Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

warto jeszcze kupić emu?

24.08.09, 10:31
    Od dwóch lat kupowałam sobie podróbkowe emu, ale wiadomo, że to nie to samo co prawdziwe emu. Postanowiłam teraz zainwestować w oryginalne, tylko tanie one nie są, szkoda byłoby mi tyle kasy na buty na jeden sezon. Myślicie, że emu bedą jeszcze jako tako na czasie jeszcze za rok? Czy może już nie są?:(
    Obserwuj wątek
      • shellerka Re: warto jeszcze kupić emu? 24.08.09, 10:34
        to nie jest chyba kwestia mody - te buty hitem były może przez jeden rok - kiedy
        były nowością, ale kwestia wygody. ja już sobie nie wyobrażam życia bez nich:) w
        zeszłym roku kupiłam dwie pary orginalnych uggów - jasnych i czarnych. Tez
        najpierw nosiłam chyba z dwa lata podróbki i to mnie przekonało. Na spacery, na
        zakupy, kiedy pragniesz wygody, a nawet w domu, kiedy jest mi zimno - nie ma
        cudowniejszych butów. Nazywam je bambole i kocham i będę kochać na zawsze!
        • myszmusia Re: warto jeszcze kupić emu? 24.08.09, 10:54
          popieram to co powyzej:-) tyle ze na na uggi jeszcze sie nie złamałam. Mam oryginalne EMU ale uggi chyba kupie jak mi te emu które mam "zejda";-) chociaz jakos nie chca;-)
          A ma ktos moze te i te tzn i emu i ugg i moze uczciwie porównac?
          • dakota77 Re: warto jeszcze kupić emu? 24.08.09, 21:22
            Popieram, nie chodzi o mode, a o wygode. Mam dwie pary oryginalnych
            Emu, fajnie sie je nosi.
      • laracroft82 Re: warto jeszcze kupić emu? 24.08.09, 21:46
        a co to za roznica czy beda czy nie, chyba wazniejsze czy wygodne i jak sie
        sprawuja..a jak by ci kazali w sandałach wyjsc w zime bo by to bylo " na czasie"
        to bys wyszła?
        • violiii Ugg 25.08.09, 01:02
          UGG :)) zamów sobie oryginalne Uggi
          • myszmusia Re: Ugg 25.08.09, 05:39
            a potrafisz napisac dlaczego ugg a nie emu?
            • violiii Re: Ugg 26.08.09, 01:15
              Większy lans jest mięc Ugg niz emu, dla mnie emu to podróbki Ugg
              • myszmusia Re: Ugg 26.08.09, 05:57
                no to akurat dla mnie nie argument;-) chodziło mi o uzytkowe róznice
                • violiii Re: Ugg 26.08.09, 10:00
                  kupiłam sobie Uggi z suwakiem z tyłu, mają ładniejszy kształt buta i są
                  twardsze. ogólnie milion razy lepsze od emu :D
      • foamclene Re: warto jeszcze kupić emu? 25.08.09, 10:57
        zadaniem emu jest grzać i uszczęśliwiać stopy
        nie byc na czasie :)
        • lesialesia Re: warto jeszcze kupić emu? 25.08.09, 11:08
          a czym sie roznia emu od ugg? serio pytam bo nie wiem a tez chcialam kupić :)
          chociaz chyba zaczne od podrobek, bo nie wiem czy mi podpasuja wogole
          • tosterowa Re: warto jeszcze kupić emu? 25.08.09, 21:03
            Oryginalne UGGi kupilam w zeszlym roku, w tym kupie juz Emu ;) Moim zdaniem Uggi
            sa troche przereklamowane, fakt - nie przemakaja, nie slizgaja sie, nie
            zmieniaja ksztaltu i sa baaaardzo cieple (az za cieple - jak dla mnie), ale w
            moich po kilku miesiacach sie rozczlapalo to futerko w srodku, wybrudzily sie
            okrutnie, a po myciu niestety maja nierowny kolor. Moim zdaniem Uggi nie sa
            warte swojej ceny, dlatego w tym roku wybiore Emu. Moim zdaniem UGG od EMU
            roznia sie tym, ze te pierwsze sa bardziej niedostepne u nas, a co za tym idzie
            bardziej "lansiarskie".
            • karmelek4 Re: warto jeszcze kupić emu? 26.08.09, 09:20
              tosterowa napisała:

Moim zdaniem UGG od EMU
              > roznia sie tym, ze te pierwsze sa bardziej niedostepne u nas, a co za tym idzie
              > bardziej "lansiarskie".

:)
              Co do emu, to mam 2 pary i nie doświadczyłam ślizgania, przemaczania (
              wcześniej impregnowałam, ale użytkuję je zarówno , gdy jest sucho i gdy jest
              śnieg), po praniu ( w pralce) zachowują swój kształt i kolor. Co do futerka w
              środku to owszem trochę się "ubiło", ale nie na tyle, ze teraz but mi 'człapie".
              Absolutnie złego słowa o nich nie powiem :)
              W najbliższym czasie zamierzam kupić 3 parę :)
          • foamclene Re: warto jeszcze kupić emu? 26.08.09, 11:05
            jak dla mnie emu maja zgrabniejsza forme nadwozia i ladniejsza
            podeszwe
      • miss_paradox Re: warto jeszcze kupić emu? 26.08.09, 21:30
        ja sobie sprawilam miesiąc temu czarne i brązowe. Nie wyobrażam
        sobie wiosny, jesieni i zimy bez nich i czasem nawet lata.
      • horneta Re: a gdzie orginalne emu / uggi? W-WA 26.08.09, 22:25
        jak w temacie?
        gdzie mozna dostac w 100licy?
        • violiii Re: a gdzie orginalne emu / uggi? W-WA 26.08.09, 23:29
          emu masz prawie wszędzie, w ZT w gortz i w HD natomiast z uggami jest trudniej
          bo ich po prostu ni ma :)
          • lesialesia Re: a gdzie orginalne emu / uggi? W-WA 27.08.09, 10:18
            a ktora sieciowka oferuje 'falszywe' emu/uggi? najpierw chcialabym wyprobowac
            czy mi takie buty pasuja, zanim wydam na nie gruba kase :)
            • awioletta Re: a gdzie orginalne emu / uggi? W-WA 27.08.09, 10:53
              rok temu były w New Yorkerze, Terranovie, Tally Weil, Berschsce, H&Mie na dziecięcym, podróbki łatwo znajdziesz :) a oryginalne emu w trójmieście? byłam tydzień temu na bałtyckiej, w hd nie było, na jakie sklepy jeszcze zwrócić uwagę? czy jeszcze za wcześnie?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka