zolwik 09.12.08, 13:13 w sklepach z odzieżą ekskluzywna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 13:21 ale pytasz o marze czy o prowizje jaka ma np sprzedawca? pamiętam jak pracowałam w skate shopie to tam marża wynosiła ponad 100%.zapewne we wszystkich sklepach tak jest.mniej by sie nie oplacalo,ewentualnie moze byc tylko wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 13:24 ile % dostaje sprzedawca od sprzedanego towaru, oprocz pensji podstawowej. no i moze jeszcze ile zazwyczaj mozna zarobic w sklepach z "drogimi ciuchami". dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
poszerzenie-pola-walki Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 15:09 zazwyczaj 0% ale nie chodzi tu o royall colletion i inne takie Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 15:14 mnie chodzi o sklepy z ekskluzywna odzieza/dodatkami, butiki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 15:25 czyli jakie? prowizja wcale nie jest zbyt częsta w takich sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 15:34 Te z placu Trzech Krzyzy np. MaxMara, Coccinelle, Francesco Biasia i co tam jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
awdotia.romanowna Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 16:41 Wydaje mi się, że nie ma reguły. Np. nie wiem jak obecnie, ale kilka lat temu w Deni Cler kierownik sklepu ustalał ów % (w ramach jakichś tam widełek rzecz jasna) i sam decydował czy woli zgarniać więcej dla siebie, czy motywować personel dużym % i robić dzięki temu większy utarg). Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 09.12.08, 17:00 noi ioczywiscie nie warto sie kierowac tym ze jesli sklep ekskluzywny to bedzie sie tam bog wie ile zarabiac Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 10.12.08, 08:00 dzięki a moze ktos wie jakie sa te widelki? Odpowiedz Link Zgłoś
kreatorka83 Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 10.12.08, 10:46 wydaje mi się,że prowizja mieści się w granicach 10 - 30%. Tak było w sklepie, w którym pracowała moja koleżanka, sprzedawali rzeczy od projektantów. Odpowiedz Link Zgłoś
jill5 Re: ile wynosi prowizja od sprzedaży 10.12.08, 16:11 Wow, niezle, az ciezko w to uwierzyc, W sklepie siecowym z odzieza meska 2-5%. Odpowiedz Link Zgłoś