Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

biustonosz bez ramiączek

IP: *.stacje.agora.pl 28.04.09, 09:09
    W czerwcu idę na ślub i mam sukienkę bez ramiączek, szukam do niej stanika bez
    ramiączek i mam problem ponieważ te, które oglądałam są wypchane ogromną
    ilością gąbki a takich nie lubię, no i są strasznie niewygodne. Poradźcie jak
    rozwiązać ten problem?
    Obserwuj wątek
      • yagmur. Re: biustonosz bez ramiączek 28.04.09, 11:04
        Ja też miałam taki problem - i wiesz - po prostu przerobiłam zwyczajny
        biustonosz. Jeżeli dobrze wszystko przerobisz to będzie w porządku.
        • Gość: magda Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.sn.mdm.de / 192.168.21.* 29.04.09, 10:02
          La Senza!! ma rewelacyjny model push up bez ramiaczek i naprawde bardzo wygodny,
          mam juz dwa, kosztuja chyba 59 zł
      • Gość: noa Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.171.5.198.static.crowley.pl 28.04.09, 11:13
        Poszukaj wśród modeli Calvina Kleina. Mam dokładnie tę samą sytuację i CK był
        najlepszy. Ew pozostają plastry.
        • Gość: rilwen Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.zone8.bethere.co.uk 29.04.09, 22:34
          Chantelle robi dobrze trzymajace biustonosze z odpinanymi ramiaczkami. Ja mam
          swietny kremowy (jest i czarma wersja), usztywniany gladki (nie znam nazwy
          modelu, ale nadal widze je w sklepach). Sa drogie, ale dlugo sie nosza i nie
          jest to udreka. No i nie maja zadnej gabki/poduszek/etc. Nie o to pytasz, ale
          ewentualnie mozesz uzyc plastrow... albo jesli sukienka/bluzka ma dostatecznie
          kryjacy i sztywny material, nie zakladaj nic pod spod.
      • gracja Najpierw sie zmierz :) 28.04.09, 12:08
        Zmierz sie :-)
        1. Zmierz obwod pod biustem, bez stanika - na wydechu i bardzo ciasno.
        2. Zmierz obwod w biuscie w staniku i bez - wybierz wiekszy wynik.

Wpisz wymiary do kalkulatora:
        www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
        Wyskocza Ci rozne rozmiarowki UK - brytyjska, EU - Polska itd. Wg tego
        rozmiaru znajdz sobie cos w sklepach :-)

Na Lobby Biusciastych masz watek o stanikach bez ramiaczek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30672850
        Na Lobby Malobiusciastych tez:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78129172&a=78129172
        Na obu Lobbach znajdziesz też adresy sklepów stacjonarnych i internetowych.
        :-) Polecam też strony:
        stanikomania.pl
        balkonetka.pl

Pozdrawiam, Gracja
      • Gość: gość fi Re: biustonosz bez ramiączek IP: 10.201.53.* 28.04.09, 12:46
        no właśnie to odwieczny problem, ja polecam gorąco firmę Etam - mają naprawdę
        świetne biustonosze, ostatnio kupiłam tam biustonosz z odpinanymi ramiączkami i
        wygląda świetnie, jest dobrze dopasowany i nie ma jakiś strasznych gąbek czy
        innych tworów w środku. Sklep znajdziesz w CH Arkadia mają tam ogromny wybór i
        miłe panie które pomagają w wyborze lula.pl/i/emoticons/smile.gif aha i
        ceny są bardzo przystępne lula.pl/i/emoticons/big_grin.gif
      • Gość: A. Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 14:08
        Pamiętajcie, że nie wszystkie biustonosze, które mają odpinane ramiączka nadają
        się do noszenia bez tych ramiączek. One się po to odpinają, żeby była możliwość
        przepięcia ich np. na krzyż lub na szyję (jak do amerykańskiego dekoltu).
        Podstawa do odpowiednio ścisły obwód, bo inaczej cały czas myśli się o tym czy
        stanik nam się nie zsunie.
      • Gość: eM Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.chello.pl 28.04.09, 16:51
        ja też miałam taki problem przed studniówką i pani w triumphie dobrała mi taki,
        który trzymał sie bez ramiaczek, nie jest niczym wypchany, można nawet odnieść
        wrażenie, że jest się bez stanika.
      • Gość: Pysia Re: biustonosz bez ramiączek IP: 95.108.43.* 28.04.09, 17:27
        Jeżeli ma sie dobrze trzymać, to polecam LILLY DONNA model 8083! tylko ten i żaden
        inny!
      • Gość: ola Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:23
        Zajrzyj tutaj, bielizna bez ramiączek na specjalne okazje, m.in. do ślubu:
        bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie&id_inne=ac&what=kategoria&start=1
        Jeśli jesteś z Warszawy lub innego większego miasta to masz opcję przymierzyć taką bieliznę, wybrać. Ważne to dobrać właściwy rozmiar, tu polecam Lobby Biuściastych: www.biusciaste.prv.pl (pomogą na pewno :)
        Tej bieliźnie można zaufać, szczególnie jeśli masz zamiar hasać w niej i tańczyć całą noc. Jeśli masz czym oddychać, to pewniej będziesz się czuć w gorsecie - wiem co mówię :)
      • Gość: ola raz jeszcze Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:27
        Sklep stacjonarny z bielizną w dużej rozmiarówce z linka jak wyżej:

Peachfield, ul Żeromskiego 55/67, Warszawa
        Intimo, ul. Wysłouchów 3, Kraków
        Karoline, ul. Sikorskiego 6, Zielona Góra

Adresy w innych miastach znajdziesz na Lobby Biuściastych.
      • Gość: Roxi Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 08:37
        Jeśli jesteś zadowolona ze kształtu swoich piersi to może kup sobie same
        naklejki na sutki a jeśli nie to są dostępne naklejane wkładki silikonowe, które
        trzymają biust, ewentualnie możesz sobie jeszcze kupić specjalne ramiączka z
        cyrkoniami czy innymi ozdobami i je założyć , wtedy będą one pełniły funkcje
        ozdobna i będą trzymały biustonosz, jest ich wiele rodzajów więc na pewno coś
        dobierzesz tylko lepiej od razu kupić 2 pary w razie co.
      • Gość: sf Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.chello.pl 29.04.09, 15:58
        w H&M są bardotki podszyte silikonem,; nie wiem jak przy biuście >C, ale A-B
        ładnie podtrzymuje i się nie przesuwa.
      • Gość: gracja Wielkosc biustu nie ma znaczenia! IP: *.tktelekom.pl 29.04.09, 18:01
        I przy rozmiarze 65D jak i 75K jest potrzebny dobrze dobrany obwod, dzieki
        ktoremy piersi sa podniesione.
        To mit, ze ciezar piersi dźwigają ramiączka - wtedy jest to oznaką źle dobranego
        rozmiaru.
        A juz nic nie powiem o rozmiarowce HM. 70A, 70B, 75A, 75B, 80C, 85D.

Przepraszam bardzo, ale gdzie sa takie rozmiary jak 60H? 75G? 65E? 70FF?
        60K?
        Kiepski ten H&M...
      • Gość: faily OYSHO! IP: *.compower.pl 01.05.09, 10:13
        Nie wiem czy rozmiarowka tej firmy Ci odpowiada, bo wiele osób na nią narzeka, ale mi
        owszem. Kupiłam tam świetny stanik bez ramiączek właśnie. Świetnie się trzyma i jest
        przewygodny! Polecam! ;)
      • Gość: gracja Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.tktelekom.pl 01.05.09, 11:52
        Jaki nosiz rozmiar, ze Ci OYSHO pasuje?
        • Gość: L. do "faily" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:11
          A ja się spytam o wymiary (pod biustem i w biuście), a nie o rozmiar.
      • Gość: hehe Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.fbx.proxad.net 01.05.09, 23:50
        Jak to jaki? Zapewne źle dobrany, bo rozmiarówka Oysho to może na 1 procent
        kobiet ma szansę pasować ;)
      • Gość: gracja Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.tktelekom.pl 02.05.09, 10:01
        Nie zakładajmy z góry, ponieważ dostepne tam małomiseczkowe 70A i 70B, 70C jest
        czesto noszone przez bardzo młode dziewczyny 11-12 lat - a te znowu nie
        potrzebuja jeszcze bardzo mocnego podtrzymania.
      • Gość: L. W Oysho "powiększyli" rozmiarówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 12:21
        W Oysho coś się zmieniło? Jak kiedyś pytałam sprzedawczynię, to powiedziała mi,
        że biustonosze mają tylko miseczki oznaczone jako B i różne obwody.
      • Gość: Princess Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:14
        Niedawno znalazłam w H&M fajny biustonosz. Idealnie podtrzymuje biust. Kosztował
        50zł. Polecam ten sklep. Może tam coś znajdziesz. A i zależy czy masz duży biust
        bo niektóre biustonosze są wyprofilowane tak, ze jeżeli masz duży biust to
        musisz kupić coś trwałego, z dużymi gąbkami, ale nie wszystkie.
        • Gość: L. Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 11:00
          A i zależy czy masz duży bius
          > t
          > bo niektóre biustonosze są wyprofilowane tak, ze jeżeli masz duży biust to
          > musisz kupić coś trwałego, z dużymi gąbkami, ale nie wszystkie.

Co miałaś na myśli, pisząc że trzeba "kupić coś trwałego, z dużymi gąbkami, ale
          nie wszystkie". Nie za bardzo rozumiem co to znaczy.
      • Gość: Princess Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 19:56
        No może źle to ujęłam. Chodzi mi o to, że czasami zdarzają się biustonosze,
        które nie podtrzymują dużych biustów......... wtedy czytałam, ze należy wybrać
        coś co będzie wygodne i nie będzie powiększać biustu i takie tam.
        • Gość: Gracja Princess - do Ciebie :) IP: *.tktelekom.pl 05.05.09, 20:29
          Obojetnie na rozmiar stanik:
          a) powinien miec scisly obwod (tak, zaczynaja sie od 60)
          b) powinien miec odpowiednio duza miseczke (sa od A do KK)
          c) powinien byc wygodny

Ciezar biustu podtrzymuje obwod (90%), ramiaczka nie (10%).

Gąbka napewno nie powiększa biustu. Jedynie, co moze dać efekt pełnych
          piersi to:
          a) odpowiednio dobrana wielkosc miseczki
          b) dobra szerokość fiszbiny
          c) dobry krój stanika
          d) odpowiednio założony stanik (tak! stanik zakładamy w pochyleniu,
          daleko sięgając ręka na plecy i wkładając pierś do miseczki)

Gąbki to są zapychacze miejsca, przez ktore biust nie ma gdzie się
          podziać i ucieka pod pachy i na plecy. Ale to mozna naprawic - kupujac dobry
          stanik (tj. w odpowiednim rozmiarze). Wtedy do miseczki wroca piersi, a ich
          kształt się poprawi! :-) Ta poprawa moze spowodować, że przybędzie nam
          centymetrów w biuście :-)

Moje rady dotyczą zarówno Małobiuściastych jak i Dużobiuściastych.

Jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie służę pomocą :-)

Pozdrawiam, Gracja
      • Gość: gosc Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.retsat1.com.pl 04.06.09, 17:28
        nie widzę większego problemu... idz bez biustonosza...
      • Gość: Ania Re: biustonosz bez ramiączek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:50
        www.e-bielizna.pl/3025_Miss_Sexy_&_Crazy_WDU.html swietnie sie trzyma. Ja
        mam rozmiar b i spokojnie moge chodzic w nim bez ramączek, bo silikon którym
        jest wykończony przykleja sie do ciala ;) blagam Cie nie kupuj tych
        silikonowych (bez ramiaczek i zapinan, samych misek).
      • szarygosc taaaaaa 01.07.09, 18:36
        Rozmiar B, czyli jakieś 5 cm różnicy między obwodami pod biustem i w biuście
        (bo takie 75B to wymiary ok. 85/90 cm) to może to zasłoni (podtrzymywać nie
        bardzo jest co). Ale nie obrażając Ciebie (wiem, że bywają takie
        miniminipiersi), to takie wymiary prędzej będzie miał facet.
      • pin_up_girl Re: biustonosz bez ramiączek 19.08.09, 22:06
        wiem, że już trochę za późno ale ja miałam taki sam problem przed balem. kupiłam
        sobie sukeinkę bez ramiączek, a że mam biust w rozmiarze 70 D miałam problem z
        kupieniem czegoś w czym mój biust będzie się trzymał a ja będę mogła przetańczyć
        całą noc. polecam bardotkę z Atlantica (nie znam nr modelu). nie ma grubych
        gąbek, odpinane ramiączka i naprawdę biust w nim wygląda rewelacyjnie.
      • lula.pl Re: biustonosz bez ramiączek 24.08.09, 18:43
        nie wiem, czy ktoś już to proponował... Gorset też się może nadać. Gorsety,
        nawet bez ramiączek, lepiej podtrzymują biust, bo opierają się na większej
        powierzchni ciała niż pasek od stanika biustem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka