black_magic_women 15.04.09, 09:42 shine.yahoo.com/channel/beauty/yay-french-elles-amazing-no-makeup-issue-and-why-american-mags-need-to-step-it-up-446538/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: świetna akcja 15.04.09, 09:54 www.kozaczek.pl/img/e/419_4.jpg www.kozaczek.pl/img/e/419_5.jpg www.kozaczek.pl/img/e/419_6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: świetna akcja 15.04.09, 10:09 Fajna. Mimo, że jest dobrane światło, dobry fotograf etc to przynajmniej Photo Shop nie wylewa się z każdej usuniętej zmarszczki. Wszystkie trzy wyglądają obłędnie! Tez chcę takie foty!:)))) Najlepiej w Elle:))) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: świetna akcja 15.04.09, 10:17 Zaraz polecą komentarze,że a)brzydactw i każda wygląda lepiej b)jest maki jaz(pewnie jest ale w aptekarskiej dawce) Ja najbardziej ciesze sie z Herzigovej,bo sama jestem niebieskooką blondynką i ten typ urody bez makijażu jest waśnie taki jak na zdjęciu.Szkoda,że nie znalazłam reszty zdjęć:( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: świetna akcja 15.04.09, 10:42 Bardzo mi się podoba, ciekawe, czy taka akcja przeszłaby w polskim Elle. :-) Choć nie wiadomo na ile i tak gwiazdy są podrasowane - w przypadku reklam Dove też była mowa o tym, że "liczy się naturalne piękno", "jak pięknie być sobą", a okazało się, że bohaterki zostały wyszczuplone a cellulit wygładzony. Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: świetna akcja 15.04.09, 10:48 Cieszy mnie to, że przynajmniej nie mają idealnie wygładzonej cery a ich włosy sterczą a nie są idealnie gładkie i lśniące. To po prostu piękne kobiety plus dobry fotograf. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: świetna akcja 15.04.09, 18:46 Belluci przepiękna,ale Hercigova mi się nie podoba.Teraz widać co może zdziałać profesjonalny makijaż( no i retusz). Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: świetna akcja 15.04.09, 19:01 świetne zdjęcia. Monika B. piękna Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: świetna akcja 13.08.09, 17:52 mamy i nasze 'gwiazdy' bez photoshopa;) www.styl24.pl/article.php/art_id,2512/title,Taka-jestem-naprawde-Bez-retuszu/place,1/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies-li-kot Re: świetna akcja 13.08.09, 18:46 Przestawiłabym cudzysłów na "bez". Komu redakcja TS robi wodę z mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: świetna akcja 15.04.09, 21:58 > b)jest maki jaz(pewnie jest ale w aptekarskiej dawce) Jest makijaż, botoks, filtry na aparacie fotograficznym. Jest henna na brwiach i rzęsach i farba na włosach, jest korektor pod oczami, jest szminka. Owszem, nie ma tony tapety i poprawiania Photoshopem, to duży plus. Ale żeby pretendować do miana zdjęć "bez sztuczności"? To chyba za wiele powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: świetna akcja 16.04.09, 11:05 Ale to zawsze propagowanie dobrego makijażu a nie skóry spod photoShopa Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: świetna akcja 16.04.09, 16:59 esceven napisała: > Ale to zawsze propagowanie dobrego makijażu a nie skóry spod photoShopa No tak, ale jeśli akcja "Bez makijażu!" ma polegać na promowaniu dobrego makijażu, to jednak z naszym światem jest coś ostro nie tak, prawda? Dodam jeszcze, że nie trzeba Photoshopa, żeby cuda robić Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: świetna akcja 15.04.09, 19:02 Fajny pomysł. Belucci i Marceau bez makijażu tak samo powalają... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: świetna akcja 15.04.09, 19:53 a nie mowilam? na Urodzie, tyle razy ze mi odciski sie porobily od klepania w klawiature? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice no ale wiekszosc wygladala bys jak z pks'a :) 15.04.09, 20:08 a to nie dosti Odpowiedz Link Zgłoś
gamonek Re: świetna akcja 15.04.09, 23:26 a mi się wydaje, że mają nude makeup, tylko że bez mascary, inna rzecz , że Monica i tak wygląda świetnie, jak zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: świetna akcja 16.04.09, 10:58 ciekawa akcja. a i tak widac ze kobiety na okladkach sa piekne:) Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: świetna akcja 16.04.09, 11:09 Raczej świetna ściema. Wszystkie panie mają szminkę na ustach, a oczy Belucci są wyraźnie umalowane. Odpowiedz Link Zgłoś
durneip Re: świetna akcja 16.04.09, 17:09 ale jaki jest cel tej akcji? pokazać, że każda z nich może okazjonalnie być "brzydka", tak jak każda z nas? to do tego nie wystarczy odrobina wyobraźni? one zarabiają "wyjściową" twarzą, i oglądamy oraz kojarzymy je z nazwiska wyłącznie dlatego. mało tego, elle kupuje się wyłącznie dla takich podrasowanych wizerunków - dla gwiazd, modelek, mody i "glamour". po cóż zatem udawać, że jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: świetna akcja 13.08.09, 20:46 Troche sie zgadzam z Toba - w koncu mozna spokojnie w google wrzucic haslo "celebrity with no make up" i od raz humor sie poprawia :) Kupujac Elle, Vogue itp itd nie szukam zdjec aktorek bez makijazu.... nie wiem moze juz jestem na tyle stara :) ze mam wystarczajaco duzo pewnosci siebie, akceptuje swoj wyglad i nie aspiruje do photoshopowego idealu?, przestal mnie nawet denerwowac - ewenrualnie smieszy troche np przy zdjeciach Madonny z reklamy LV..... Kazdy ma lepszy lub gorszy dzien i jak wyzej nawet zwykle zdjecia wakacyjne mozna lekko wyretuszowac, zmienic na czarne biale itp i nie widze w tym nic zlego :) "Akcja" Elle to moim zdaniem niezla akcja na szybkie wyprzedanie magazynu z polek :P Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: świetna akcja 14.08.09, 07:50 wrzesniowy "twoj styl" podchwycil akcje. ale i tak mam wrazenie, ze np cielecka jest podmalowana, ewentualnie dobrze oswietlona. a anna maria jopek ma makijaz permanentny brwi (na pewno) i oczu (prawie jestem pewna). Odpowiedz Link Zgłoś