Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Studentki forumowiczki, jakie torebki preferujecie

21.08.08, 12:30
    Studentki forumowiczki, jakie torebki preferujecie na zajęcia?
    Obserwuj wątek
      • gabrielafrancuz Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 12:37
        Powyżej 3000 zł za torebkę nie schodzę, torebki o niższej cenie są w złym
        guście, a kobiety, które je noszą, nie mają klasy <ironia>. :-)
      • nitka-magda Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:01
        Duże torebki/torby, gdzie zmieści się fartuch, zeszyt, termos i jakieś kanapki i
        inne potrzebne duperele ( portfel, telefon, szczotka).
      • khumbamelala Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:02
        Przez 3 lata chodziłam z plecakiem jansporta. Każda torebka jest
        dobra, mi straczyła taka żebym zmieściła do niej zeszyt i długopis.
        • ruda-88 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 13:51
          Koniecznie taka, żeby zmieściła format A4 :)
          Jeśli siedzę prawie cały dzień na uczelni, to dobrze, żeby zmieściła też cos do
          jedzenia.
          A, i żeby miała porządne uszy, bo ja często noszę duuużo i niektóre torebki
          mogłyby tego nie wytrzymać ;)

W tym roku miałam bardzo blisko na uczelnię, więc jak w jakiś dzień miałam tylko
          wykład, to szłam z mała torebeczka (telefon, portfel, chusteczki), a notatnik
          brałam w rękę :)

Wydaje mi się, że dla studentek torebkowym priorytetem jest pojemnośc, a
          wszystko inne schodzi na drugi plan :)
          • askaa02 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:46
            zgadzam sie z ruda-88 :]
            do tego fason tez ma znaczenie:)
            mam kilka duzych torebek, przez 2 lata studiów troche sie ich nazbierało;) jak kupuje nowa to zwracam uwagę na to,czy bedzie dobra na zajęcia:)
            Mimo złej reputacji - często podobaja mi sie torebki z reserved ;)
            • magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:54
              Mi też się podobają torebki reserved, ale nauczona doświadczeniem nie kupuję już
              nawet po przecenie ;). Zeszłej zimy kupiłam tam musztardową (ze względu na
              czarną poszewkę w białe kropki w środku ;-) i po tygodniu zaczęła się na
              wierzchu przecierać :(. Od tego czasu leży w szafie i czeka na eksmisję :P.
              • magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:59
                P.S. u mnie najdłuższą żywotnością cieszą sie torebki z h&m i stradivariusa.
                Noszę je bardzo często i nierzadko kilogramy książek z biblioteki, a mimo to
                wciąż wyglądają jak nowe. Może to kwestia tego, że bardzo o nie dbam, by jak
                najdłużej się nimi cieszyć. Jedyny minus takich torebek to możliwość spotkania
                ich w zwielokrotnionej liczbie na mieście ;). Ale zawsze powtarzam, że człowiek
                z duszą nie musi obawiać się powtarzalności garderoby, bo i tak będzie wyjątkowy
                ;-).
                • mandolinka.bramborova Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 15:11
                  Naprawdę z H&m? Ja mam tylko taką z materiału, i rzeczywiście -
                  nieźle się trzyma póki co, ale już te większe i ze skaju wyglądają
                  mi na niezbyt wytrzymałe. Może szkopuł tkwi w tym "dbaniu"? Ale nie
                  wyobrażam sobie innego dbania, jak posiadanie kilku i noszenie nie
                  za często jednej.
      • magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 14:51
        Lubię duże i miękkie, workowate torebki. I wcale nie muszą być ze skóry
        naturalnej ;). W związku z tym, że studencki budżet nie jest zbyt wielki, to
        wolę zrezygnować z drogiej torebki na rzecz skórzanych, wygodnych i przede
        wszystkim zdrowych butów. Worek ze skóry ekologicznej na ramieniu krzywdy nam
        raczej nie zrobi, a kiepskie buty - jak najbardziej ;). Na pocieszenie samej
        sobie dodam, że bazarowych torebek też nie noszę, więc aż tak "niegustowną"
        studentką CHYBA nie jestem ;-).
      • mandolinka.bramborova duże! 21.08.08, 15:04
        Od pierwszego roku nosiłam sporą torbę z diversa - taką
        charakterystyczną, ze skaju, prostokątną na zmianę z plecakiem - bo
        było co nosić. W "luźniejsze" dni coś mniejszego, ale na tyle
        pojemnego, by można upchnąć zeszyt B5 lub większy i kanapki ;) Od
        ubiegłego roku nie mam już potrzeby noszenia zbyt wielu rzeczy na
        zajęcia, ale i tak wolę duże torby - różne rzeczy się zdarzają - a
        to niespodziewany wypad do biblioteki po kilka cegieł, a to zakupy
        po drodze. A wolę nieść w torbie niż w ręce, w ekstremalnych
        sytuacjach wspomagam się lnianą torbą, którą noszę w kieszonce. Od
        czasów liceum natomiast obserwowałam ciekawe zjawisko: torebka
        typu "komóreczka+szmineczka" a w reklamówkach wszystkie inne
        niezbędniki, od książek i zeszytów przez kanapki po podpaski. Ani to
        praktyczne ani eleganckie, na szczęście powoli mija razem z kampanią
        antyfoliówkową.
        • mademoiselle.elisabeth Re: duże! 21.08.08, 17:37
          u mnei na wydziale to jest w wersji - torebeczka + papierowa torba
          (taka ze sklepu z ciuchami lub na prezenty)
          • mandolinka.bramborova Re: duże! 21.08.08, 18:32
            > u mnei na wydziale to jest w wersji - torebeczka + papierowa torba

czyli ekologicznie podchodzą do sprawy ;)
      • mademoiselle.elisabeth Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 17:35
        dwa wymagania - musi zmieścić A4 i wytrzymać duże obciążenie (bo
        biorę wszystko, czasem nawet lapka). większość nie wytrzymywała
        dłużej niż pół roku,a teraz mam jedną ze stradivariusa i
        praktycznie nie widać na niej śladów używania.
      • pistacja5 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 17:42
        W sumie nie przywiązuje wagi do torby, dobrze żeby zmieściła zeszyt
        i jakies jedzenie,a teczki, mapy, tuby i inne pierdółki i tak noszę
        zawsze pod pachą :)
      • sundry Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 21.08.08, 18:59
        Mam dużą czarną skórzaną.
      • pompeli Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 22.08.08, 08:22
        Oczywiście torebki pojemne, żeby zmieściło się wszystko;) A jeśli chodzi o
        wytrzymałość, to mi bardzo ciężko trafić, bo po jakimś czasie wszystkie mi się
        niszczą od noszonych kilogramów:(
      • sable_marguerite Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 22.08.08, 18:43
        Jak poniżej - musi być pojemna i gustowna.
        Przez dłuugi czas chodziłam z czarną torbą z (uwaga!) Troll'a. Gdyby
        nie zepsuł mi się w niej suwak nadal byłaby tą jedyną na chłodne dni
        (używam ją teraz jako torby podróżnej - np. gdy jadę na weekend do
        znajomych). Wiosną polubiłam żółtą, dużą, lakierowaną torbę z
        Reserved, choć do biblioteki mnie z nią ochroniarz nie wpuścił :/
        A teraz już upolowałam dwa Stradivariusy (czarna i brązowa) i czekam
        aż zginą pod ciężarem moich kserówek ;)
        • nyame Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:35
          nosze duza, sportowa torbe z materialu pumy...musi zmiescic sie w niej zeszyt
          a4, kilka ksiazek i jedzenie;) a gdy jedzenia juz nie ma to torba sluzy idealnie
          jako 'siedzisko', aby nie siadac pupa na podlodze...a ze jest z materialu to
          latwo ja wyprac:)
      • nightmarelive Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:44
        Ja to może studentką jeszcze nie jestem ale do szkoły uczęszczam ;)
        Torba musi byc duza, pojemna, wytrzymała,gustowna ;D. Do szkoły nie
        noszę skórzanych toreb bo wiem, ze niedługo wyda z siebie ostatnie
        tchnienie ;)Mam jeszcze taką sportową z długim paskiem z nike i jak
        na razie żyje ;) Dla mnie w miare wytrzymała torba na ramię była z
        H&M ;)
        • gabrielafrancuz Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 23.08.08, 11:51
          nightmarelive napisała:

> Do szkoły nie
          > noszę skórzanych toreb bo wiem, ze niedługo wyda z siebie ostatnie
          > tchnienie ;)

Zależy, jaka skóra. Moja żyje i ma się dobrze, mimo sporych ładunków. :-)
          Najlepszą torbą, z takich bardziej sportowych, była o dziwo torba Reserved,
          kupiona jakieś 5 lat temu, noszona przeze mnie intensywnie przez całe 3 lata liceum.
      • beatrycze123 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 15:42
        1) ma się zmieścić mój laptop (14 cali)
        2) ma być wytrzymała
        3) ma mieć uniwersalny kolor (czarny)
        4) ma nie być sportowa
        • magdal-ena2 Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 17:42
          o! to też ważny warunek: ma nie być sportowa ;)
      • wrednajestembylambede Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 16:46
        ogromna ma byc. musza sie miescic farby,pedzle i blok minimum a3. taka torbe znalazlam w h&m. a taka by procz tego zmiescil mi sie laptop se uszylam,heh
      • paulinaa Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 24.08.08, 19:17
        duze, pojemne i ładne :)
        • trawiasta Re: Studentki forumowiczki, jakie torebki preferu 27.08.08, 22:24
          Pojemne. Bezwzględnie musi się mieścić segregator A-4. W ostatnich latach
          nabyłam czarną (H&M, służyła mi długo i dobrze, ale teraz już jest mocno
          powycierana), dziko i przepięknie czerwoną (Nine West, najdroższa torba w moim
          życiu, ale była zbyt piękna ;-)), a poza tym wygodny, acz nie bardzo wielki,
          lekko usztywniany szaro-czarny plecak Nike. I to on najczęściej wygrywa ;-P bo
          ciężar na plecach to insza inszość niż na ramieniu... a ja noszę duuużo :-/
          Aczkolwiek w tym semestrze będę nosić kołozeszyt, a segregator trzymać w domu -
          niech sobie kręgosłup nieco odpocznie :-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka