Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

lista najgorszych przymierzalni...

16.01.09, 14:21
    tally weil-tak to sie pisze?:)
    ciasnoooo,małe lustro
    Obserwuj wątek
      • ensoleillement Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:37
        zara zara zara

WIECZNY syf, mało miejsca, nie ma gdzie położyć czegokolwiek, o bosym staniu na
        kołtunach nie wspomnę
        • venettina Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.03.09, 18:31
          W sieciowkach jest podobnie! Nie ma wielkiej roznicy miedzy Cameiu
          Orsey czy inna Zara.

Mnie najbardziej wkurzaja wyszczuplajace lustra, bo nie wiem jak
          wygladam i czuje sie OSZUKANA! Tracimy tam czas i tracimy pieniadze.

Nie cierpie takich sklepow i unikam kupowania tam czegokolwiek!
      • sumer-time Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:48
        ooo, ja sie zgodze z tym syfem w Zarze! tam chyba zamiataja raz na
        miesiąc! Nie lubie przymierzalni w niektórych wrocławskich Orsayach i
        Camaieu - mało miejsca, nie ma sie jak obrócić. Również wrocławska
        Jacquline Riu rozczarowuje mnie pod tym względem - można sie ubrać w
        kabinie, ale żeby się przyjrzeć w lustrze trzeba wyjść na zewnątrz,
        bo lustro wisi na zewn. stronie drzwi. Mało komfortowe, bo nie każdy
        ma ochote paradować przed innymi w ciuchach, których sam nie jest
        pewien jak leża...
      • alicepoint Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:48
        oo, bardzo fajny temat! Też uważam, że w Tallym Weijlu
        przymierzalnie to jakaś pomyłka! Jeśli chodzi o Zare - myślę, że nie
        jest tak źle. Z tymi kołtunami to się nie spotkałam ;) Jedyne co bym
        zmieniła to to mocne, białe, bijące po oczach i zupełnie
        nienaturalne oświetlenie.
        Źle mi się też mierzy ciuchy w Bershce. Przymierzalnie są jakieś
        takie surowe, jakby niedokończone.
        Najwygodniejsze przymierzalnie to te w H&M dla niepełnosprawnych -
        wielkie, można wejść z koleżanką i poprzeglądać się z wszystkich
        stron;)
        • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:58
          A przepraszam, ze spytam - jestes niepelnosprawna?
          • magdaksp Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:10
            wchodzenie do przymierzani dla niepełnosprawnych to jak parkowanie na miejscu
            dla tych ludzi.
            • liza_s Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:20
              Doprawdy? Jeśli pojawi się osoba niepełnosprawna, przymierzalnię można
              błyskawicznie zwolnić, co nie jest możliwe w przypadku miejsca parkingowego. Gdy
              w sklepie jest dużo klientów i w długiej kolejce nie ma osoby niepełnosprawnej,
              nie widzę powodu, aby tworzyć jeszcze większy tłok w imię hiperpoprawności
              politycznej.
              • dorottiss Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:25
                dokladnie, to tak jak z miejscem w autobusie dla niepelnosprawnego.
                jesli nie ma, mozna siasc, byleby ustapic w razie potrzeby
              • magdaksp Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 16:05
                spoko-ja wkazdym razie ztakhc przymierzalni nie korzystam i nie widze roznicy
                pomiedzy parkowaniem w miejscach dla niepelnosprawnych a korzystaniem z
                przymierzalni .jak siedzisz w srodku przymierzalni to nie widzisz czy akurat
                ktos niepelnosprawny nie czeka w kolejce.
                • rzesa20 Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 21:33
                  ja tak samo nie widzę różnicy, jak to mówią zabrałeś moje miejsce, zabierz moje
                  kalectwo
              • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 16:50
                Tia, juz widze, jak jedna z druga beda polnagie wychodzic z tej przymierzalni.
                Nie mowiac o tym, ze jesli osoba jest na wozku, to raczej niewygodnie jej bedzie
                czekac pod. Poza tym - jak to sobie wyobrazasz? Ze taka osoba bedzie sie dobijac
                i domagac na glos wyjscia?
                Jesli ta przymierzalnia jest przeznaczona dla niepelnosprawnych, to nie masz
                prawa tam wchodzic.
                • magdaksp Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 17:24
                  otóż to...
                • alex_koz Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 17:27
                  klymenystra napisała:

> Jesli ta przymierzalnia jest przeznaczona dla niepelnosprawnych, to nie masz
                  > prawa tam wchodzic.

Klymenystra, ty tak na powaznie?? Uwazasz, ze zdrowe osoby nie maja prawa
                  korzystac z przymierzalni dla niepelnosprawnych (toalet tez nie??).
                  • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 18:15
                    Tak - przymierzalnie i toalety to miejsca, gdzie mozna "utknac" na dluzej. Nie
                    wyobrazam sobie ani szybkiego wychodzenia z nich (pomijajac wspomniana juz
                    kwestie osoby oczekujacej - jak niby mialaby dac znac, ze czeka), ani tego, jak
                    w koryatrzu w wiekszosci toalet czy sklepow mialaby sie zmiescic dziewczyna na
                    wozku, nie blokujac dokumentnie wszystkiego. Mieszkalam dwa lata we Francji,
                    kraju wybtinie przyjaznym niepelnosprawnym - i nawet tam jest wasko, a co
                    dopiero w Polsce, gdzie porojektujac budynki uzytecznosci publicznej czy ulice
                    raczej sie o niepelnosprawnych nie mysli.
                    Sytuacja w komunikacji miejskiej jest inna: tam mozna wstac z miejsca dla osoby
                    chorej czy dla matki z dzieckiem, mozna tez sie odsunac z miejsca przeznaczonego
                    dla wozkow - chociaz i tak wole nie zajmowac tego typu miejsc, bo po co mam
                    osobe, ktorej miejsce przynalezy, wprowadzac w glupia sytuacje - ja sie zagapie
                    i ktos, kto jest mily, nie poprosi o to, co mu sie nalezy.

Uwazam, ze do toalety dla niepelnosprawnych mozna wejsc tylko w sytuacji
                    naprawde awaryjnej (takie bywaja), tak samo, jak do meskiej. Ok. Natomiast w
                    przymierzalni nic sie nie stanie jednej z druga jak postoja chwile dluzej.
                    • alex_koz Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 18:37
                      To ja musze napisac, ze sie nie zgadzam z Toba, Klymenystra, jak i z Magda. Nie
                      widze nic zlego i nagannego w tym, ze osoba pelnosprawna korzysta z
                      przymierzalni i toalet dla osob niepelnosprawnych (oczywiscie pod warunkiem, ze
                      akurat zadna osoba niepelnosprawna, rodzic z wozkiem etc. akurat w kolejce do
                      takowej nie czeka). Zreszta nie uwazam aby w tym by osoba niepelnosprawna
                      musiala poczekac w kolejce kilka minut za cos wybitnie nagannego.

Oczywiscie stan polskiej infrastruktury, budynkow uzytecznosci publicznej czy
                      publicznego transportu jezeli chodzi o dopasowanie do potrzeb niepelnosprawnych
                      uwazam za tragiczny, roznice miedzy Polska a "Zachodem" w tej kwestii sa ogromne
                      i akurat na ten temat sporu miedzy Nami nie ma.
                      • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 18:56
                        No to mamy inne zdanie:) Ja po prostu wiem, ze mam sklonnosc do zamyslania sie,
                        zagapiania, rowniez w przymierzalni i nie chcialabym stawiac kogos w niefajniej
                        sytuacji. A juz calkiem sobie nie wyobrazam, ze wychodze z przymierzalni dla
                        niepelnosprawnych (bo wygodniejsza, wieksza i w ogole), a tam czeka osoba na
                        wozku. Oczywiscie, nikt nie mowi, ze taka osoba w ogole ma nie czekac, tylko
                        byloby mi glupio, ze akurat ja zajelam jej miejsce - ja moge isc do zwyklej
                        przymierzalni; ona - nie bardzo.
                      • littlefrog Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 21:39
                        to ja się chyba podpiszę pod Alex, bo dla mnie przymierzalnia dla
                        niepełnosprawnych jest taką samą przymierzalnią jak każda inna tylko większa, a
                        kolejka do przymierzalni obowiązuje wszystkich bez względu na to czy stoją na
                        własnych nogach czy siedzą na wózku. i jeśli akurat taka przymierzalnia jest
                        wolna to nie widzę problemu żeby korzystały z niej osoby w pełni sprawne. taka
                        przymierzalnia ma być przede wszystkim ułatwieniem dla osoby niepełnosprawnej
                        która odwiedzi sklep, a poza tym funkcjonować normalnie a nie tylko na specjalne
                        okazje.
                        i na pewno nie porównywałabym przymierzalni do miejsca parkingowego dla
                        niepełnosprawnych bo to dwa zupełnie inne zagadnienia.
                        • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 10:03
                          Wchodzisz do meskiej przymierzalni, jesli damskie sa zajete?
                          Co prawda to jest troche inna sprawa, bo nie mozna robic z niepelnosprawnych
                          trzeciej plci - ale jesli masz ten znaczek na drzwiach, a Ty jestes zdrowa, to
                          nie wchodz. Byla kiedys taka kampania "Czy naprawde chcialbys byc na moim
                          miejscu?". Ty mozesz wejsc do tej przymierzalni, osoba na wozku do przymierzalni
                          "normalnej" nie wjedzie.
                          • czoko09 Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 11:35
                            ej,a są odzielne przymierzalnie dla kobitek i facetów? a nawet jesli
                            są, i to w dodatku wolne,a przy damskiej kolejka,to dlaczego z niej
                            nie skorzystać??? to co innego niż toaleta.
                            • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 12:27
                              Sa dzialy meskie i damskie, prawda? Ciekawe, jak wiekszosc z Was by zareagowala,
                              gdyby do damskiego dziaku wlazl facet... Nie chodzi tylko o wstyd, ale o swiete
                              oburzenie.
                              Widze, ze tutaj malo kto ma pojecie o elementranych zasadach :/ A myslalam, ze
                              to ja jestem aspoleczna :(
                              • eirenne Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.01.09, 02:20
                                Elementarną zasada jest również taka, żeby nie przesiadywać, "zagapiać się",
                                "zamyślać" również w normalnej przymierzalni - pełnosprawni również nie
                                zasługują na czekanie w nieskończoność aż zamyślone panny skończą...
                          • alex_koz Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 19:42
                            klymenystra napisała:

> Wchodzisz do meskiej przymierzalni, jesli damskie sa zajete?
                            > Co prawda to jest troche inna sprawa, bo nie mozna robic z niepelnosprawnych
                            > trzeciej plci - ale jesli masz ten znaczek na drzwiach, a Ty jestes zdrowa, to
                            > nie wchodz. Byla kiedys taka kampania "Czy naprawde chcialbys byc na moim
                            > miejscu?". Ty mozesz wejsc do tej przymierzalni, osoba na wozku do przymierzaln
                            > i
                            > "normalnej" nie wjedzie.

nie wiem czy pytanie bylo do mnie, ale odpowiem i tak:)
                            Tak, wchodze do meskiej przymierzalni, jesli damskie sa zajete.

a tak w ogole, jak slusznie danuu zauwazyla, akuart co do przymierzalni to
                            rozwazania sa w wiekszosci teoretyczne, bo osob niepelnosprawnych w siecowkach
                            sie nie widuje. Nota bene, ciekawe jak by w ogole byly w stanie przedrzec sie
                            miedzy wieszakami (np. w Promodzie gdzie wlasciwie przejsc sie nie da), albo
                            siegnac ciuch z wieszaka zawieszonego wyzej etc. To raczej jest realny problem,
                            a nie kwestia korzystania z przymierzalni.
                            • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 20:05
                              Po pierwsze - to, ze my ich nie widujemy, to nie znaczy, ze ich nie ma. Jak
                              czesto widujesz niepelnosprawnych w aucie? A przeciez przyznajesz, ze na
                              miejscach dla mnich nie wolno parkowac. Nawet jesli wszystkie inne miejsca
                              parkingowe sa zajete.
                              Po drugie - najwiecej stycznosci mialam, jak juz pisalam, z niepelnosprawnymi we
                              Francji. Sieciowki sa tam urzadzone dokladnie tak samo jak u nas. Bardzo czesto
                              widywalam dziewczyny na wozkach, czasem po dwie, trzy, ktore lazily po sklepach,
                              i to tez tych bardzo idiotycznie pomyslanych, typu Promod czy Jennifer. Od
                              podawania im ubran, ktore sa wyzej zawieszone, jest obsluga. To chyba normalne.
                              Podobnie jak mojej niskiej kolezance.

Do czego zmierzam - nie podoba mi sie zakladanie z gory "Jak nie bedzie miejsca,
                              to wejde do przymierzalni dla niepelnosprawnych". Dla mnie to to samo jak "Jak
                              nie bedzie miejsca, to zaparkuje na tym dla niepelnosprawnych". Nie wiem, po co
                              sie wywala kase na kampanie spoleczne, skoro spoleczenswto uprawia nagmienne
                              samopoblazanie i ma gdzies elementarne zasady, byle bylo wygodnie (bo jakze to
                              czekac 5 minut przed przymierzalnia! Jasnie pani sie zmeczy :/).
                              Przymierzalni dla osob zdrowych przewaznie jest sporo. Dla niepelnosprawnych -
                              jedna. Jak juz pisalam - zdrowa osoba moze wejsc do przymierzalni ze znaczkiem
                              wozka. Osoba na wozku - do zwyklej sie nie zmiesci. Juz samo to jest
                              niesprawiedliwe, prawda? Po cholere to poglebiac?
                              • danuu Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 22:58
                                Owszem, zgadzam sie w 100 proc. - i zreszta o tym pisalam - uwazam, ze w Polsce
                                ludzie niepelnosprawni sa dyskryminowani i uniemozliwia im sie normalne
                                funkcjonowanie. I ze przyklad idzie z gory - lacznie z tym, ze u mnie w Lodzi
                                byla kiedys awantura, ze wejscie do PFRONu bylo niedostosowane do osob
                                niepelnosprawnych.
                                Ale! KAzdy kij ma dwa konce i wkurza mnie, jak niektorzy ludzie wykorzystuja
                                swoja niepelnosprawnosc. Przyklad? Moja znajoma: urodzila sie z niedowladem
                                konczyn dolnych, ale na szczescie rehabilitacja w Polsce i zagranica umozliwila
                                jej normalny rozwoj i teraz dziewczyna ma 23 lata, chodzi normalnie, zyje
                                normalnie, imprezuje, umawia sie z chlopakami, jezdzi na snowboardzie (!!!) i
                                co? I pobiera rente z pfronu, dlatego, ze jak sie urodzila to byla
                                niepelnosprawna. I uwazasz ze to jest fair? I jeszcze bezczelnie mowi, ze dzieki
                                tej kasie nie musi pracowac w trakcie studiow, jak my. I ze kupila sobie laptopa
                                i zawsze moze sobie pozwolic na swietne wakacje zagranica. Gdy spytalam ja czy
                                nie czuje sie zle z tym, ze dostaje kase nieslusznie - bo stoi po nia w kolejce
                                o wlasnych silach, mimo ze jest to kasa rzekomo na jej rehabilitacje, to mowi,
                                ze bierze, co jej sie nalezy :|
                                Potrzebny kolejny przyklad? U mnie w pracy przyszedl na praktyki niepelnosprawny
                                chlopak. Nie znam sie na schorzeniach, ale chyba mial lekkie porazenie mozgowe
                                (nieznaczne uszkodzenie aparatu mowy i obnizona sprawnosc ruchowa). Jednak byl w
                                pelni swiadomy i gotowy do pracy, szczegolnie ze moje biuro jest przystosowane
                                do potrzeb osob niepelnosprawnych (on poruszal sie o wlasnych silach).
                                Mlodzieniec wymagal od nas, ze rzucimy swoje obowiazki i zaczniemy sie nim
                                zajmowac wymyslajac mu co ma robic - dodam, ze charakter zarowno mojej, jak i
                                jego owczesnej pracy polega przede wszystkim na kreatywnosci i samodzielnosci. I
                                mial do nas wielkie pretensje, ze nie mamy czasu siedziec z nim i mowic mu co ma
                                robic - wiedzial, gdzie przychodzi na praktyki i jak wyglada nasza praca, wiec
                                bardzo nam sie ten roszczeniowy ton nie podobal.
                                • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 18.01.09, 23:22
                                  Schodzimy na nieco inne tory rozmowy, ale zgadzam sie, ze szuje sa wszedzie, nie
                                  tylko wsrod pelnosprawnych. Tylko, ze mi nie wolno z gory zakladac, ze ten tu na
                                  wozku to oszust jest i rente pobiera, a biegac moze (widzial ktos "Bienvenue
                                  chez les Chtis"?). Tak samo, jak nie moge zakladac, ze dziewczyna, ktora wpycha
                                  sie przede mna na siedzenie to wstretna idiotka, bo nie pozwala mi siasc - a
                                  moze sama sie zle czuje.
                                  Rozumiesz? Akurat ci niepelnosprawni, ktorych poznalam we Francji, bardzo mi
                                  imponowali - jeden chlopak mogl ruszac tylko jednym palcem (!), a konczyl prawo.
                                  Mial jakies ulgi, ale ulgi typu, ze mogl pisac egzamin o 1/3 czasu dluzej. A nie
                                  - ze go przepuszczali, bo biedny i chory. To tez jest dyskryminacja.
                                  Kazdy ma swoje prawa i obowiazki. Ja mam prawo zajac przymierzalnie dla
                                  zdrowych, a ta dla niepelnosprawnych zostawic wolna - to jest obowiazek. Ja bym
                                  sie wkurzala bedac w ciazy, gdyby ktos nie ustapil mi miejsca oznaczonego
                                  specjalnym znaczkiem - mam prawo tam usiasc, ktos ma obowiazek wstac.
                        • danuu Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 10:14
                          Szczerze mowiac, przez te wszystkie lata, kiedy robie zakupy w sieciowkach,
                          niegdy nie widzialam w zadnej osoby niepelnosprwnej - to po dluzszym namysle
                          bardzo smutne, bo oznacza, ze ci ludzie nie zyja normalnie.
                          Ja z kolei bedac w Stanach, napatrzylam sie, jak bardzo tam dba sie o ludzi na
                          wozkach - nie tylko tych stricte niepelnesprawnych, ale rowniez poruszajacych
                          sie na wozkach z wzgledu na wiek i otylosc. Ale mam wrazenie, ze tam nie robi
                          sie z tego wielkiego halo - ale po prostu nie musza.
                          Mnie natomiast o wiele bardziej wkurza jak laski biora do przymierzalni pol
                          sklepu, wchodza do przymierzalni z kolezanka, urzadzaja sobie z przymierzalni
                          pokoj rozmow (b.duzo ludzi gada przez komorki w przymierzalniach!), a na
                          zewnatrz kolejki zakrecaja.
                          Dla mnie najwazniejszy jest stolik na rzeczy i odpowiednia liczba wieszakow.
                          Spoko jest w Reserved, Stradivariusie, Orsayu, KappAhlu (oni maja super
                          przymierzalnie) H&M;
                          Cienko w Cubusie, Zarze (brud, ale to dlatego, ze sie duzo ludzi przewija),
                          Bershce - zawsze mysle ze sie pokalecze o ta plyte wiorowa,
                          Najgorzej - Tally, Promod.
                        • leeloo2002 Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.03.09, 16:11
                          nareszcie jakiś rozsądny głos poparty dobrymi argumentami
                    • olinka20 Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 22:38
                      A co gdy sa toalety dla niepelnosprawnych i dla kobiet???? Wspólne.
                      Kto ma pierwszeństwo wg ciebie?
                      • klymenystra Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 10:05
                        Ten, kto jest pierwszy w kolejce?
                        To tez idiotyzm, tego typu toalety. Wspolczuje niepelnosprawnym facetom, ktorzy
                        musza korzystac z takiej wsponej toalety :/
                    • orch-idia Re: lista najgorszych przymierzalni... 18.03.09, 23:12
                      N I E!!
                      Niestety, swiadomosc spoleczenstwa jest na niskim poziomie.
                      Przymiezalnie to nie miejsca parkingowe, a osoba na wózku, bo o taką
                      niepelnosprawność chodzi (dlatego są one obszerne!), moze poczekac
                      az wyjdziesz z przymiezalni! no chyba ze spedzasz tam czas az
                      osiągniesz ekstaze do czego jak widze u ciebie droga daleka.....:))
                      na wozku zawsze przyjemniej niz w niewygodnych bucikach!!
                  • magdaksp Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 18:23
                    jak pracowałam w hm to mieliśmy zakaz wpuszczania zdrowych ludzi do
                    przymierzalni dla niepełnosprawnych
            • leeloo2002 Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.03.09, 16:08
              a ja z nich korzystam jak jestem z małym dzieckiem w wózku. Bo co mam niby
              robić, zostawiać dziecko na zewnątrz? Jeśli nie ma w pobliżu osoby
              niepełnosprawnej w kolejce do poczekalni nie widzę nic złego w korzystaniu z
              tych przymierzalni
              • nissa.fr Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.03.09, 17:06
                Sprzedawczynie same polecaja korzystanie z takich przymierzalni osobom z wozkami dzieciecymi. Zwykle jednak wybieram najdalsza kabine i uchylam lekko drzwi, zeby miec szkraba na oku. W przymierzalniach wkurzajace jest bardzo jasne swiatlo (efekt zywego trupa) i brud. Nie straszna mi ciasnota, tlumy do przymierzalni ani wyszczuplajace lustra, kupuje czesto bez mierzenia, nie odcinam metek, wiec w razie czego wymieniam.
      • liza_s Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:52
        Absolutny hit to wg mnie New Yorker - gratka dla podglądaczy nawet niskiego wzrostu.
        • czoko09 Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 11:41
          popieram,kiedyś na zakupach w new yorkerze mój znajomy bez żadnych
          problemów podglądał panią , która akurat mierzyla bielizne!
        • jej_torebka Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 19:52
          tak samo durne drzwi są C&A. W wysokich butach mam 183 cm wzrostu i głowa mi
          wystaje ponad ich poziom. nie mówiąc już o nogach widocznych do kolan.

do tego przymierzalnie (jak i cały sklep) w łódzkim Pull&Bear są tak ciemne
          (fatalne oświetlenie plus czarne ściany), że żeby zobaczyć kolor płaszcza
          musiałam wyjśc z ekspedientką poza sklep.
      • 12a13 Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:55
        Zara-kołtuny na podłodze prawie zawsze (Wrocław)
      • pistacja5 Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 14:56
        Tally Weijl zdecydowanie wygrywa. Moja koleżanka mówi, że sprzedają
        tam ciuchy na komary, lustra w przymierzalniach też są chyba na
        komary :)
        Nie przepadam, też za przymierzalniami w reserved ze względu na
        wyjątkowo mocne światło.
      • beesok Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:01
        tak na szybko - Comptoir des Cottoniers - za brak lustra w srodku!!!
        Co powduje koniecznosc obejrzenia sie w danym ciuchu na widoku
        calego sklepu! Wkurzajace :)
      • tishka Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:08
        dla mnie najgorsze przymierzalnie to takie, gdzie zaslony sa tak zalozone ze i
        tak jest 5cm szpara jak sie je zasunie,
        ostatnio z takowymi spotkalam sie w solarze
      • jagoda_pl Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:17
        Nie mam zbyt dobrej pamięci do przymierzalni w konkretnych sklepach, ale nie cierpię jak są drzwi jak w saloonie! Stopy widać, głowę widać - jakieś to dla mnie krepujące. Szczególnie, że lubię się w przymierzanej rzeczy trochę powyginać;).

Poza tym denerwują mnie wszelkie absurdalne zakazy w stylu "w przebieralni może przebywać jedna osoba", "mężczyznom wstęp wzbroniony" etc.
      • mechantloup Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 15:21
        Reserved - lustra wyszczuplające mają. A potem się dziwią, że ludzie ciuchy
        zwracają....
        Pretty Girl, House, Galeria Centrum, Camaieu, Pull&Bear - straszne maciupeństwa.
        Ani torby nie ma gdzie położyć, ani się konkretnie obejrzeć nie da :-(
        New Yorker - jak ktoś wcześniej wspomniał, idealne miejsce dla podglądaczy :-/
        • confused.girl Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 16:59
          To mnie zaskoczyłaś. We Wrocławiu w GC są duże i wygodne przymierzalnie. Chyba
          jedyne, do których wchodzę z przyjemnością, a nie świadomością obijania się o
          ścianki :P
          • magdal-ena2 Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 17:22
            w Gdańsku GC również ma duże i czyste przymierzalnie ;-)

dzisiaj w Solarze i Tatuum nie mogłam dociągnąć do końca zasłonki - nie znoszę
            tego. poza tym nie lubię brudnych i zatłoczonych przebieralni. wspomniane mocne
            światło również mnie denerwuje - zdołować się czasem można ;-)))
          • elfia4 Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 00:18
            W Szczecinie w GC zasłonki są powieszone wysoko i kończą się na wysokosci moich kolan. Nie lubię tam przymierzać spodni, bo każdy może oglądać moje nogi, buty, które zdjęłam.
            Nie lubię też za wąskich zasłonach, które jak naciągnę z jednej strony, to odsuwają sie z drugiej i tak w kółko.
            W orsayu są tylko 3 wieszaczki, brakuje półki na torebkę, wszystko trzeba odłożyć na podłogę, trudno się tam zmieścić z większą ilością przymierzanych rzeczy - nie ma jak ich przekładać i odwieszać.
            W c&a drzwi podobe jak w nev yorkerze - przykrótkie. Jestem niska, a w c&a miałam wrażenie, że widac mi głowę nad drzwiami przebieralni. Telly waijl bez komentarza - małe lusterko, a duze tylko na zewnątrz:/
            Podobają mi sie niektóre przebieralnie w camelieu i orsayach - mają dużo wieszaków, ławeczkę lub pufę.
            Ogólnie większość przebieralni oceniam na plus, są coraz funkcjonalniejsze, ale wkurza mnie jasne białe swiatło, które zniekształca kolory i sprawia, ze człowiek wygląda blado jakby przyszedł do sklepu po ciężkiej chorobie.
            • danuu Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 10:17
              W Lodzi GC ma za waskie zaslonki, nie sposob sie zaslonic - to dosc krepujace,
              szczegolnie jak sie mierzy np. koszulke nocna :|
      • arbuzunia tally! 16.01.09, 17:12
        1. Tally Weil
        Najgorsze z najgorszych! Ale te małe lustra to nie jest przypadek, chodzi o to,
        żeby klientka wyszła z przymieżalni i obejrzała się w dużych lustrach wiszących
        na zewnątrz. Wtedy podlatują zachwycone ekspedientki i bez względu na to jak się
        wygląda zachwycają się- jak super, ach ten kolor, ach ten krój, super och ach! :)

2. New Yorker
        Fakt, raj dla podglądaczy

3. Reserved
        Tragiczne lustra!

A ulubione przymieżalnie? Ja bardzo lubie te, w których można obejrzeć sobie
        tyłek, nie ma ich w zarze, promodzie, mango i wielu innych sieciach. Są za to w
        orsayu & HM, za to cenie te sklepy.
        • magdal-ena2 Re: tally! 16.01.09, 17:24
          właśnie! podwójne lustra są bardzo praktyczne podczas samodzielnych zakupów.
          • yavanna86 Re: tally! 16.01.09, 18:50
            Ale w HM też mają wyszczuplające lustra,widać po kształcie twarzy:)
            >
            • magdal-ena2 Re: tally! 16.01.09, 19:58
              nie tylko twarzy ;-)))
              • katelg Re: tally! 16.01.09, 20:38
                Ja na te w H&M nie narzekam, w GC w Gdańsku również nie są złe. Najgorsze to
                tally weijl, poza małymi, pojedyńczymi lustrami dla mnie najgorszą wadą jest złe
                oświetlenie. W jakich jeszcze sklepach są lustra wyszczuplające :)?
                • sandy_brown Re: tally! 16.01.09, 21:30
                  w zarze, w reserved, mam wrazenie ze w simple :)
                  • gzzz Re: tally! 18.01.09, 22:34
                    w bershce
      • n_nicky Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 23:06
        Wrocław:

obie Zary - za totalny syf, tam się chyba w ogóle nie sprząta w
        przymierzalniach. Co wchodzę to jest pełno włosów, kołtunów, nitek i kurzu,
        dlatego nie cierpię przymierzać w Zarze spodni.

Bershka - ciemno, ciasno, no i te zasłony, których nie da się zasłonić do końca...

Mango - mało miejsca i duszno.

Taranko - wnętrze jest ok, ale zasłony się nie zasuwają do końca, a osobiście
        tego nie znoszę.

Poznań:

Zara w Starym Browarze - najgorsza przymierzalnia, w jakiej byłam w życiu.
        Wieczna, niekończąca się kolejka, duszno i strasznie brudno.

River Island - w wielu sklepowych przymierzalniach jest gorąco i duszno, ale
        przymierzalnie w tym sklepie to piekarniki. Nie wiem, czy nie ma tam
        klimatyzacji, czy się jej nie włącza, czy nie działa poprawnie.

Lubię przymierzalnie w H&M, chociaż mogłoby być nieco czyściej ;)

• joanna.m79 Re: lista najgorszych przymierzalni... 19.03.09, 18:04
          Ja nie przepadam za przymierzalniami, w których ekspedientka zobligowana zapewne
          przez kierownika stoi pod drzwiami, praktycznie prawie wchodzi za mną do
          przymierzalni i co chwilę pyta "i jak pasuje?"
          Wiem, że to jej praca, ale mi kojarzy się to z popędzaniem.Tak jest niestety w
          jednym z moich ulubionych salonów -Monnari
      • didels Re: lista najgorszych przymierzalni... 16.01.09, 23:56
        New Yorker - oprócz podglądaczy wszędzie gdzie się odwrócisz w przymierzalni
        przypomnienia, że na złodziei to oni już tam mają sposoby... żenada :/
        • lady_agrest Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 10:18
          wszystkie,w których jest oślepiające białe światło
      • czoko09 Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 11:30
        Zdecydowanie chyba w każdym tally weijl przymierzalnie są
        beznadziejne.Reserved w Gdańsku w Madisonie też ma beznadziejne
        przymierzalnie ciasne i jakieś śmieszne stoliki w nich stoją.
        Większe kobitki ledwo się w nich mieszczą.
      • hotally Re: lista najgorszych przymierzalni... 17.01.09, 20:42
        podpinam sie pod zare....
        • lejdimakbet Re: lista najgorszych przymierzalni... 18.01.09, 16:32
          Zara Zara Zara. Byłam w wielu sklepach w całej Europie i w każdym,
          absolutnie każdym na podłodze walaja się włosy i tumany kurzu, to
          chyba ich ogólnoeuropejski standard.
          I Mango, ciasno, ciemno i przez kilkucentymetrowe szpary widzi Cię
          każdy
      • foamclene zara marszalkowska n/t 17.01.09, 21:45
      • pati888888 Re: lista najgorszych przymierzalni... 18.01.09, 23:24
        zara zgadzam sie dodam jeszcze top shop waska zasłona wszyscy w
        kolejce widza twoj tylek