anisia25 11.01.09, 07:48 Prosze, niech mnie ktos przekona, ze jak wydam prawie 1000 dolcow na obcasy to mnie nie obetra i beda wygodniejsze niz te za 200. Czy na prawde czuc roznice jak sie w nich chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sankanda Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 10:25 nie wiem jak cie przekonac, ale to jest fakt w przypadku butow louboutina. o innych nie moge sie wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
nihania Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 10:52 Karla na swoim blogu karlascloset.blogspot.com pisze o louboutinach " those shoes are probably the most painful shoes I own.. yet I still wear them because I love them" wiec chyba nie kazdemu odpowiadaja, ja nigdy nie mailam na nigach butow zadnej z tych marek ale ten post Karli utkwil mi w pamieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 11:17 a po co mamy Cie przekonywac? :) kazdy chodzi w tym co lubie i w czym mu wygodnie - mam kolezanke, ktora nosi buty Zary i sa dla niej najwygoniejsze pod sloncem - ja ich nie tkne :) Choo dla mnie - cholerne niewygodne a przyjaciolka nosi szpilki codziennie do pracy... z trojki wymienionej przez Ciebie najwygodniesz, moim zdaniem sa blahniki a najgorszej jakosci Louboutiny. Mam kilka par i choc sa bardzo wygodne z jakoscia roznie bywa....zreszta Louboutin strasznie zszedl na psy moim zdaniem ostatnio.... Czy dogie buty sa lepsze? To oczywiste, ze nie - Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 11:27 ja nie wiem, ale kupiłabym blahniki i chociażby postawiła na półce;) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 11:48 swoja droga - nie wiem, gdzie mieszkasz ale w Londynie/NY mozna spokojnie kupic i blahniki i louboutiny za $200 na przecenach i to calkiem ladne modele...... Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 11:53 widzisz, we francji nie mozna kupic tych butow za taka cene albo mozna je kupic w miejscach, do ktorych nie chodze. w kazdym razie, gdybym uwazala, ze buty sa niewygodne, przereklamowane, niezbyt dobrej jakosci, nie kupilabym ich nawet za jedyne 200€ ...a co dopiero do KILKU PAR ! Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 11:56 a co > dopiero do KILKU PAR ! a co dopiero mowic o kupowaniu kilku par :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 12:10 No to masz pecha :) W NY w Bergdorf Goodman, Barney's, Skas spokojnie mozna kupic najnowsze kolekcje przecenione nawet do 60% (ale trzeba byc "szybkim" he he he) nie sugeruje, zeby kupila niewygodne buty ale np. w BG mozna kupic buty na przecenie i oddac spokojnie do miesiaca. Moze je sobie spokojnie przymierzyc w domu i sprawdzic czy faktycznie sa wygodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 12:19 nie uwazam tego, co mam za pech :) Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 13:12 Jimmy Choo sa bardzo dobrze wyprofilowane, przynajmniej pasuja do moich stop:) zwlaszcza ich klasyczne szpilki. w przecenie wiekszosc modeli mozna kupic ponizej £200. najlepiej sprawdzic samemu, wiekszosc sklepow przyjmuje zwroty w ciagu 4 tygodni wiec powinno byc wystarczajaco duzo czasu zeby sprawdzic jak sie sprawy maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 15:26 anisia25 napisała: > Prosze, niech mnie ktos przekona, ze jak wydam prawie 1000 dolcow na obcasy to > mnie nie obetra i beda wygodniejsze niz te za 200. nie, nie ma takiej gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 18:59 Mam Blahniki i jedną parę Choo - zdecydowanie wygodniejsze są te od Manolo (są idealnie wyprofilowane i dopracowane w najmniejszym szczególe). Choo jest tańszy - przez to i jakość jest już trochę inna - nie są tak wygodne jak Blahniki. teraz poluję na Louboutin'a - tak jak ktoś wyżej opisał - nie są tak starannie wykonane jak Blahniki - ale są doskonale wyprofilowane (przynajmniej biorąc pod uwagę jednorazowe przymierzanie szpilek z 12cm obcasami). Choć powiem szczerze - mam jedne szpilki na niebotycznych obcasach z polskiej Venezii - i są zdecydowanie najwygodniejsze - mogę je zakładać na bosą stopę - co jest nie do pomyślenią w większości moich butów :-) Z wygodnych mogę jeszcze polecić Stuarta Weitzman'a. Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 19:07 > Z wygodnych mogę jeszcze polecić Stuarta Weitzman'a. tu sie zgodze, moje ostatnie Jimmy Choo sa wygodniejsze ale to kwestia indywidualna:) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 19:16 wszystko, a juz napewno to czy uwazamy buty za wygodne czy nie, jest sprawa indywidualna i sila rzeczy wzgledna. osobiscie bardzo lubie buty tod's i mam kilka par, do ktorych dokupuje 2-3 razy w roku nowe. czuje sie w nich jak w kapciach nawet w tych z 10 cm obcasem), ale znam osoby (prawdziwe ;) wiem, ze maja autentyczne doswiadczenie w kwestii wygodnosci todsow), ktore w tych butach nie przechodza jednego dnia, bo dla nich sa niewygodne. jesli chodzi o louboutin, no nie wiem , narzekanie na jakosc bardzo mnie bawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 20:20 Louboutin nie sa zlej jakosci :) ale w porownaniu do blahnikow np.(moim skromnym zdaniem) sa gorsze :) i w tych i w tych zdarzylo mi przetanczyc cala noc ale "efekty" widoczne byly na louboutinach - na blahnikach mniej he he he jak chodzi o jakosc i wygode moge szczerze polecic buty ruperta sandersona i bottegi - przetestowane na wlasnej skorze zarowno szpilki jaki i kozaki na 10cm obcasach obu marek, sa bardzo wygodne - biegam w nich po sklepach laze caly dzien i nic - zadnych obtarc etc.. choc sama nie posiadam, bardzo wygodne sa tez buty zanotti - mierzylam sporo modeli w sklepie i wydawaly sie wygodne i dobrze wyprofilowane choc niestety nie moj styl... kolezanka (weteranka obcasow wszelakich) uwaza ze jedne z najwygodniejszych szpilek to te od McQueen'a - jak dla mnie one sa stanowczo za wysokie i choc niektore sa piekne nie moge sie przekonac do "wysokosci" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 20:49 jezus za Blahnika czy Jimmi Choo nie dalabym 100 funtow nawet... Co ludzie w tym widza. Ale co tam.... Gusta nie podlegaja dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
madelon1 Re: Blahnik, Jimmy Choo, Louboutin..itp 11.01.09, 21:28 Manolos sa najwygodniejsze z wymienionych, Louboutiny mniej ale nie jest tragicznie. W moim przypadku to wszystko zalezy od modelu, buty tanie moga byc super wygodne. Mam pare shoeboots z topshopu i sa to najwygodniejsze buty swiata. A z drozszych Prada, Miu Miu i Marc by Marc Jacobs nigdy mnie nie obtarly. Odpowiedz Link Zgłoś