Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wielkość biustu a rozmiar ubrań

21.08.08, 16:54
    Jak sie ma jedno do drugiego? Mianowiecie jeśli ktoś nosi rozmiar 36
    a biust ma z tych większych to jak dopasowuje się ubrania na górę?
    Jeśli bluzka ma strech to sie dopasuje ale jeśli nie, to kupuje sie
    rozmiar 38? Chodzi mi o taką pełną trójkę.
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 16:58
        no chyba kupuje sie wiekszy romiar.
        to juz nie jest nic rzadkiego ze spodnie sa innego rozmiaru niz górą.byl nawet
        watek na ten temat
      • pistacja5 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 17:33
        Z rozmiarami bywa różnie, wszystko zależy od kroju. Co z tego, że
        weźmiesz większy rozmiar, który będzie dobry w biuście, jak wszędzie
        indziej będzie za luźny. Trzeba poprostu mierzyć i przebierać, innej
        rady nie ma :)
      • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 17:55
        gowa2 napisała:

> Chodzi mi o taką pełną trójkę.
        Nie ma czegoś takiego jak biust "trójka", "C" czy cokolwiek innego.
        Rozmiar stanika określa zawsze kombinacja litery i cyfry np. 75B albo 60G
        A z tego co piszesz jednym z Twoich problem jest nieodpowiedni stanik. Idź na
        Lobby Biuściastych i znajdź swój rozmiar ! a tematy o cuchach na duży biust też są.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
        • nadinka_nadinka Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 18:34
          magdalaena1977 napisała:

> gowa2 napisała:
          >
          > > Chodzi mi o taką pełną trójkę.
          > Nie ma czegoś takiego jak biust "trójka", "C" czy cokolwiek innego.
          > Rozmiar stanika określa zawsze kombinacja litery i cyfry np. 75B albo 60G
          > A z tego co piszesz jednym z Twoich problem jest nieodpowiedni stanik.

Ech, cóż za przenikliwość, zdjęcia nie ma a od razu wiadomo, że nieodpowiedni
          stanik ;-)

Nawet najlepiej dobrany stanik nie pomoże jeżeli ktoś ma w pasie 60 cm, a w
          biuście 95 cm. Rzadko można kupić koszulę, która uwzględnia duża biust dla
          chudzinek.

Idź na
          > Lobby Biuściastych i znajdź swój rozmiar ! a tematy o cuchach na duży biust też
          > są.
          > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
          • velika Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 18:51
            Jak pisze, ze trójka to wiadomo, że źle dobrany;) Lobbystki w takich przypadkach
            się nie mylą;P
            Do rzeczy- rozmiarówki ubrań są dla mnie bardzo tajemnicze i dopóki nie zmierzę,
            to nie wiem jaki rozmiar będzie ok(najczęściej żaden nie jest ok;). Mam w szafie
            bluzki od rozmiaru XS do M i wszystkie są dobre. Najczęściej jednak wychodzę z
            niczym, bo w pasie mam jakieś 65cm, a w biuście 96. Zdarzyło mi sie nawet
            mierzyć bluzkę XS za dużą w biuście:)Byłam szczerze zdumiona.
          • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 19:33
            To nie jest przenikliwosc, tylko oczywistosc- rozmiar stanika to dwa parametry-
            obwod i miska.
            A co do ubran- ja mam w biuscie 94, w pasie 69 i ubran tony. Topy, bluzeczki,
            koszule.
          • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 20:57
            nadinka_nadinka napisała:
            > Ech, cóż za przenikliwość, zdjęcia nie ma a od razu wiadomo,
            > że nieodpowiedni stanik ;-)
            Dziewczyna określa swój duży biust jako "trójkę". Dobrze dobrane C (ani 65C an
            80C) to nie jest duży biust. W dodatku jest szczupła (rozmiary 36/38) więc
            pewnie kupuje za duży obwód (bo powinna nosić 65 albo 60, którego nie ma w
            polskich bieliźniakach) z małą miską.

> Nawet najlepiej dobrany stanik nie pomoże jeżeli ktoś ma
            > w pasie 60 cm, a w biuście 95 cm.
            Trochę pomoże, bo biust będzie ładnie sterczał w przodu zamiast być rozsmarowany
            po całej klatce piersiowej.

> Rzadko można kupić koszulę, która uwzględnia duża biust dla
            > chudzinek.
            czasami można np. w bravissimo rozmiar 8 Super Curvy jest na 93 w biuście i 69 w
            talii.
            • nadinka_nadinka Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 09:28
              magdalaena1977 napisała:

> Trochę pomoże, bo biust będzie ładnie sterczał w przodu zamiast być rozsmarowan
              > y
              > po całej klatce piersiowej.

ale w jakim stopniu pomoze w zakupie bluzki, ktora w tali jest nadal za szeroka,
              a z biuscie za waska? w zadnym prawdopodobnie.

>
              > > Rzadko można kupić koszulę, która uwzględnia duża biust dla
              > > chudzinek.
              > czasami można np. w bravissimo rozmiar 8 Super Curvy jest na 93 w biuście i 69
              > w
              > talii.

czasami=rzadko.
          • nesene Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:38
            E tam, ja na przykład mam 62 w talii i 95 w cyckach i swietnie odnajduje sie w
            ciuchach: np. w tatuumie.
      • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 19:31
        CO to jest pelna trojka??????????????? Ktos jeszcze operuja taka rozmiarowka?
        Kobieto, klikaj w drugi link z mojej sygnaturki i watku rozmiarowego marsz!
      • martvica Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 21:03
        > Jeśli bluzka ma strech to sie dopasuje ale jeśli nie, to kupuje sie
        > rozmiar 38?

Jeśli leży ogólnie dobrze, to się kupuje, jeśli nie, to idzie się do innego
        sklepu. Jestem kurduplem, średnioszczupłym i średniobiuściastym (jakieś 68 w
        pasie, 93 w biuście), w szafie ciuchy od 34 do 46 (brytyjskie 14 czy 16, z
        lumpeksu, ale zastanawiam sie czy jednak nie maja źle wszytych metek). Czasem
        jedna firma potrafi uszyć bluzki z miejscem na biust i wcięciem w talii oraz
        takie na kobietę o sylwetce walca, nie wiem od czego to zalezy, ale nie mogę
        powiedziec żebym miała stały rozmiar u jakiegokolwiek producenta.

>Chodzi mi o taką pełną trójkę
        Co to jest pełna trójka? Tak z ciekawości.
      • gowa2 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 21:12
        Problem w tym, że ja w ogóle nie mam biustu. Całkowity zanik po
        karmieniu i już niedługo będę go miała {jak nie stchórzę}.
        Wymarzyłam sobie właśnie 3 czyli c. Na dzień dzisiejszy noszę tylko
        gąbki żeby tylko coś odstawało.
        • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 21:20
          C? A przy jakim obwodzie? Tak czy tak, to malutki biuscik. A gabkami sobie tylko
          szkodzisz, wiesz?:( Zaloze sie, ze w miseczkach nie ma miejsca na piersi, wiec
          sa one wypychane pod pachy, w zwiazku z czym biust jest jeszcze mniejszy.
          Zapraszam na Lobby Malobiusciastych ( malobiusciaste.prv.pl )- tam dziewczyny
          doradza Ci, co zrobic, zeby Twoj biust stal sie piekny i odstawal bez gabek :)
          • rikol Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 21:07
            Piszesz jak misjonarka chcaca wszystkich nawrocic na mniejszy obwod i wieksza
            miske. Owszem, niektore kobiety maja zle dobrany biustonosz, ale nie wszystkie -
            i nie wszystkie problemy rozwiaze mniejszy obwod + wieksza miska. W ogole mam
            wrazenie, ze to jakas nowa ideologia. 70 nie oznacza, ze obwod biustonosza ma 70
            cm, tylko ze biustonosz jest przeznaczony dla osoby, ktora ma 70 pod biustem.
            Tak samo inne rozmiary - rajstopy S sa mniejsze niz spodnie S, a jednak obie te
            czesci garderoby sa przeznaczone dla osoby o rozmiarze S.

Jest jeszcze jeden problem - budowa miseczki biustonosza. Rozne kobiety maja
            rozne ksztalt piersi, jedne sa wezsze, inne szersze, rozstawione szeroko lub
            wasko. Trzeba po prostu mierzyc do momentu, kiedy sie znajdzie biustonosz, ktory:
            - dobrze lezy
            - nie za ciasny
            - nie za luzny
            - w ktorym dobrze sie wyglada

Inaczej mowiac, trzeba postepowac tak jak w przypadku wszystkich innych ubran -
            rozmiarami kierujemy sie orientacyjnie, a dopiero po zmierzeniu podejmujemy
            decyzje, czy ubranie jest dobre czy nie.
            • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 21:29
              rikol napisała:

> Piszesz jak misjonarka chcaca wszystkich nawrocic na mniejszy obwod i wieksza
              > miske. Owszem, niektore kobiety maja zle dobrany biustonosz, ale nie wszystkie

Po tym, co widzę na ulicach, wnisokuję, że trochę misjonarstwa się przyda...
              > -
              > i nie wszystkie problemy rozwiaze mniejszy obwod + wieksza miska. W ogole mam
              > wrazenie, ze to jakas nowa ideologia. 70 nie oznacza, ze obwod biustonosza ma 7
              > 0
              > cm, tylko ze biustonosz jest przeznaczony dla osoby, ktora ma 70 pod biustem.

Ciekawostka. Wiesz, tak było N lat temu, kiedy staniki szyto z materiałów
              nierozciągliwych. Potem technologia poszła do przodu, a tabelki zostały. Proszę,
              weź dowolny stanik o obwodzie 70 i rozciągnij go w rękach. I zobacz do ilu się
              rozciąga. Na Lobby mamy nawet tabelkę z takim pomiarami. Ja Cię przepraszam, ale
              jak coś, co ma w stanie spoczynku załóżmy 69 cm, a rozciąga się do 90, ma
              podtrzymać jakikolwiek biust? Producenci się nie stosują do własnych tabelek i
              dlatego zaniżamy obwody.
              DObry stanik może nie rozwiąże każdego problemu, ale rozwiąże większość:
              począwszy od bólu kręgosłupa, poprzez wyłażące fiszbiny, obwisły biust,
              skończywszy na braku samoakceptacji.

> Tak samo inne rozmiary - rajstopy S sa mniejsze niz spodnie S, a jednak obie te
              > czesci garderoby sa przeznaczone dla osoby o rozmiarze S.

Gdzie tu analogia???? Rajstopy się rozciągają, dlatego są wizualnie mniejsze.
              Stanik 65 też się rozciąga- dlatego pasuje na kogoś, kto ma 74 pod biustem.
              >
              > Jest jeszcze jeden problem - budowa miseczki biustonosza. Rozne kobiety maja
              > rozne ksztalt piersi, jedne sa wezsze, inne szersze, rozstawione szeroko lub
              > wasko

Szerokie rozstawienie to przeważnie:
              a.mit, który bierze się z tego, że w złym staniku pierś bokami ucieka z miseczki
              b. efekt noszenia złego stanika, który piersi wypycha pod pachy. Przy dobrym
              staniku piersi stają się bardziej zbite.

Trzeba po prostu mierzyc do momentu, kiedy sie znajdzie biustonosz, ktor
              > y:
              > - dobrze lezy

Jasne, że tak. Nie każde 65FF leżało na mnie dobrze. Takie np niektóre modele
              Panache wręcz mnie spłaszczają, bo ja jestem wąskofiszbinowa.

> - nie za ciasny

W za ciasnym staniku się nie zapniesz. Jeśli jest minimalnie za ciasny, zawsze
              można nosić przedłużkę, dopóki obwód się nie rozciągnie.

> - nie za luzny

To chyba oczywiste. Luźny nic nie podtrzyma.
              > - w ktorym dobrze sie wyglada

No.
              >
              > Inaczej mowiac, trzeba postepowac tak jak w przypadku wszystkich innych ubran -
              > rozmiarami kierujemy sie orientacyjnie, a dopiero po zmierzeniu podejmujemy
              > decyzje, czy ubranie jest dobre czy nie.

Wybacz, ale Ameryki nie odkryłaś.
              • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:18
                klymenystra napisała:
                > Ciekawostka. Wiesz, tak było N lat temu, kiedy staniki szyto
                > z materiałów nierozciągliwych. Potem technologia poszła do przodu

Tak na zdrowy babski rozum, to właśnie ze względu na rozciągliwość staników o
                wiele rozsądniejszym jest oznaczanie liczbą obwodu kobiety, a nie stanika.

> Gdzie tu analogia????

W systemie rozmiarowania.
                To co Ty opisujesz to wkładanie rajstop XS pod spodnie S. Bo przecież rajstopy
                się rozciągną.
                • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:44
                  Rajstopy prędzej się podrą, niż rozciągną. Ale gdybym wiedziała, że firma X robi
                  wyjątkowo rozciągliwe rajstopy, to brałabym S zamiast M. TO chyba logiczne. I
                  tak jest ze stanikami- z dawnych czasów została nomenklatura, a rzeczywistość
                  jest inna. Fakt, że są wyjątki- niektóre Fayreformy są bardzo ścisłe, spokojnie
                  mogę brać 70, czy staniki Effuniak. Ale większość się rozciąga.
                  Nie rozumiem teraz o co chodzi z tym oznaczaniem liczbą. Masz na myśli to, że
                  stanik o cyferce 70 ma pasować na kogoś, kto pod biustem ma 70cm? Jeśli tak, to
                  paragraf wyżej.
                  • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:59
                    Poczytaj sobie kontekst całej rozmowy, bo się chyba pogubiłaś.
                    • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 23:02
                      Nie mogę sobie poczytać kontekstu- bo, widzisz, kontekst to coś, co występuje
                      niejako obok tekstu- kontekstem jest forum, kontekstem jest dobieranie stanika,
                      kontekstem jest wszystko to, co otacza rozmowę. Ja tego nie mogę przeczytać.
                      Czy chcesz jeszcze powiedzieć coś ad rem?
                      • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 23:51
                        Kontekst, mądralo, mojej wypowiedzi o rozmiarach.
                        • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 08:35
                          Toteż ja prosiłam o wyjaśnienie. Co Ty taka jakaś zła jesteś?
                  • nessie-jp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 02:53
                    > Nie rozumiem teraz o co chodzi z tym oznaczaniem liczbą. Masz na myśli to, że
                    > stanik o cyferce 70 ma pasować na kogoś, kto pod biustem ma 70cm?

To by było nawet fajne. Ale byśmy wtedy miały do wyboru rozmiarów staników! No
                    bo jak stanik 70 pasuje na 70 pod biustem, to przecież ktoś, kto ma 72 pod
                    biustem, już go nie kupi
                    • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 08:36
                      jeszcze długość fiszbinów, szerokość mostka i rozstaw fiszbinów... Eeeech.
                      DObrze, że u Effuniak chociaż ten obwód nie będzie przekłamany :)
                      • nessie-jp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 14:52
                        No, czemu nie, czemu nie? Do innych produktów jakoś potrafią producenci dołączyć
                        schematyczny rysunek z oznaczeniem *wszystkich* wymiarów i nikt się nie dziwi,
                        że nie ma biurka "70C" tylko jest biurko o dokładnie podanych wymiarach: 71,35cm
                        x 101 cm x 27,5cm. I nikt się nie zdumiewa, że jak ktoś ma dokładnie 70 cm
                        miejsca pod ścianą, to biurko 71,35 cm będzie za duże
                        • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 28.08.08, 08:58
                          :D Piękne :D
            • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:20
              rikol napisała:
              > Piszesz jak misjonarka chcaca wszystkich nawrocic

Stanikowo oświecone są gorsze od Świadków Jehowy.
              Tylko czekać, aż zaczną po domach chadzać.

> - w ktorym dobrze sie wyglada

Co - dodajmy - jest pojęciem niezwykle subiektywnym.
              Jedna woli naturalną krzywość, inna jak jej sutki w oczy zaglądają.
              • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:48
                Nie, nie będziemy chodzić po domach. Chcesz sobie niszczyć biust- Twoja sprawa.
                My dajemy linki i tłumaczymy. Co z tym zrobisz- to Twój wybór. Pewnie niedługo
                zaczniesz narzekać na złą kondycję biustu, albo że np zaszewki w bluzkach Ci za
                wysoko wypadają. Albo że kręgosłup boli (lista dolegliwości fizycznych i
                psychicznych wywołana złym stanikiem do wglądu na Lobby). Może wtedy przypomni
                Ci się nasze misjonarstwo. A może i nie.
                Na szczęście dobrze ostanikowanych jest coraz więcej, a i producenci zaczynają
                się budzić.
                • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:53
                  stanikomania.blox.pl/2008/05/Wypchniecie-czy-upchniecie-czyli-push-up-na.html
                  stanikomania.blox.pl/2008/04/Od-duzego-C-do-H-czyli-biusciasta-dwudziesta.html
                  Tak a propos tej wzglednosci...
                • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:58
                  klymenystra napisała:
                  > Nie, nie będziemy chodzić po domach.

Nie byłabym taka pewna.

> Chcesz sobie niszczyć biust- Twoja sprawa.

A skąd pomysł, że to robię?

> My dajemy linki i tłumaczymy.

Niestety to tłumaczenie wychodzi - Tobie przynajmniej - wyjątkowo marnie.
                  • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 23:00
                    Przykro mi. Komuś tam jednak udało mi się wytłumaczyć w czym rzecz. A może to Ty
                    nie rozumiesz? Jeśli tak, to mów, postaram się pisać jaśniej.
                    Nie wiem, czy niszczysz sobie biust. Z doświadczenia jednak wiem, że te, które
                    najostrzej atakują biuściaste teorie i doświadczenia, wcale nie mają dobrych
                    staników. W sumie logiczne.
                    • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 23:50
                      klymenystra napisała:
                      > A może to Ty nie rozumiesz?

Za cholerę nie rozumiem, jak można na podstawie trzech luźno rzuconych zdań na
                      forum oceniać czy dana osoba nosi odpowiedni stanik.
                      Nigdy nie wierzyłam w nadnaturalne zdolności.
                      • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 08:37
                        Złotko, ni stresuj się. Mam nadzieję, że Ty nosisz dobry rozmiar, rozumiesz,
                        jakie to ważne, a ze mną sie droczysz tylko z przekory :)
                        • simple_woman Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 27.08.08, 09:58
                          Nie stresuję się, dziecinko.
                          Raczej jestem ubawiona. Fanatyzm zwykle mnie denerwuje, ale jeżeli ogranicza się
                          do staników to może co najwyżej bawić.
                          • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 28.08.08, 08:59
                            Miło mi, że się dobrze bawisz. Zawszeć to jakiś dobry uczynek z mojej strony.
                            DO fanatyzmu jeszcze mi chyba daleko. Nie oblewam kobiet z fiszbinem w połowie
                            pachy i obwodem na karku kwasem siarkowym.
        • klymenystra to jest coś dla Ciebie 21.08.08, 21:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=82983811
        • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 23.08.08, 07:38
          gowa2 napisała:
          > Problem w tym, że ja w ogóle nie mam biustu.
          Bez przesady. Może masz małe piersi, ale jakieś masz i takie teksty jak powyżej
          (plus plany operacji) wskazują raczej na problemy z psychiczne akceptacją
          własnej osoby niż na problem z małymi piersiami.

> Wymarzyłam sobie właśnie 3 czyli c.
          Jeśli tak Ci zależy, to może przeczytaj tekst "Jak w 3 minuty powiększyć piersi
          z A do C?" b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html

> Na dzień dzisiejszy noszę tylko gąbki żeby tylko coś odstawało.
          Przecież w ten sposób tylko rozsmarowujesz sobie biust po klatce piersiowej.
          Marsz na Lobby Małobiuściastych. Tam dobierzesz sobie stanik, rozsmarowane
          piersi wrócą po paru miesiącach do miseczek i pewnie poprawi się Twoja samoocena.
      • jeriomina Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 22:13
        Nie ma reguły jak w matematyce na rozmiar 36 i biust - jak mniemam -
        75 lub 80 C - bo trójka na chwilę obecną kojarzy mi się raczej z 3
        biegiem w samochodzie.
        Mam rozmiar 36 i 70D. Zwykle noszę 36. Rzadko 38, chyba że marynarko-
        kurtki z New Yorkera bo tam szyją na chude i płaskie gidie
        (oczywiście to moja subiektywna opinia, którą wyrażam na podstawie
        kilku zakupów).
        A bluzki zawsze 36. Nie mam ani jednej 38, czy wyżej. Sukienkę z
        monnari w rozmiarze nawet 34.
        Pozdrawiam:)
        • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 23:42
          jeriomina napisała:
          > Mam rozmiar 36 i 70D. Zwykle noszę 36. Rzadko 38,
          Czy jesteś pewna, że to dobry rozmiar ?
          Jeśli nosisz 36, to pewnie jesteś szczupła, a zatem powinnaś mieć obwód pod
          biustem poniżej 70 cm i celować w staniki o obwodach 65 albo 60. Ja noszę
          staniki 70 albo 75 a konfekcyjny rozmiar 46.
          W dodatku prawdziwe 70D, to niezbyt duży biust na dziewczynie co najmniej
          średniej budowy - takiej, która ma jakieś 77 cm pod biustem i 89 w biuście.
          jeśli Twoje wymiary są inne, to kliknij na link, który podawałam wcześniej i
          znajdź swój dobry rozmiar ! zobaczysz jaka to różnica !
          • jeriomina Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 14:08
            Sprawdzałam już wymiary na lobby biuściastych. Naprawdę, mam dobrze
            dobrany stanik. Dziękuję za troskę.
      • bgoralska1972 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 21.08.08, 22:37
        TU nie tylko jest kwestia rozmiaru ale i fasonu. Czasami po prostu jest to
        nieodpowiedni fason i wtedy trzeba brać wiekszy rozmiar ubrań.
      • nessie-jp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 00:56
        Trzeba niestety szukać i dopasowywać. Kroje, które dobrze leżą na biuście, to
        np. dekolty w serek, bluzki DELIKATNIE marszczone pod biustem, swetry zapinane
        (golfy won). Najtrudniej bodajże kupić koszulę, taką zwyczajną koszulę na
        guziki. Jeśli w biuście dobra, to w pasie wisi jak wór. Jeśli w pasie dobra, to
        w biuście guziki trzeszczą...

Ja mam niezbyt duży biust, 70F. Górę noszę przeważnie od rozmiaru 38 do 42.
        Zależy od fasonu, marki, modelu.

Jeśli dobrze zrozumiałam, planujesz jakoś swój biust powiększyć? Zanim
        zdecydujesz się na coś permanentnego, przejrzyj wątki na Lobby (one nie są takie
        krwiożercze, te lobbystki, jak by się wydawało), kup sobie przynajmniej jeden
        stanik eksponujący i powiększający biust, tak po prostu, żeby zobaczyć, jak się
        będziesz czuła z większym. Jak chcesz, możesz go nawet wypchać. Pochodź po
        sklepadch i pomierz ubrania
      • gowa2 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 08:32
        Dziewczyny! Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Problem polega na tym, że
        ja naprawde nie mam biustu. On nawet nie jest mały bo go po prostu
        nie ma. Zadnego biusstonosza nie dopasuję na cos co po prostu nie
        istnieje. Pozdrawiam.
        • klymenystra Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 08:50
          A czy kliknelas w podany link? Czy poczytalas choc troche forum dla
          malobiusciastych?
        • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 09:22
          gowa2 napisała w pierwszym poście :
          > jeśli ktoś nosi rozmiar 36 a biust ma z tych większych

a w kolejnym poście:
          > Problem polega na tym, że ja naprawde nie mam biustu.

Możemy Ci pomóc, ale musisz się zdecydować, czy masz kompleks małego biustu czy
          kompleks dużego biustu. Oba naraz niestety są nie do pogodzenia.
          • awdotia.romanowna Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 14:56
            Właśnie.. mam wrażenie, że im dłużej trwa ta rozmowa tym bardziej
            biust autorki wątku maleje..
            • nessie-jp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 15:39
              Oj bo dziewczyna chce powiększyć, i dlatego pyta. Co w tym niezrozumiałego?
              Dobrze, że pyta i się zastanawia, zamiast od razu lecieć się kroić i szyć...
      • ladyjm Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 09:00
        ja zwykle noszę 34 ale bywa, że nie mieszczę się w ciuchy w okolicy biustu i
        pach. mam w szafie bluzki/sukienki w rozmiarach 34-36-38 i o zgrozo jedna 40 (z
        lumpexu:). za to marynarki same 34. często zdarza mi się, że 34 jest za ciasne w
        strategicznych miejscach, a 36 wisi na plecach jak worek w okolicy talii. często
        kupuję więc 36 a czasami 38 i zwężam w talii i biodrach.
        prawda jest taka, że trzeba ubrania dokładnie mierzyć dlatego też niestety nie
        kupuję ubrań przez internet:(.
        • magdalaena1977 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 09:23
          ladyjm napisała:

> mam w szafie bluzki/sukienki w rozmiarach 34-36-38
          > i o zgrozo jedna 40 (z lumpexu:).
          Dlaczego "o zgrozo". Co jest złego w bluzce 40 ?
      • mlodanienawisc Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 12:52
        kurcze roznie to bywa fatycznie zalezy to od rozciagliwosci materialu ale tez
        zauwazylam (jak posiadaczka pelnego c majaca rozmiar 36)ze jesli chodzi o
        sewetry i bardziej zabudowane koszulki to biust sie miesci w 36 a juz np. w
        skapych topach itp. to nie za bradzo i wtedy biore 38
        • s.bossy Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 14:04
          Co to jest pełne C? Takie co wypływa ze stanika? A jak w takim razie wygląda
          niepełne C?
          • nessie-jp Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 21:24
            No musi co takie, co to z boku pod pachą w staniku jeszcze zostaje pustego
            miejsca trochę... :)
          • mankencja Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 26.08.08, 22:09
            obrazek poglasdowy:
            img392.imageshack.us/img392/9663/ccccer0.jpg
      • trocineczka Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 22:39
        Jak sie nie dopasuje, to sie kupuje wieksza bluzke i w odpowiednim miejscu zweza
        u krawcowej.
        • maheda Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 04.09.08, 09:28
          tylko, że u niektórych osób to "odpowiednie miejsce" to jest:
          1. przykrojenie całych pleców, bo są za szerokie
          1a. trzeba w związku z tym odpruć i przyszyć ponownie rękawy, chyba, że tył się
          rozetnie w połowie pionowo i wtedy do podszycia na nowo jest dekolt i
          ewentualnie kołnierzyk, jeśli występuje.
          2. przód w okolicach talii
          3. przód w okolicach bioder

Daje to w sumie szycie prawie całej bluzki od zera.
      • tequilkuk Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 22.08.08, 22:54
        Wszystim zainteresowanym uprzejmnie donosze ze Part Two ma w nowej jesiennej
        kolekcji bardzo fajna klasyczna biala koszule, z bawelnianymi rozciagajacymi
        sie klinami po bokach. Ladnie eliminuje problem rozchadzych sie na piersiach
        guzikow :)
      • figgin1 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 04.09.08, 22:47
        Mam duży biust i większość bluzek kupuję w rozmiarze 40. Od kiedy weszła moda na
        długie bluzki mogę czasem kupić 38,przynajmniej nie podjeżdżają mi tak, ze widać
        pępek. Innych niż elastyczne nie noszę, bo jeśli w biuście nie trzeszczy w
        szwach to jest za duża wszędzie, jestem szczupła i mam wąskie ramionka. Z kupnem
        spodni mam po prostu rozpacz. Albo nie mieszczą się w tyłku, albo są za luźne w
        talii i udach.
        • mm1124 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 06.09.08, 17:10
          Ja nosze rozmiar 34, czasami 36. Biustu prawie nie mam. Pod biustem
          mam 75 cm, w biuście 82 :( Nie mam problemu z doborem bluzek. Jeśli
          chodzi o stanik, to nosze oczywiście push up 75A. Próbowałam
          miękkich 70A, tragedia, mam szeroko rozstawiony biust i żadne
          rozmiary 65-70 nie pasują.
          • dakota77 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 06.09.08, 17:13
            Jak mierzylas obwod 70, powinnas hyla wziac miseczke B. Przy 65 to byloby C.
            Moze sprobuj jeszcze raz zmierzyc mniejsze obwody, ale z wlasciwymi miseczkami.
            • mm1124 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 06.09.08, 17:21
              hehe, dodałam sobie, mam 80 cm w biuście (75 cm pod), przed chwilą
              dokonałam rozmiaru, buuuu
              Czytałam już forum dla małobiustnych, cóż, jakoś nie pasują mi te
              dziwne rozmiary.
              • dakota77 Re: Wielkość biustu a rozmiar ubrań 06.09.08, 17:33
                Ale nawet w takim wypadku nie masz miseczki A:-). To jest zdaje sie 70AA/65B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka