magdaksp 27.09.08, 14:21 które sieciówki, oprócz h&m maja dział dla kobiet w ciązy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.pier Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 14:42 wydaje mi sie, że Kaphall lub Cubus, któryś z tych dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 15:08 vero moda, benetton, sporadycznie w mango można trafić spodnie z elastycznym pasem. Co do bluzek to w zasadzie pełna dowolność, zależy od brzucha :> Przygotuj się na zakup butów w większym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 17:56 frigg nie strasz ja itak juz nosze 41.:) Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 18:08 Co do stop to nieprawda, chyba, ze bardzo spuchniesz pod koniec ciazy, ale na to masz te a la emu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 18:18 pocieszylas mnie greentea:)zawsze zostaja mi emu Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 18:45 też miałam nadzieję, że nieprawda, niestety podskoczyło mi pół numeru póki co, mojej przyjaciółce o numer i kilkanaście par do wymiany :> Zresztą polecam "W oczekiwaniu na dziecko", tam masz wszystko ładnie wytłumaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 19:28 A wiesz, ze ja o tym nie slyszalam, a siedze na forum dzieciowym od poczatku. Wszystkim stopy wrocily do normy, tak mi sie wydaje, bo nikt sie nie skarzyl. Chyba je z ciekawosci zapytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 19:39 wiadomo, że nie dotyczy 100% kobiet w ciąży, ale jest dość powszechne. Ma jakiś związek z relaksyną czy czymś takim, nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 30.09.08, 18:25 ja nosiłam swój rozmiar 37 do końca, nie straszcie magdaksp Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 20:23 a po porodzie stopy wracają do normy? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 15:13 C&A, bardzo dobrze wyposażony dział ciążowy mają w tej na Marszałkowskiej, w Galerii Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
frankomama Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 17:04 Potwierdzam, C&A ma bardzo duży wybór ciuchów ciążowych, porzadnej jakości i w dobrze leżących fasonach, z głową uszytych. W zeszłym roku przechodziłam w ich ciuchach od 5.miesiąca do końca ciązy praktycznie tylko w ich ciuszkach. KOlekcja H&M natomiast nie zachwyciła mnie wcale. Wszystko gorzej lezało i tkaniny były moim zdaniem gorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 17:55 tak ,zara, ma jeden wieszak o długości niecały metr.ale przejde sie do c&a skoro mowicie ze takie fajne.wczoraj kupilma sobie spodnie w hm i sa naprawde fajne-bo oprocz tego ze maja wszyty pas to wogole sa elastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 18:07 Ja kupowałam w H&M i c&A. Warto zainwestować w fajne spodnie lub spódnice. Nie wiem na kiedy masz termin, ale mogą ci sie przydać jeszcze po urodzeniu dziecka. Zazwyczaj trwa troszke jak dochodzi się do formy po porodzie a wczymś chodzić trzeba. A po co wydawać kase jak za chwile zmieni sie rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 18:19 no wlasnie teraz bede polowac na spodnice ,w hm byly tylko krotkie.a te spodnie sa naprawde fajne i mysle ze po ciazy tez beda ok Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 19:14 Siostra-marka Vero Mody: www.mama-licious.com/#/collection/ Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 19:22 Mothercare, fajne dżinsy kupiłam dla siebie w Smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 20:24 Widziałam ostatnio taki sklepik Belly, ale to raczej nie jest sieciówka :) Nie miałam pojęcia, że przyszłym mamom nie tylko rośnie brzuszek, ale też stopy (tzn. spodziewałam się, ze puchną, ale nie aż o kilka rozmiarów). Udanych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 21:16 ok, troszkę przesadziłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 22:02 W poprzedniej ciąży najlepsze spodnie miałam z Kappahla, w tej obeszłam kilka Kappahli i niestety ani śladu ciążowych rzeczy. Chodzę więc od miesiąca w dżinsach z h&m, szlag mnie trafia, bo do końca lutego w jednych gaciach przecież nie wytrzymam, a inwestować kolejnych dwóch stów zupełnie się nie kalkuluje. Dzięki za ten wątek, może coś znajdę w c&a :) Odpowiedz Link Zgłoś
nissa.fr Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 30.09.08, 18:22 Tez mi sie wydawalo ze w jednych spodniach nie wytrzymam, i na pocieszenie kupilam sobie ... tylko sie nie smiejcie ... kilka fajnych bluzek-tunik, a nawet dopasowany golf w Camaieu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 22:49 Ja mam trochę ciuchów z h&m, niestety dla mnie te ciążowe w C&A na Marszałkowskiej to masakra, takie same "ciotki-klotki", może wykonanie ok, ale wizualnie tragedia. O kaphalu gdzieś czytałam że wycofali dział ciążowy, vero moda tak ale na allegro, zara - w wawie jest gdzieś dział ciążowy?, ja nie mam pojęcia. Niektóre ładne fasony możesz znaleźć w firmach typowo ciążowych, niestety cenowo niekorzystnych, pooglądaj sobie w necie, może coś się spodoba, większość jest do dostania w sklepach ciążowych w Wawie - pooglądaj sobie strony 9fashion, huppy mum, be. Firmowy sklepik "be" jest w galerii ursynów przy metrze natolin. Generalnie lekko nie jest, powodzenia :) ps. stopy pod koniec ciąży mają tenedencje do obrzęków, podobnie jak dłonie, ale po porodzie to mija, bo to nie tłuszcz tylko woda, ale za to relaksyna może poszerzać biodra, tu się połączenia kostne "rozluźniają", w stopie to się nie ma co rozluźniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 23:15 w zarze ww galerii mokotow i w tarasach widziałam dosłownie wieszak z ciuchami ciążowymi.i nic szczególnego tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 27.09.08, 23:21 o matko, już mi się nie chce. Działa na stawy, stopy też. Lepiej sobie poszukać w literaturze, w sieci też jest sporo na ten temat. Ja nie mam rozstępów na brzuchu, ale nie twierdzę, że nie występują - eot. Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 30.09.08, 15:10 Frigg ma rację. Może się tak zdarzyć, ze po ciąży rozmiar stopy się zwiększy. U mnie zwiększył się o pół numeru. Niby nie jest to dużo, ale niektórych butów nie mogłam już nosić. Z tego względu doradzam porządne zakupy obuwnicze robić już po urodzeniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 30.09.08, 16:52 Ja przechodziłam większość ciąży w ciuchach z Next, moje były wprawdzie z Anglii, ale może teraz już w Polsce do dostania. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: ciuchy ciążowe w sieciówkiach 30.09.08, 20:24 U mnie wystarczyło noszenie zwykłych biodrówek z Orsaya, miałam nisko brzuch. Stopy zostały w normie :-), ale biodra na jakiś czas "rozbiły się", to też może mieć znaczenie. K Odpowiedz Link Zgłoś