Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pusz ap :P

18.01.09, 21:58
    lobbystki uprzedzam - mam dopasowane staniki, znam swoje wymiary i jak narazie
    kupuje tylko z La Senzy, ale przymierzam sie do tych wszystkich cudow z Frei
    itp :P

ale do sedna
    potrzebuje na gwalt jakiegos dobrego push-up'a, w miare scislego i taniego -
    50zl maks. to tylko na jedna impreze. nie chce sie bawic w allegro czy sklepy
    internetowe, bo nie moge byc pewna czasu przesylki, wiec mysle o znalezieniu
    jakiegos w [tych nieznosnych] sieciowkach.
    tylko gdzie? gdzie lepsza bielizna, h&m czy cubus? kappahl? reserved?
    rozmiar 70C, jakby co [a tak naprawde 60E-F, no ale coz, jedna noc sie
    przemecze, najwyzej owine sie dwa razy i zepne agrafka :P] wazne, zeby
    NAPRAWDE podnosil, wypychal do przodu i zbieral piersi.

jakie sa wasze doswiadczenia z bielizna z sieciowek? gdzie dostane
    najscislejsze [i niesplaszczajace] staniki?

troche pogmatwalam, mam nadzieje, ze mozna miedzy wierszami zrozumiec o co mi
    chodzi, pozdrawiam :)
    Obserwuj wątek
      • gweeny Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:04
        lobbystką nie jestem ale uważam, że źle dopasowany stanik, spięty
        agrafką nie da Ci efektu o jakim myślisz

dobry efekt push up da tylko dobry, dobrze dopasowany stanik -
        niestety
        • fashion.fashioff Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:07
          to z ta agrafka to ironia byla :)

a o efektach dopasowanych stanikow wiem sporo, bo i troche tych dopasowanych
          mam, jednak sa to dosc zabudowane balkonetki, a potrzebuje koniecznie mocno
          wyciety plunge.

• ensoleillement Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:06
        ja lubię bieliznę z hama, właściwie tylko puszapy- jestem zadowolona
        no ale ja sie nie znam i uparcie noszę 75B :P
        • fashion.fashioff Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:08
          oj, to zaraz zostaniesz ostro zrugana i poleci milion linkow do Lobby :D
        • gzzz Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:13
          Też mam kilka staników stamtąd, niby niedopasowane, a całkiem dobrze się noszą;)
          • bianka111 Re: pusz ap :P 19.01.09, 22:22
            Ja z kolei uwielbiam puszapy od Etam (magic up sa rewelacyjne!!) i tez nosze u
            nich 80B, haha. Lubie push upy i raczej nie przestawie sie na zadne miekkie staniki
            • klymenystra Re: pusz ap :P 19.01.09, 22:28
              Mojemu facetowi z tabelki wyszlo 80B :)))) Moze kupie mu jakis etamowy pusiapik.
              Ja tam wole pushupy takie jak Freya Retro czy rozne usztywniane la Senzy...
              Dobrze, ze nie jestem skazana tylko na miekkie staniki... Chociaz, z drugiej
              strony, miekkie sa fajne, bo nie robia dwoch kulek na srodku torsu. Ale jak
              komus wygodnie w atrapie... Coz :) Powodzenia w rozsmarowywaniu biustu :)
              • bianka111 Re: pusz ap :P 19.01.09, 22:32
                No, to gratuluje mezowi biustu ;)) bo ja nie wiem jaka rozmiarowka Etam jest w
                Polsce, na francuska rozmiarowke mam 95B, to jest nb ich najwiekszy rozmiar i
                miseczki sa wielkie jak namioty.
                • klymenystra Re: pusz ap :P 19.01.09, 22:46
                  Jakiego tam biustu? ZObacz sobie w tabelce: 80B jest na okolo 90 pod biustem
                  mierzone scisle na wydechu i 94 w mierzone luznoooo na wdechu. Nie ma kobiety o
                  takich wymiarach.
                  Francuska rozmiarowke znam, nie imponuje mi :) Zapraszam na Lobby, tam jest
                  troche wiecej informacji o dobieraniu stanikow. I sporo osob, ktore robilo sobie
                  krzywde 75B, 80B i tym podobnymi:)
      • nessie-jp Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:11
        No niestety z puszapami jest właśnie ten problem, że jeśli nie są dostatecznie
        ciasne w obwodzie, to dają efekt odwrotny od zamierzonego
        • fashion.fashioff Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:19
          oj, teraz widze ze nigdzie nie napisalam, ze ja ten puszap potrzebuje do dekoltu
          dużego :) wiec nalozenie jednego na drugi raczej nic mi nie da ;>
          • nessie-jp Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:25
            A no to cienko :/ Bo jeśli zamierzasz eksponować ten dekolt, to jednak lepiej
            mieć stanik dobry w obwodzie.

Nie wiem, czy masz gdzieś w okolicy dostęp do hipermarketu Tesco
            • fashion.fashioff Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:35
              o, o tesco zupelnie nie pomyslalam, moge tam zajrzec, dzieki za sugestie :)
      • danuu Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:19
        Ja mam jeden puszap z hama i efekt jest taki, ze slinia sie i faceci i laski,
        hehehe. A tak powaznie to z Cubusa nie polecam, bo wlasnie mam na sobie,
        cwiczylam hoge przed chwila i mam go gdzies pod szyja. Ale tak ,wiem wiem, jaki
        powinnam miec stanik wg lobbystek.
        • alex_koz Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:26
          cubusa tez nie polecam (strasznie sie rozciagaja), ale h&m polecam i to
          zdecydowanie. mam stamtad kilka dobrych stanikow.
          • fashion.fashioff Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:36
            a czy w h&m dostane cos o obwodzie 70? czy tam wszystko zaczyna sie od 75?
            • gzzz Re: pusz ap :P 19.01.09, 07:53
              Są 70, nawet sporo.
              Chyba nawet kiedyś znalazłam 65, a może mi się to śniło?
              • danuu Re: pusz ap :P 19.01.09, 08:55
                Ja 65 nie widzialam, ale 70 spokojnie :)
                • gzzz Re: pusz ap :P 19.01.09, 10:01
                  to chyba jednak był sen:)
                  • danuu Re: pusz ap :P 19.01.09, 10:21
                    e tam, moze ja nieuwazna jestem, hehe
      • disa Re: pusz ap :P 18.01.09, 22:59
        Calvin Klein !!! ja kupiłam pushup 1raz w zyciu i jestem BARDZO zadowolona
        za okolo 50-60zl i sa SWIETNE
        sliczne i pushupujace ;]
        • katelg Re: pusz ap :P 18.01.09, 23:04
          Jak ja jeden raz to spokojnie w h&m powinnaś znaleźć, ja kiedyś tam sporo
          kupowałam i mimo że były wg lobby niedopasowane to dawały naprawdę fajny efekt
          push up, nic mi się nie wylewało ani nie spłaszczało. Disa kupiłaś w internecie
          ten CK czy gdzie?
          • disa Re: pusz ap :P 18.01.09, 23:11
            w sklepie,
            w outlecie factory w Warszawie
            fajne przeceny tam teraz sa ;]
            te same rzeczy w galerii centrum na marszalkowskiej z tego co pamietam SPORO drozsze
      • klymenystra Re: pusz ap :P 18.01.09, 23:46
        Jak juz sobie go kupisz (szukaj mozliwie scislego), to od razu podszyj nitka
        zlozana na 4 - i mozliwe, ze Ci dluuugo posluzy, zanim sie rozciagnie :) I
        nastaw sie, ze to moze byc 70D, te pusiapki przewaznie maja malo miejsca w
        srodku. Kumpela miala taki z Lepela - niby 65D, a de facto to moze 65A by tam
        weszlo ;) Wyciela gabke i zrobil sie dobry - tylko zwykly padded, nie push up :)
        • znana.jako.ggigus trochę nie rozumiem 19.01.09, 00:30
          połowa pisze o stanikach (słynne lobby też) - podszywaj, żeby się nie zniszczył,
          sieciówka to piekło dla Twoich piersi, 75C nie ma itepe.
          Ja nie podszywam, w H&M kupuję, chociaż kiedyś mieli lepszy desing, pamiętam,
          (parę lat nosiłam mój ukochany złoty stanik) jeszcze żadnego nie podszyłam, nic
          nie pęka, czasem jeden jakiś nie pasuje, to go oddaję.
          czyżby istniało parę stanikowych reali? Wymiarów??
          • klymenystra Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 08:57
            Dalam rade, zeby podszyla, bo podszycie sprawia, ze luzny stanik przynajmniej
            jakis czas jest w miare scisly. Tylko odpowiednio scisly obwod gwarantuje
            podtrzymanie piersi i tyle. W luznym staniku masz jojo, nie biust. Jojo, ktore
            skacze, jak biegniesz do tramwaju. Sieciowka to pieklo dla piersi, bo szyja na
            moze 1% kobiet? Najpopularniejszy rozmiar biustu, to takie wymiary, jak mam ja -
            daje to w brytyjskiej rozmiarowce 65 (30)FF, w polskiej mniej wiecej 65H/I. To
            jak z rozmiarem 38 - nosi go jakies 30-40% kobiet. A teraz przejrzyj oferte
            sieciowek - nie ma w zadnej tego rozmiaru. Wiele dziewczat jest szczuple,
            powinno nosic 60. Wiele potrzebuje duzych misek, typu 75J. W sieciowkach tego
            nie ma. Ba! Sieciowki zakladaja, ze wzystkie kobiety maja posture kajakarki -
            duzy obwod pod biustem i maly biust - 75B jest przykladem. To jest stanik, ktory
            powinien pasowac na kogos, kto ma pod biustem ponad 80 cm (material, z ktorego
            uszyty jest obwod, jest rozciagliwy), a w biuscie 86 (pod biustem mierzone na
            wydechu i scisle, w biuscie luzno). Niewiele kobiet ma takie wymiary, bo
            niewiele zajmuje sie sportem wyczynowo.
            Pasujacy stanik, to nie taki, ktory zakrywa biust, albo go sciska w kreche
            "seksowna". Pasujacy stanik to stanik, ktory podtrzymuje biust - ma odpowiednio
            scisly obwod, ramiaczka dobrze wyregulowane (one podtrzymuja jakies 10% ciezaru
            biustu, nie wiecej), miski okalajce cala piers. Fiszbiny z przodu leza na
            mostku, z tylu celuja w srodek pachy. Mozna skakac i schylac sie i stanik nie
            zjezdza. Krawedzie misek nie wbijaja sie w piers.
            Zapraszam do lektury lobby (linki w mojej sygnaturce - pierwszy do Lobby
            malobiusciastych, drugi do lobby biusciastych).
            Ja dawniej nosilam 75C/D - teraz mam to 65FF i jest duzo lepiej.
            • magdowi Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 11:06
              Wzbudziłaś moją ciekawość, bo właśnie ja mam mały biust i szerokie plecy, choć sportu nie uprawiam i wyglądam raczej proporcjonalnie. W Polsce nosiłam stanik 75B. W UK postanowiłam zrewidować moją wiedzę na temat rozmiaru biustonosza i poszłam na dopasowanie. I co? Wynik 34B czyli ni mniej ni więcej a 75B. Wychodzi na to, że takowy jednak istnieje :).
              Kiedy byłam nastolatką miałam jeszcze mniejszy biust i szlag mnie trafiał na producentów biustonoszy, którzy najwidoczniej uznawali, że im większy obwód pod biustem, tym większa powinna być miseczka. Co ma szerokośc pleców do wielkości piersi? Wszystko było na mnie za duże do czasu pojawienia się push-upów z wkładkami.
              • martvica Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 11:53
                magdowi, a jakie masz wymiary, tak z ciekawości? :)

>Wychodz
                > i na to, że takowy jednak istnieje :).

Istnieje, ale dobrze zmierzone 75B jest naprawdę rzadkie, autorka blogu
                Stanikomania szuka takiego od dawna i nikt się nie zgłasza...
                • magdowi Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 12:25
                  Wiesz co, nie wiem jakie mam wymiary dokładnie, bo teraz karmię piersią i pewnie
                  rozmiar zmienia mi się kilka razy w ciągu dnia (spróbowałam dziś się zmierzyć i
                  wyszło 74,5/86,5. To 74,5 pewnie sugeruje jednak mniejszy rozmiar, dobrze
                  myślę?) Taki rozmiar (34B) wymierzyła mi pani w pewnym domu towarowym
                  sprzedającym te wszystkie porządne firmowe staniki (ale wtedy byłam w ciąży, co
                  mogło zafałszować wynik). Zwykle po zdjęciu biustonosza mam czerwone odciski pod
                  biustem, często też ramiączka są za długie mimo maksymalnego skrócenia. Piersi
                  są takie okrągłe, jak połówki pomarańczy :).
                  • martvica Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 15:51
                    E, to jest spokojnie 70C, albo i 65DD, a już myślałam że znalazłyśmy 'jednorożca' :)
                    Czerwone odciski o niczym nie świadczą... ja mam takie po skarpetkach. I
                    majtkach. I prześcieradle, jak jest pomięte w nocy ;) moja mama jest przerażona
                    moimi śladami pod biustem i mówi że powinnam nosić szerszy obwód, ale jak
                    pochodziłam w mojej starej 75-tce (przy 73cm pod biustem), to też miałam ślady,
                    ale już NA biuście, nie pod.
                  • klymenystra Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 16:05
                    To nie masz 75B :) Mi pani w domu towarowym w Londynie sugerowala 34D, wiec to
                    nic miarodajnego. Jesli nadal mieszkasz w Anglii, to wybierz sie do Bravissimo,
                    tam jest profesjonalny bra-fitting.
                    Zapraszam na nasze fora :))) Linki w mojej sygnaturce:) Dowiesz sie wiecej o
                    dobieraniu biustonosza, a w swoim rozmiarze masz bardzo duzy wybor stanikow :)))
                    • magdowi Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 17:44
                      Kiedyś miałam stanik z ciaśniejszym obwodem (nie pamiętam jakim) i strasznie się
                      w nim męczyłam, bolało mnie i nie mogłam oddychać. Teraz mam na sobie biustonosz
                      75 w obwodzie i też mnie ciśnie. Ale podejrzewam, że to typowa przypadłość.
                      Mierzyłam staniki z miseczką C wtedy, gdy mnie mierzono i były ewidentnie za
                      duże, choć pakowałam do nich piersi spod pach, jak trzeba. Ja mam naprawdę
                      malutkie piersi i to B jest sukcesem, che che. Myślę, że nic nie znajdę w
                      Bravissimo, bo tam są tylko duże rozmiary. Ale dzięki za podpowiedzi.
                      • klymenystra Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 18:13
                        Ej ej ej :) Jesli ja bym zmierzyla stanik 75C to tez by mnie cisnal i bym nie
                        mogla oddychac - nawet jesli obwod jest luzny, to za mala miska powoduje to
                        wrazenie za ciasnosci :) Podalas swoje wymiary. Zobacz: tu jest tabela:
                        bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=6599b622421fd8ce0332f74f7b784356
                        Wychodzi Ci zalozmy 70C. Ale przeciez tabela to tylko punkt wyjscia - mozesz byc
                        nietabelkowa. Zobacz jeszcze raz: 75B jest na 89 w biuscie :) Na tyle samo jest
                        70D - wiec jesli miska w 75B jest dobra, to wystarczy tylko zmienic obwod. Im
                        wezszy obwod, tym wieksza literka (przeskakuje o dwa). Czyli mamy 75B - 70D :)
                        Wiekszosc stanikow jest na tyle rozciagliwa, ze mozesz brac 65E.
                        A teraz Bravissimo:
                        30E www.bravissimo.com/products/sale?back=30&cup=e
                        32D www.bravissimo.com/products/sale?back=32&cup=d

Brastop
                        www.brastop.com/SearchPage.aspx?type=1&size=30E&brand=&colour=§ionid=&text=
                        www.brastop.com/SearchPage.aspx?type=1&size=32D&brand=&colour=§ionid=&text=
                        A do tego masz ogormny wybor w M&S, gdzie staniki sa tanie jak barszcz ( i
                        wcale nie trzeba sluchac ekspedientek :))
                        Umiesz wygarniac, poczytaj jeszcze o zakladaniu poprawnym stanika i przejdz sie
                        do ktoreg z tych sklepow - i tylko sprobuj :)
                        • magdowi Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 19:07
                          Dzięki za informacje. Pewnie się kiedyś wybiorę do tych sklepów i kto wie, może
                          coś ciekawego z tego wyniknie.
          • nessie-jp Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 14:58
            > czyżby istniało parę stanikowych reali? Wymiarów??

Nie, istnieje parę standardów wymagań. W zależności od tego, jak wielkie
            wymagania stawiasz, twoja ocena oferty rynkowej się zmienia. Jak ktoś ma małe
            wymagania, to oczywiście wszystko na rynku będzie na niego pasować
            • haalo_to_ja Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 19:37
              ech i znowu sie zaczelo stanikowe gledzenie.... zieeeew :p
              • klymenystra Re: trochę nie rozumiem 19.01.09, 21:36
                Nie czytaj :)
            • znana.jako.ggigus no nie, 100A 19.01.09, 21:30
              pasować nie będzie. Mnie też po jednym staniku ciśnie, po drugim nie, po
              majtkach, prześcieradle i piżamce też mam czasem ślady, jak tu już ktoś inny pisał.
              szczerze pisząc, nie robię sprawy z problemu, nawet niechętnie przymierzam te
              staniki w sklepie (fatalne oświetlenie, już nawet Kylie Minogue sie skarżyła na
              to, a co dopiero ja), mamy chyba inne podejście, chociaż piersi te same (nie w
              kwestii wielkości, a w kwestii materiału, rzecz jasna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka