musi zmiescic sie w niej zeszyt a4, kilka ksiazek i jedzenie;) a gdy jedzenia juz nie ma to torba sluzy idealnie jako 'siedzisko', aby nie siadac pupa na podlodze...a ze jest z materialu to latwo ja wyprac:) Odpowiedz Link Zgłoś
nightmarelive Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:44 Ja to może studentką jeszcze nie jestem ale do szkoły uczęszczam ;) Torba musi byc duza, pojemna, wytrzymała,gustowna ;D. Do szkoły nie noszę skórzanych toreb bo wiem, ze niedługo wyda z siebie ostatnie tchnienie ;)Mam jeszcze taką sportową z długim paskiem z nike i jak na razie żyje ;) Dla mnie w miare wytrzymała torba na ramię była z H&M ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:51 nightmarelive napisała: > Do szkoły nie > noszę skórzanych toreb bo wiem, ze niedługo wyda z siebie ostatnie > tchnienie ;) Zależy, jaka skóra. Moja żyje i ma się dobrze, mimo sporych ładunków. :-) Najlepszą torbą, z takich bardziej sportowych, była o dziwo torba Reserved, kupiona jakieś 5 lat temu, noszona przeze mnie intensywnie przez całe 3 lata liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 15:42 1) ma się zmieścić mój laptop (14 cali) 2) ma być wytrzymała 3) ma mieć uniwersalny kolor (czarny) 4) ma nie być sportowa Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 17:42 o! to też ważny warunek: ma nie być sportowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednajestembylambede Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 16:46 ogromna ma byc. musza sie miescic farby,pedzle i blok minimum a3. taka torbe znalazlam w h&m. a taka by procz tego zmiescil mi sie laptop se uszylam,heh Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 19:17 duze, pojemne i ładne :) Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 27.08.08, 22:24 Pojemne. Bezwzględnie musi się mieścić segregator A-4. W ostatnich latach nabyłam czarną (H&M, służyła mi długo i dobrze, ale teraz już jest mocno powycierana), dziko i przepięknie czerwoną (Nine West, najdroższa torba w moim życiu, ale była zbyt piękna ;-)), a poza tym wygodny, acz nie bardzo wielki, lekko usztywniany szaro-czarny plecak Nike. I to on najczęściej wygrywa ;-P bo ciężar na plecach to insza inszość niż na ramieniu... a ja noszę duuużo :-/ Aczkolwiek w tym semestrze będę nosić kołozeszyt, a segregator trzymać w domu - niech sobie kręgosłup nieco odpocznie :-P Odpowiedz Link Zgłoś