Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele

24.05.09, 09:58
    Dziewczyny, chciałabym na wesele w rodzinie założyć obcisłą sukienkę, która ładnie eksponowałaby moją 6-miesieczna wowczas ciążę. Figure mam nadal ok, brzuch jest jędrny i zgrabny, wiec mysle, ze moge sobie pozwolić na taki efekt, ale....no wlasnie. Wszystkie elastyczne sukienki, jakie ogladam są albo z dzianiny albo z bawelny, oba materialy nie nadaja sie na taka okazje. Szukam czegoś eleganckiego,niezbyt strojnego, przy ciele.Szczegolnie zalezy mi, zeby nie byla rozkloszowana na dole.Idealnie byloby w kolorze czerwonym, ale inne tez. Podoba mi sie taki efekt: grafik.rp.pl/grafika2/161981,169901,9.jpg
    Poradzcie gdzie szukac takiej sukienki i jakie materialy wchodza w gre. Cena max 400 zł.
    Obserwuj wątek
      • florena82 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 10:46
        Musialabys poszukac czegos z domieszka elastany/stretchu i wiskozy, jak np te
        sukienki firmy Esprit:
        pics.esprit.de/Shop/PicDestStyleDsl/P84263_660.jpg
        pics.esprit.de/Shop/PicDestStyleDsl/P84263_001.jpg
        pics.esprit.de/Shop/PicDestStyleDsl/P84261_001.jpg
        pics.esprit.de/Shop/PicDestStyleDsl/Q84262_550.jpg
        Sklad tych sukienek to: 95% viskozy | 5% elastany (Stretch)
        • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 11:14
          chyba jestem nienowoczesna, bo nie podoba mi sie podkreslanie
          ciazowych brzuchow, a na weselu to w ogole ...srednio. jesli nie
          lubisz wystepowac w sukni- lejbie (doskonale to rozumiem), to zaslon
          brzuch szerokim przwiazaniem typu szal czy szeroka elastyczna
          przepaska. to jednoczesnie brzuch wyeksponuje, ale przynajmniej
          bedzie z klasa.
          • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 11:19
            angelina ma ladna sukienke i dobrze w niej wyglada. sukienka jest z
            materialu rozciagliwego, widac na zdjeciu. nie wiem jaki masz ten
            brzuch, jesli niewielki, tak jak angelina, to mozesz sobie pozwolic
            na "eksponowanie"... widzialam potworne, obcisle kreacje na
            kobietach w zaawansowanych ciazach, stad moja poprzednia reakcja.
          • masha_qrella Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 18:33

sankanda napisała:

> chyba jestem nienowoczesna, bo nie podoba mi sie podkreslanie
            > ciazowych brzuchow, a na weselu to w ogole ...srednio

A to twoj problem, czy tam opinia, po ktorej chyba nic autorce.

> brzuch szerokim przwiazaniem typu szal czy szeroka elastyczna
            > przepaska. to jednoczesnie brzuch wyeksponuje, ale przynajmniej
            > bedzie z klasa.

brzmi strasznie, a juz na pewno NIE z klasa.

ja co prawda nie na weselu, ale na duzej imprezie urodzinowej w
            sobote wystapilam w dzianinowej czarnej sukience, fo tego cieliste
            kabaretki z malym oczkiem, jasne/cieliste butki, i jasna bizuteria.
            czulam sie swietnie.
        • ladyjm Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 12:17
          smiem twierdzic, ze sukienki zalinkowane przez florene nie nadaja sie na wesele.
          a angelina jak zwykle przesliczna:)
          • eenso Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 12:37
            e tam angelina, brad na tym zdjeciu jak wygląda!;)
          • kaamilka Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 13:08
            e, opowiadasz... ta ostania jest spoko :)
          • florena82 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 13:14
            To nie byla propozycja sukienek, ale propozycja materialow i pokazanie jak
            sie uklada na kobiecie w ciazy.
      • mamamagic Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 13:20
        jesli jesteś szczupła to śmiało podkreslaj brzuszek, proponuję
        poszukac sukienki na stronach
        www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki
        www.kathma.pl
        www.9fashion.pl
        • karo-zax Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 13:24
          nie kumam takiego przesadnego podkreslania brzucha....
          • magdie Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 14:57
            ludzie... ciąża to nie choroba ani nie oznaka nadmiernego apetytu...
            nie widzę nic niestosownego w podkreślaniu brzucha ani też nie
            uważam że należy go ukrywać.. ot kobieta w ciąży to kobieta w ciąży
            • ding_yun Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 15:11
              Mam dokładnie takie samo zdanie jak magdie. Co dokładnie widzicie niestosownego
              w zaakcentowaniu brzucha? Wydaje wam się to nieestetyczne czy niestosowne z
              jakiś innych względów?
              Jeśli chodzi o względy estetyczne to najkoszmarniej wygląda za luźna typowo
              ciążowa ciężka suknia, która ma maskować brzuszek. I tak się go niczym nie
              zamaskuje, wygląda to komicznie, jakby na siłę chciało się zakryć coś czego
              zakryć i tak się nie da. Lepiej go z klasą wyeksponować - z klasą, czyli nie
              odsłaniać tylko zaakcentować. Po co jakiś szal do zasłaniania? Przecież autorka
              postu nie chce iść na wesele z odsłoniętym brzuchem.
              • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 16:20
                nie widzialas nigdy na jakiejs uroczystosci kobiety w ciazy z
                niegdysiejsza talia przewiazana szalem ? byc moze, skoro ja nie
                widzialam nigdy na przyjefciach kobiety w ciazy z celowo
                wyeksponowanym opietymi ciuchami brzuchem. ale na ulicy owszem,
                widuje i jest to zalosny widok (zeby nie powiedziec nieestetyczny).
                ladny brzuch w ciazy, to niezmierna rzadkosc (ten angeliny jest np.
                zbyt nisko osadzony)
                • ms135pt Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 21:58
                  Juz się chyba zdążyłam przyzwyczaić do tego, że oceniane są tyłki, biusty, nosy
                  ale żeby oceniać czy brzuch ciążowy jest estetyczny czy nie to już przesada.
                  • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 00:08
                    ms135pt napisała:

> Juz się chyba zdążyłam przyzwyczaić do tego, że oceniane są tyłki,
                    biusty, nosy
                    > ale żeby oceniać czy brzuch ciążowy jest estetyczny czy nie to już
                    przesada.

dziewcze, przesada jest uzywanie slowa "osadzanie" w kotekscie tego
                    tematu. dla uscislenia dodam, ze nie naleze do pustakow, ktore
                    szacuja blizniego pod katem kraglosci tylka, wypuklosci biustu i
                    innych wzlotnych wartosci. i nie osadzam., bo to nie lezy ani w
                    mojej mentalnosci ani wychowaniu. a moze bys tak podala caly temat
                    do skasowania ?
              • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 17:28
                nieestetyczne i żałosne, podobnie jak nadmierne akcentowanie dowolnej części ciała

no i sama sobie odpowiedziałaś - najlepiej zaakcentować
          • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 19:26
            a ja nie kumam dlaczego komus moze przeszkadzac podkreslony ciążowy brzuch.
            • kochanica-francuza To skumaj może 24.05.09, 20:15
              magdaksp napisała:

> a ja nie kumam dlaczego komus moze przeszkadzac podkreslony ciążowy brzuch.

że ludzie są różni i to, co nie przeszkadza tobie, może przeszkadzać innym.

Skumane? Kum, kum.

Ja na ogół czegoś "nie rozumiem", ale jak ktoś woli "kumać", to jego sprawa.
            • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:16
              namagdaksp napisała:

> a ja nie kumam dlaczego komus moze przeszkadzac podkreslony ciążowy brzuch.

To chyba na tej samej zasadzie, na jakiej matki nie kumają, dlaczego ludziom
              przeszkadzają wspaniałe, radosne i żywe pokrzykiwania ich dzieci. Ich dzieci -
              więc najwspanialsze. Twój brzuch -więc najwspanialszy.

A co do meritum: BO MOIM ZDANIEM TO GŁUPIO I IDIOTYCZNIE WYGLĄDA.
              • greentea2 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:29
                Chyba gorzej wyglada nadwaga, niz zadbana kobieta w ciazy, niewazne
                w jakim stroju;) Mozna rownie dobrze powiedziec, twoj tluszcz wiec
                najwspanialszy, twoj brud rownie zajebisty:)))
                Najlepiej w ciazy zakladac wielkie podkoszulki meskie, to wyglada
                zdecydowanie lepiej i pewnie nie razi niektorych estetow.
                • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:47
                  greentea2 napisała:

> Chyba gorzej wyglada nadwaga, niz zadbana kobieta w ciazy, niewazne
                  > w jakim stroju;)

Owszem, ważne. Strojem można mnóstwo zatuszować.

> Najlepiej w ciazy zakladac wielkie podkoszulki meskie

Ale z kim ty polemizujesz, bo chyba nie ze mną? Ja się już wypowiedziałam,że
                  najlepiej brzuch zaakcentować, ubierając się ZGRABNIE, natomiast nie opinać
                  elasthanami.

Wymyśliłaś sobie adwersarza?
              • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:16
                nie twierdze,ze mój brzuch to najwspanialszy.
                idiotycznie wygląda ciążowy brzuch w obcisłej sukience?fajnie masz... to forum
                staje się coraz ciekawsze i coraz ciekawszych rzeczy można się z niego dowiedzieć.
            • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:49
              brzuch ciazowy sam sie podkresla, a ewyeksponowany obcislym strojem
              nie wyglada najlepiej. czy przeszkadza ? napewno nikomu nie
              przeszkadza i ulicznych protestow z tego powodu nie ma i nie bedzie,
              ale uwazam, ze jest to bardzo nieelegancka moda, a kobieta w ciazy
              moze wygladac po prostu ladnie i dystyngowanie. przerysowane
              wybrzuszanie sie nie ma zadnego zwiazku z macierzynstwem i miloscia
              do dziecka. sama bylam dumna ze swojego brzucha i blogoslawionego
              stanu, ale wyrazalam to w inny sposob...ubraniem tez - ale inaczej
              niz opinajac balon. zrobilo sie cieplo i widuje sasiadke (chyba
              jest w 8 miesiacu) ubrana w letni trykot w marynarskie paski, ktory
              zatrzymuje sie powyzej pepka, a pepek to laska ma juz wystajacy. i
              co ? powie mi ktos, ze to dobrze wyglada ? wedlug mnie wyglada to
              obrzydliwie.
              innym przegieciem jest karmienie dziecka piersia w miejscach
              publicznych, np. w restauracji. jest to szczyt zsuczenia sie i
              prostactwa. niestety, czesto sie zdarza taki widok. i owszem, to mi
              przeszkadza. sama nigdy tego nie robilam, nie mowiac juz o tym, ze z
              niemowleciem nie wloczylam sie po zadymionych knajpach (kiedys mozna
              bylo palic....eh, gdzie te czasy)
              • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:22
                oczywiscie,ze nie podoba mi się wystawianie ciążowego brzucha na wierzch,ale to
                chyba nie o tym mowa w tym wątku. a co do karmienia piersia to sankanda nie
                zaczyjamy tego tematu ,bo bedzie zaraz wojna:)dodam,ze ja jako mama butelkowa
                nie mam nic przeciwko karmieniu piersia w miescu publicznym,ale rozumiem,ze
                komus moze to przeszkadza,jednak nei oznacza to,ze mnie to obchodzi chociaz troche:)
                --
                bagladyshop.blogspot.com
                • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:31
                  dobra, zakonczymy watek piersiowy, ale wczesniej (i na
                  zakonczenie ;) chce zaznaczyc, ze sama bylam matka piersoiwa, zanim
                  przestawilam sie na macierzynstwo butelkowe. i mimo to, nie cierpie
                  bab wyciagajacych cycek w miejsach publicznych. a pisze o tych z
                  cyckiem dlatego, ze dotyczy to na ogol tej samej kategori kobiet.
                  koncze w imie pokoju na forum ;)
                  • nessie-jp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 21:53
                    > i mimo to, nie cierpie
                    > bab wyciagajacych cycek w miejsach publicznych.

A widziałaś kiedyś taką? Ale na serio i bez oszukiwania samej siebie? Widziałaś?

Bo ja nie. Owszem, widziałam wiele matek karmiących dzieci piersią. Ale nigdy
                    nie widziałam, żeby którakolwiek "wyciągała cycek". Przeważnie podczas karmienia
                    zakryte było więcej piersi, niż u typowo wydekoltowanych do niemożliwości
                    lachonów...
                    • zettrzy Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 17:40
                      a ja widzialam
                      nie tylko wyciagnela cyc, ale rowniez po skonczeniu karmienia
                      wyciagnela go malemu z buzki i cos tam otrzasala, bo kapalo

na ulicy, przysiadla sobie na schodach sporego budynku i raczyla tym
                      widokiem wszystkich przechodniow

powiedzmy sobie szczerze: tu nie chodzi o karmienie czy ciaze, tylko
                      o tzw. poziom ogolny danej kobiety, ktory wyraza sie takze poprzez
                      zachowanie podczas karmienia, lub wybor sukni ciazowej - sa takie,
                      ktore zawsze beda na poziomie, i te ponizej
              • black_magic_women Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 10:57
      • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 18:34
        zdaje sie, ze mialas ochote wypowiedziec sie na temat noszenia
        obcislej sukni w ciazy ?
        • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 19:09
          sankanda napisała:

> zdaje sie, ze mialas ochote wypowiedziec sie na temat noszenia
          > obcislej sukni w ciazy ?

tak, i odpowiadałam ding_yun
          • b.davies Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:36
            Jeśli autorka wątku rzeczywiście, tak jak napisała, ma nadal niezłą figurę a brzuch jest jędrny i jeszcze niezbyt duży, to obcisła sukienka jest zdecydowanie najlepszym pomysłem. Bardzo podoba mi się taka moda. Jeżeli kiedykolwiek będę w ciąży również będę ubierała się w ten sposób. Co do sukienek, kiedyś widziałam całkiem ładną w Nivenie:)
      • greentea2 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:40
        www.isabellaoliver.com/vetements-de-grossesse/
        Tu masz fajne sukienki i wdze, ze jest przecena.
        • greentea2 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:41
          Te modelki na zdjeciach sa naprawde w ciazy i niech ktos powie, ze
          wygladaja nieestetycznie.
          • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:50
            greentea2 napisała:

> Te modelki na zdjeciach sa naprawde w ciazy i niech ktos powie, ze
            > wygladaja nieestetycznie.
            >
            >
            > Tylko że większość z tych kiecek to sukienki ZAZNACZAJĄCE, nie bezlitośnie
            opinające figurę - czyli właśnie takie, jakich jestem zwolenniczką.
            • greentea2 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:52
              I wlasnie o takich tu mowa, nie wiem dlaczego watek zboczyl na obcisle
              mini i gole brzuchy;)
              • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:30
                tugreentea2 napisała:

> I wlasnie o takich tu mowa, nie wiem dlaczego watek zboczyl na obcisle
                > mini i gole brzuchy;)
                >
                >
                Bo w tytule posta założycielskiego jest "obcisła sukienka"
            • iwonawl Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:05
              Dzięki wszystkim za wypowiedzi, choć mam wrażenie, ze powstało pewne
              nieporozumienie, przecież ja nie chce się owijać szczelnie w jakis kokon:) Chce
              wystapic w sukience, ktora ladnie ulozy sie na brzuchu i zwęzi sie w okolicy
              kolan, a to wszystko stanie sie dzieki jakiemus cudownemu materialowi, ktory
              sobie wyobrazilam jako elastyczny i elegancki zarazem:) Troche mnie
              rozsmieszylyscie tymi wizjami opietego i rzekomo nieestetycznego brzucha, ktory
              razi po oczach. Hm, no niech razi,jesli ma kogos razic; ja tam jestem z niego
              dumna i jakos nie umiec znalesc powodu, zeby uznawac go za defekt i usilnie
              maskowac. Jesli brzuch ciazowy w takiej wersji jak u Angeliny jest
              nieestetyczny, to ja mam chyba jakies zwichrowane pojecie estetyki:)
              • kochanica-francuza Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:32
                ja tam jestem z niego
                > dumna i jakos nie umiec znalesc powodu, zeby uznawac go za defekt i usilnie
                > maskowac.

A to dosyć proste.

Ty jesteś z niego dumna, ale reszta świata nie jest z niego dumna. Reszta świata
                postrzega go W KATEGORIACH ESTETYCZNYCH.
                • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 21:11
                  dlaczego wypowiadasz sie za resztę swiata?rzeczniczka jakas czy co...
                  nigdy bym nie pomyslala ,ze ciążowy brzuch może być nieestetyczny.
                  jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć wpolsce arabie saudyjska
                • angazetka Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 21:15
                  > Ty jesteś z niego dumna, ale reszta świata nie jest z niego dumna.
                  Reszta świata
                  > postrzega go W KATEGORIACH ESTETYCZNYCH.

Co jest nieestetycznego w ciążowym brzuchu?
                • magdalena.ko Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 27.05.09, 11:06
                  nie wypowiadaj się w moim imieniu, bardzo proszę :)
          • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:51
            nie wszystkie sa w ciazy, w kazdym razie nie w szostym miesiacu.
            • greentea2 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 20:53
              Niekotre nie sa w cizay, bo na tej stronie sa ciuchy rowniez dla
              nieciezarnych kobiet:)
          • magdalena.ko Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 27.05.09, 11:02
            śliczne są te sukienki. zapisałam sobie stronę - może kiedyś się przyda :)
      • kalinka.ma [...] 24.05.09, 20:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:16
          dziewcze, nie wiesz o czym mowisz :) istnieje duzo mozliwosci
          pomiedzy sex bomba a kobiecina w worku. nie masz wizji ? szkoda.
          • kalinka.ma [...] 24.05.09, 21:46
            • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:51
              no to, ze cie nie doceniam, ale piszac o seks bombie mialam na mysli
              angeline joli,( ktora, nota bene, w stanie blogoslawiony chodzila
              rowniez w koszulkach malzonka.) tej odpowiedzi nie przewidzialas ,
              prawda ? nie musisz odpowiadac, wiem, ze wyczerpalas asortyment
              zlosci :)
              • kalinka.ma [...] 24.05.09, 22:04
                • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 22:19
                  pewnie, ze fajnie wygladala, a brad do szczuplych juz od dawna nie
                  nalezy ;)
                  ja w ciazy kupowalam sobie ubrania w sklepach dla normalnych kobiet
                  i tez dobrze wygladalam :)
                  • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 22:23
                    przypomnialo mi sie : na wieczor kupilam sobie sukienke o kroju
                    jajka, ktora bardzo fajnie lezala, czyli brzuch byl widoczny, ale
                    nic sie na nim nie opinalo i sukienka zwezala sie ku dolowi, konczac
                    sie na poziomie kolan. nogi moglam spokojnie pokazywac. gora, to
                    byly bardzo krotkie ramiaczka, sukienka wygladala jak peknieta. ale
                    wtedy byla taka moda w ogole, dzisiaj to chyba by nie przeszlo;;;
            • b.davies Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 21:58
              Czegoś tu nie rozumiem - kiedy ktoś mówi, że gruba dziewczyna nie powinna nosić spódniczek mini i obcisłych bluzek "pięknie" podkreślających wszystkie fałdki, od razu na forum podnosi się krzyk, że "jak to, jeśli ona się w tym czuje dobrze, to nic ci do tego!". Ale kiedy zgrabna kobieta, tyle że w ciąży, chce założyć coś w miarę obsisłego, to już jest nieestetyczne?
              • mamamagic Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 22:12
                nie napisała ze obcisłego, tylko zeby brzuszek podkreslało. ja tez
                nie rozumiem o co z tą estetyką chodzi. jesli dziewczyna jest
                szczupła i ma niewielki brzuszek (bo w 6m-cu nie jest on zbyt duży)
                to powinna wręcz ubierać się bliżej ciała, a nie w wory po
                ziemniakach:)
                czy kobiety tu: www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki
                prezentowane wyglądają nieestetycznie?
                • listekklonu Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 07:29
                  > nie napisała ze obcisłego, tylko zeby brzuszek podkreslało.

Problemy z czytaniem? Autorka napisała w pierwszym zdaniu
                  "Dziewczyny, chciałabym na wesele w rodzinie założyć obcisłą
                  sukienkę, która ładnie eksponowałaby moją 6-miesieczna wowczas
                  ciążę."

Imho podkreślanie brzucha w ciąży to głupi pomysł, poza przyszłą
                  matką i ewentualnie przyszłym ojcem, chyba nikomu się ten widok
                  jakoś szczególnie nie podoba. W ciąży warto podkreślać piersi, które
                  są większe niż zwykle i bardziej jędrne. W wielu przypadkach także
                  twarz kobiet w ciąży jest pociągająca, bo często poprawia się cera.
                  • black_magic_women Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 11:04

listekklonu napisała:

> Problemy z czytaniem? Autorka napisała w pierwszym zdaniu
                    > "Dziewczyny, chciałabym na wesele w rodzinie założyć obcisłą
                    > sukienkę, która ładnie eksponowałaby moją 6-miesieczna wowczas
                    > ciążę."

i dała zdjęcie AJ w obcisłej sukience;)
                    >
                  • zettrzy Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 17:46
                    W wielu przypadkach także
                    > twarz kobiet w ciąży jest pociągająca, bo często poprawia się cera.

rotfl - jeszcze nie widzialam kobiety w ciazy bez mniejszych czy
                    wiekszych klopotow z cera; co jest zreszta oczywiste, z przyczyn
                    scisle medycznych

ale skoro fakty sa przeciw nam, tym gorzej dla faktow ;)
                    • listekklonu Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 21:21
                      > rotfl - jeszcze nie widzialam kobiety w ciazy bez mniejszych czy
                      > wiekszych klopotow z cera; co jest zreszta oczywiste, z przyczyn
                      > scisle medycznych

No tak, Ty nie widziałaś, więc takie nie istnieją. Moja najlepsza
                      przyjaciółka miała pryszcze do 24 roku życia. Zaszła w ciążę i
                      trądzik jak ręką odjął. Ani wcześniej, ani później nie miała nigdy
                      takiej dobrej cery jak w ciąży. Dalej, moja kuzynka jest teraz w
                      ciąży (chyba w czwartym miesiącu) i ma cerę bez skazy.
                      • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 23:58
                        ja całe swoje życie nie miałam problemów z cera iw ciąży również nie.
                      • zettrzy Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 27.05.09, 01:26
                        Moja najlepsza
                        > przyjaciółka miała pryszcze do 24 roku życia. Zaszła w ciążę i
                        > trądzik jak ręką odjął.

nie tradzik, tylko pryszcze mialy najwyrazniej podloze hormonalne,
                        ktore w czasie ciazy radykalnie sie zmienia; ona nie ma dobrej cery,
                        po prostu, dlatego obserwujesz "poprawe" kiedy jej organizm
                        produkuje zwiekszone dozy hormonow
                        natomiast kazda cera, zwlaszcza w ostatnich miesiacach ciazy, robi
                        sie zszarzala i jakas taka wymeczona, co zreszta normalne bo ciaza
                        stanowi niesamowity wysilek organizmu matki - jedna z moich
                        znajomych zrobila sie nieomalze przezroczysta (widac bylo jej
                        naczynia krwionosne pod skora twarzy) kiedy byla w trzeciej ciazy

cera nie musi zaraz nabierac jakichs skaz, typu pryszcze czy
                        przebarwienia, aby utracic na pieknie; wystarczy ze utraci
                        swietlistosc
                        ta ostatnia zreszta powraca bardzo szybko po porodzie, kiedy
                        organizm matki zaczyna sie regenerowac; i wtedy istotnie moze sie
                        zdarzyc ze jakies klopoty z cera znikna, z przyczyny wymienionej
                        powyzej - zmienil sie ustroj hormonalny

jesli jednak kobieta miala zawsze dobra cere to nic sie jej nie
                        poprawi, bo nie ma co
              • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 22:12
                a niech sobie zaklada co chce ! w koncu nie musi sie wszystkim
                podobac, wazne, zeby podobala sie sobie i swojemu mezowi.
                • mamamagic Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 24.05.09, 22:22
                  sankanda napisała:

> a niech sobie zaklada co chce ! w koncu nie musi sie wszystkim
                  > podobac, wazne, zeby podobala sie sobie i swojemu mezowi.

amen :))))
                • kalinka.ma [...] 24.05.09, 22:26
                  • magdie Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 20:38
                    a czasy ciążowych, wełnianych sukien na szelkach niech miną
                    bezpowrotnie!!!!
      • niewyspana123 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 21:40
        niech każdy ubiera sie, jak chce, sama w ciążach nosiłam i worki i obcisłe
        sukienki, ale szczerze mówiąc przeraziły mnie w tej dyskusji głosy o
        "nieestetycznych brzuchach".
        Ciąża to nie wstyd, może kiedyś było inaczej, bo ludzie wstydzili się i uważali
        za grzeszne czynności prowadzące do tej ciąży. Teraz chyba tak nie jest?
        Brzuchy są i ładne i mniej ładne, tak jak jedna kobieta ma trądzik, inna pulchne
        ramiona albo zielone oczy.
        Ciąża to stan naturalny, skąd to obrzydzenie do brzuchów? Ludzie, a tak
        naprawdę: kobiety, live and let live.
        • sankanda Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 25.05.09, 22:39
          a kto tu mowi o wstydzie, czy padla chocby jedna sugestia na temat
          wciagania czy bandazowania brzucha tak, zeby nie bylo ciazy
          widac ? :)) mnie sie nie podoba moda na noszenie obcislych ubran w
          ciazy, tak samo jak nie podoba mi sie laczenie bieli z rozem,
          haftowane spodnie, ubrania obszyte swiecidelkami i "japonski" szyk
          prezentowany czesto na forum. uwazam, ze jest to stylistyczny
          niewypal. a to, ze jakas gwiazdka sfotografuje sie jak niegdys demie
          moore z brzuchem w dziewiatym miesiacu albo angelina upozuje sie pod
          odpowiednim katem w srednko zaawansowanej ciazy, nie jest dla mnie
          zadnym argumentem ani zacheta, zeby zmienic moj punkt widzenia.
      • tia-dalma Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 13:02
        Nie chce mi się czytać tych żałosnych uwag moich poprzedniczek (doszłam gdzieś
        do połowy może), ale chcę Ci powiedzieć, że mało kobiet wzbudza u mnie taki
        podziw, jak dobrze wyglądająca i zadowolona z siebie kobieta w ciąży.
        Eksponowanie brzucha jest czymś normalnym, i sama pewnie będę tak robić, jak już
        przyjdzie czas ;) Kiedyś nawet widziałam takie broszki, które przypinało się do
        ubrania na brzuchu z napisem który to miesiąc :)
        Podkreślaj brzuch jak Ci się podoba i pokaż światu, że jesteś z nigo dumna. I
        nie wierz w to, że wszystkim to przeszkadza. Są tacy, którzy to szczerze
        podziwiają, a nawet zazdroszczą :)
        • karo-zax Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 19:12
          sorry. fajnie, ciaza, dziecko i w ogole ale z czego byc tu wielce
          dumnym? z wielkiego brzucha?
          • tia-dalma Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 20:11
            hmm..nie byłam w ciąży nigdy ale wydaje mi się, że to wyjątkowy stan dla każdej
            kobiety :) I dla większości mam nadzieję pozytywnie wyjątkowy, więc chyba mogą
            być dumne z tego że w brzuchu rośnie im maluszek :)
          • magdaksp Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 26.05.09, 22:46
            wiesz zajście w ciążę to wcale nie taka prosta sprawa,wiec jest powodem do dumy:)
            ja chciałam zeby mój brzuch byl jak najbardziej widoczny, zeby mi ustepowano
            miejsca w komunikacji miejskiej:)
      • mami7791 Re: Help - ciaża plus obcisla sukienka na wesele 31.05.09, 12:18
        Cześć Iwonka,
        Mam namiar na fajne sukienki weselne i nie tylko, chociaż niestety
        nie w stylu a la Angelina Jolie:) ale wygladają równie
        reprezentacyjnie i podkreślają brzuszek. Sama zakupiłam jedną przez
        sklep internetowy modaciazowa.com - uszyta z satyny, nazywa się
        Mercedes i jest dostępna również w kolorze czerwonym, który Cię
        interesuje:)I kosztuje tylko! 140 zł, wiec sporo zaoszczędziłabyś na
        dodatki:)Jeśli jesteś z Wawy możesz też dokonać zakupów bezpośrednio
        w salonie producenta - czyli firmy Haltex.
        Polecam gorąco i baw sie dobrze na weselu!:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka