Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy?

21.02.09, 11:59
    Zaznaczam od razu, iż wiem że istnieje forum ślubne, ale ja jakoś nie mogę się odnaleźć w tamtym klimacie. Natomiast na tym forum jest kilka osób, które cenię za dobry gust i wyczucie smaku, dlatego kieruje do Was mój post i mam wielką nadzieję, że mi pomożecie.

Nigdy nie podobały się tradycyjne ślubne sukienki, a u nas w Polsce jeszcze rynek skromnych sukni ślubnych jest rynkiem niszowym, dlatego swoją wymarzoną suknie uszyje u dobrej krawcowej. Podobają mi się sukienki klasyczne, skromne, z żorżety, z szyfonu, chce żeby była lekka, bez żadnych tiuli, halek, usztywniaczy, gorsetów, coś w tym stylu:

www.davidsbridal.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplayView?storeId=10052&catalogId=10051&categoryId=-49991498¤tIdx=32&subCategory=-49999486|-49998983|-49991498&catentryId=2000189

Może Wy mi pomożecie wybrać model z którym się udam do krawcowej :) Może macie jakieś swoje wymarzone skromne sukienki :)
    Obserwuj wątek
      • florena82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 21.02.09, 12:36
        Poogladaj sobie kolekcje Slubna Zienia na jego stronie, jestem pewna, ze cos Ci
        w oko wpadnie:
        zien.pl/index_pl_m.php
        inne:
        img147.imageshack.us/img147/3163/tori7go6.jpg
        img395.imageshack.us/img395/3323/jh8663primarymb8.jpg
        photo.live.advance.net/modbride/images/3896/0410_42_f.jpg
        photo.live.advance.net/modbride/images/3966/0410_05_f.jpg
        photo.live.advance.net/modbride/images/3977/0410_03_f.jpg
        a1000.g.akamaitech.net/f/1000/806/12h/images.theknot.com/GownDesigners/lucidibella/knlucif06olivl.jpg
        i288.photobucket.com/albums/ll172/cari24_photo/suknialubnaJusis.jpg
      • sabriel Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 21.02.09, 14:20
        Podobają mi się sukienki w miarę proste ,ale zarazem eleganckie,taka tradycyjna
        elegancja.
        To co zalinkowałaś to wygląda jak koszula nocna.
        • justsad Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 21.02.09, 17:58
          Witam!A może te
          www.lisaferrera.pl/popup_image.php/pID/263?os
          www.lisaferrera.pl/popup_image.php/pID/245?osCsid=3931963e99be476fc12560376bea225eCsid=a0eac512fe278d2f783be62af
          6a48
          www.lisaferrera.pl/popup_image.php/pID/249?os
          www.maggiesottero.com/dress.aspx?page=10&style=A3206Pozdrawiam

• ensoleillement Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 21.02.09, 19:54
        tutaj jest parę mniej sztampowych, ale nie żeby były idealne to nie powiem:)
        www.saltandpepper.pl/sklep/kobiety,ec/suknie-slubne-,ec//1,pageShowAll/
        www.couturesf.com/bridal.html tu jest parę fajnych
        www.amsale.com/bridal/index.shtml
        tu dużo inspiracji www.weddingstylemagazine.com/bridal-fashion/

ta jest śliczna
        www.weddingstylemagazine.com/images-ws/runway/lg/harrara-brunfw-21.jpg
        a ja bym poszła w takich:)
        www.amsale.com/lwd/0812/vivi.shtml
        www.amsale.com/lwd/0812/audrey.shtml
      • dakota77 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 21.02.09, 20:21
        Mnie sie podobaja proste sukienki, bez dlugich treniw, krynolin czy masy falban.
        O, na przyklad taka:
        www.davidsbridal.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplayView?storeId=10052&catalogId=10051&categoryId=-49998999¤tIdx=25&subCategory=-49999486|-49998999&catentryId=1000046
        Ogolnie takie, ktore na amerykanskich stronach znajduje sie w kategorii
        "informal wedding", one z oczywistych wzgledow sa zawsze prostsze:)

Te tez calkiem niezle:
        watters.com/product.php?coll=brides&showid=950
        watters.com/product.php?coll=brides&showid=678#
        watters.com/product.php?coll=brides&showid=412#
        watters.com/product.php?coll=wtoobrides&showid=968
        A moze taka? :)
        watters.com/product.php?coll=brides&showid=718
      • stasia82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 03:02
        Dzięki dziewczyny jesteście kochane, bo dzięki Wam mam kilka inspiracji :) swego
        czasu strasznie podobała mi się kolekcja Phillipa Lima

www.style.com/fashionshows/complete/S2007RTW-PLIM

i te wszystkie sukienki z różami, zakładkami :) cały czas się waham na jaką
        sukienkę się zdecydować, krótką czy długą :( i tak sobie myśle, iż mimo że mam
        chrapkę na taką:

www.davidsbridal.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplayView?storeId=10052&catalogId=10051&categoryId=-49995498¤tIdx=5&subCategory=-49999486|-49995498&catentryId=1000179

to jednak nie często ma się okazje założyć długą sukienkę, więc wole potem nie
        żałować ;) ta jest śliczna:

watters.com/product.php?coll=brides&showid=678# taka w stylu gwiazd
        starego kina.

Naprawdę wielkie dzięki :)
        • hazel_dobkins Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 08:00
          Stasiu, przede wszystkim - moje gratulacje :)

Os siebie dorzucam projekty V.Wang
          www.verawangonweddings.com/fashion/Fashion.aspx
          • black_magic_women Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 11:29
            Jako nastolatka marzyłam o takiej sukience jak w tym teledysku.Prosze sie nie
            śmiać,bo ni o piosenke tu chodzi;)
            www.youtube.com/watch?v=RkHoO-FmJ50
            • hazel_dobkins Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 11:39
              ja w podstawówce (bo to były te czasy ;) widziałam się tylko w
              takiej (ale bez buf na ramionach o ile pamiętam ;) :D
              www.youtube.com/watch?v=XfZdMqN9MxM
              • black_magic_women Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 12:14
                Hazel-respect:)Jak ja sie zakochałam w pewnym chuliganie przy dźwiękach Don't
                cry...Za to moim ideałem bylo wesele z NR i w pewnym sensie podobna atmosfera
                była u mojego brata,ale oczywiście z happyendem ;)
                • hazel_dobkins Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 22:39
                  black_magic_women heh...tak...ja również kojarzę te ballady
                  romantycznie ;), choć przyznaję, że chyba "starość" ;), albo co,
                  mnie atakuje, bo ostatnimi czasy nic nie działa na mnie bardziej niż
                  ten kawałek, dokładnie z tego koncertu. Ta wokalna wersja, totalnie
                  mnie rozbraja
                  www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM
                  Duuuuużo bym dała by być na miejscu tej dziewczyny :D

Trzymam kciuki za koncert U2 w Polsce. Jeśli się tak zdarzy to to
                  lato zaliczę do najbardziej dla mnie udanych koncertowo na gruncie
                  pl ;) i jednocześnie najbardziej szarpiących kieszeń :D

A bratu zazdroszczę rockowej atmosfery na weselu :)
                  • black_magic_women Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 23.02.09, 10:29
                    , choć przyznaję, że chyba "starość" ;), albo co,
                    > mnie atakuje, bo ostatnimi czasy nic nie działa na mnie bardziej niż
                    > ten kawałek, dokładnie z tego koncertu. Ta wokalna wersja, totalnie
                    > mnie rozbraja

ACoz Hazel,ja za U2 jakos nigdy...Chociaz modowo(słowo Horodyńskiej)Bono
                    wygląda(ł)niezle-skóra,okulary.Jest w tym klasa
                    >
                    • hazel_dobkins Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 23.02.09, 10:36
                      Wg mnie Bono, D.Bowie to przykłady facetów, którym kolejne lata w
                      metryce służą :)
                      Stasie przepraszam za mały OT ;), ale to przez przemiłą
                      korespondencję z black magic women :)
                      • black_magic_women Ostatni OT 23.02.09, 10:51
                        hazel_dobkins napisała:

> Wg mnie Bono, D.Bowie to przykłady facetów, którym kolejne lata w
                        > metryce służą :)

Aaaa.w sobote kupiła sobie koszulke z Top Shop z Davidem Bowie:)Nawet ma
                        dwukolorowe oczy.
                        Dobra juz nie spamujemy;)
                        • hazel_dobkins Jednak muszę ;) 23.02.09, 10:58
                          BMW ;) ZAZDROŚĆ olbrzymia i pożądanie koszulki
                          Kupiłaś w Złotych moze <nadzieja>??? Bo nie byłam ostatnio w TS..
                          • black_magic_women Re: Jednak muszę ;) 23.02.09, 11:40
                            hazel_dobkins napisała:

> BMW ;) ZAZDROŚĆ olbrzymia i pożądanie koszulki
                            > Kupiłaś w Złotych moze <nadzieja>??? Bo nie byłam ostatnio w TS..

made in lumpex;)w Lublinie nawet nie ma co marzyc o TS
                            • hazel_dobkins Gratuluję zdobyczy :) 23.02.09, 12:10
                              a sama zapoluję na ebayu ;)
                              • black_magic_women Re: Gratuluję zdobyczy :) 23.02.09, 13:16
                                Jak sie zmobilizuje to strzelę foto wkleje,najwyżj na priva;)
          • stasia82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 18:41
            > Stasiu, przede wszystkim - moje gratulacje :)

a dziękuje, dziękuje :) myślałam, że nigdy nie wyjdę za mąż, bo to przecież
            "tylko papierek"...ale nigdy nie mów nigdy ;)
      • nitka-magda Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 12:12
        Mogłabyś zajrzeć do salonów z sukniami ślubnymi Madonna. Mają tam w tym roku
        kilka skromnych sukienek:)Radziłabym Ci, zanim uszyjesz konkretną sukienkę u
        krawcowej, przymierzyć jakąś podobną gdziekolwiek. Można się zdziwić, ale czasem
        ta wymarzona sukienka zupełnie nie pasuje do panny młodej;)
        • stasia82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 19:05
          Mądrze mówisz! :) Byłam w kilku salonach, ponieważ łudziałm się, że znajdę swoją
          wymarzoną, ale niestety nie bardzo ;) ale co racja to racja, trzeba wiedzieć w
          jakim fasonie wygląda się najlepiej. Ja jestem świadoma swoich wad np. wiem, że
          mogę sobie pozwolić na obcisłą sukienkę, ale już z jakimiś szerszymi ramiączkami
          lub rękawkami, ponieważ ramiona to nie jest mój "mocny" punkt ;) tak samo tyczy
          się typu sukienki. Mierzyłam w miarę ładną sukienkę, z koronki, lekką,
          delikatną, bez zbędnych warstw (chociaż Pani w salonie zaproponowała mi żebym
          ubrała pod tą sukienkę halkę z falbankami ze sztywnego tiulu :-\) i mimo, że z
          figurą było wszystko idealnie, to ten fason dodał mi 10 lat i wyglądałam
          strasznie poważnie.
      • eirenne Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 14:38
        W znalezieniu fasonu nie pomogę, ale trzymam kciuki za znalezienie krawcowej - z
        tego co widzę, mało która ma wystarczający zmysł plastyczny, żeby oddać w szytej
        kopii styl i wdzięk oryginału.

PS. Jak patrzę na te suknie to żałuję, że już wyszłam za mąż;)
        www.amsale.com/bridal/amsalecollection/070814/070814518.jpg
        www.amsale.com/bridal/amsalecollection/080707/coco.jpg
        • zazaz3 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 18:54
          Jeśli jesteś smiukła,to może podobną:
          www.kinomaniak.pl/osoby/renee_zellweger/zdjecia_duze.php?zdj=8
          • stasia82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 19:06
            Też fajna :)
        • stasia82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 19:15
          Wydaje mi się, że trafiłam na dobrą krawcową. Udałam się do sklepu z
          materiałami, który od wielu wielu lat specjalizuje się w szyciu sukienek dla
          zawodowych tancerek. Mają duży wybór dobrej jakości materiałów i dodatków. Mają
          swoje krawcowe i jak byłam tam pierwszy raz, to to było pierwsze miejsce, w
          którym Panie od razu wiedziały o co mi chodzi, a ich uwagi co do wyboru
          materiałów i fasonów były niezwykle trafne. Tak więc mam nadzieje, że będzie
          dobrze :)
        • pump_it_up Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 22:47
          swietne.bardzo w moim typie:)
          • pump_it_up Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 22:47
            to do eireen
      • florena82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 19:29
        www.juda-pietkiewicz.com/suknie_slubne.php
        • zazaz3 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 23.02.09, 13:35
        • jagoda_pl Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 24.02.09, 14:37
          CUDA!
      • jane-bond007 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 19:50
        ;)
        www.mlodaimoda.pl/san-patrick-kolekcja-2009/suknia-slubna-san-
        patrick-portugal.html
        • pump_it_up Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 22:50
          mnie sie poobala sukienka kozuchowskiej
          www.zeberka.pl/art.php?id=1860
          zyciegwiazd.onet.pl/62499,2,1,slub_malgorzaty_kozuchowskiej_i_bartlomieja_wroblewskiego,galerie.html
        • jane-bond007 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 22.02.09, 23:02
          www.mlodaimoda.pl/san-patrick-kolekcja-2009/suknia-slubna-san-patrick-portugal.html
          • black_magic_women Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 23.02.09, 10:33
            Nie wiem na ile to prawda,ale 3 lata temu,kiedy moja przyjaciółka szukała czegoś
            na slub,stwierdziła,że te najprostsze suknie są duzo,duzo droższe od tych
            "tradycyjnych w powszechnym rozumieniu"(czyli bezy,gorsety itp)
      • stara-a-naiwna Śliczna 23.02.09, 23:14
        jak dla mnie tylko biust mogła by minimalnie bardziej eksponować
      • florena82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 24.02.09, 13:00
        bi.gazeta.pl/im/0/4141/z4141890X.jpg
        www.byckobieta.pl/img_txt/5879/5.jpg
        www.byckobieta.pl/img_txt/5879/3.jpg
        www.byckobieta.pl/img_txt/5879/4.jpg
        • florena82 Re: Skromna sukienka ślubna - macie swoje typy? 24.02.09, 13:09
          www.wedding53.com/wp-content/uploads/2008/10/informal-wedding-dresses-2.jpg
          s3.amazonaws.com/stylehive/blog/uploads/wedding.jpg
          www.top100.org.uk/assets/images/autogen/a_Siena_wedding_dress.jpg
          www.ourweddingplus.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/short_wedding_dress.jpg
          A co powiesz na cos krotszego?
          completelyweddings.com/wp-content/uploads/2008/12/short-gown-2009.jpg
          www.tickledpinkbrides.com/brideblog/images/2008/03/28/short_gown_board.jpg
          www.wedding53.com/wp-content/uploads/2009/01/2009-wedding-dress-trends-12.jpg
          fashionbride.files.wordpress.com/2007/12/dg.jpg
          • stworzenje do autorki wątku 24.02.09, 14:35
            też jestem zwolenniczką takich krojów sukien przykładowo pokazanych przez
            autorkę wątku. Te wszystkie nabzdyczone kołami bezy są wręcz komiczne i
            sztucznie wyglądają szczególnie podczas poruszania się. A może coś tutaj Ci
            podpasuje?

www.juda-pietkiewicz.com/suknie_slubne.php

projektują i szyją dziewczyny po ASP.
            • stasia82 :) 24.02.09, 18:56
              Dziewczyny z Atelier Juda & Pietkiewicz robią kawał dobrej roboty, bo widzę, że
              stawiają na skromne sukienki. Oby więcej takich firm ;)

Do floreny82: dzięki wielkie za linki, bo kilka rzeczy wpadło mi w oko, a ta
              sukienka jest obłędna:

www.wedding53.com/wp-content/uploads/2009/01/2009-wedding-dress-trends-12.jpg
              fajny materiał! to tak jakby jakieś kwiatki czy cuś takiego naszyto na
              materiale...a może perełki...ale wygląda to naprawde ciekawie :)
            • eirenne Re: do autorki wątku 24.02.09, 19:00
              te dzieczyny szyją kreacje tak, jakby notorycznie cierpiały na niedostatek
              tkaniny. Suknie wyglądają jak ubogie krewne prawdziwych sukien ślubnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka