joa-3 05.09.09, 16:27 Czy ktoś lubi chodzić w pończochach? A co myślicie o pasach do pończoch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocarka Re: pończochy 05.09.09, 16:52 Uwielbiam, zwłaszcza latem, bo materiał nie stanowi dodatkowego ocieplacza na tylku ;) A poważnie bardzo lubie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joa-3 Re: pończochy 05.09.09, 17:27 Nocarka, czy nosisz też pasy do pończoch i z jakich firm? Bo ja lubię np . Rago. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: pończochy 06.09.09, 16:17 Lubię, ale noszę raczej rzadko, na specjalne okazje lub gdy nie chcę mieć gołych nóg, a jest ciepło. Dotychczas nosiłam tylko samonośne. Może kiedyś się skuszę na takie do pasa... Gdy jest tak chłodno, że potrzebne jest coś na nogach to muszę jednak mieć też coś na tyłku, czyli spodnie lub rajstopy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: pończochy 06.09.09, 17:50 Uwielbiam...! od kilku lat noszę wyłącznie pończochy, nawet zimą! Czuję się seksownie i kobieco :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: pończochy 07.09.09, 08:33 Lubię, ale do tej pory nosiłam samonośne. Teraz myslę, aby zakupić pas. Odpowiedz Link Zgłoś
guapatia Re: pończochy 07.09.09, 10:32 nosze tylko i wylacznie ponczochy,uwielbiam je:0) zawsze kupuje samonosne,wiec doswiadczenia z pasem do ponczoch nie mam,ale zastanawiam sie nad wyprobowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: pończochy 07.09.09, 16:22 Pasy do pończoch są super :-) Nie chodzę w pończochach samonośnych, bo są za luźne w udzie. Uwielbiam nylony, mają przepiękne kolory ;-) Chodzę w nich na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
novalee2 Re: pończochy 11.09.09, 15:49 Sa za luzne w udzie? Jak ja Ci takich ud zazdroszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: pończochy 07.09.09, 21:32 Pończochy tylko wiosna/lato a jesień/zima raczej rajstopy, natomiast pończochy tylko w sytuacjach "car to bar". Klimat nie sprzyja innym rozwiązaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
joa-3 Re: pończochy 08.09.09, 18:52 Nie przesadzaj , ja latam w pończochach do zimy. Sąteraz takie nawet do 60 DEN Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: pończochy 08.09.09, 22:41 nie lubie, sa niewygodne pasy do ponczoch kojarza mi sie z pasami cnoty, tez uwieraja :P Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: pończochy 11.09.09, 15:46 Pas do pończoch nie powinien uwierać, jeżeli tak było to: a) albo to był zły rozmiar b) pas był kiepskiej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: pończochy 11.09.09, 20:09 a) to do dzisiaj jest dobry rozmiar b) te wszystkie pasy sa firmy Dior, byc moze to kiepska jakosc :P mnie wystarcza te zabki do przypinania ponczoch aby uwieralo, no ale kazdy ma inny stopien wrazliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: pończochy 21.09.09, 15:56 Dior kiedyś miał swoja linie pończoch nylonowych. Jako fanka możesz być zainteresowana tym, ze mozna je kupic na nylony.pl. Chociaż na allegro też się trafiają. Żabka Cie uwiera? W sensie, ze wbija się w udo? Tak być nie powinno. Żabka powinna posiadać od spodu stosunkowo szeroki silikon/plastik (co kto woli) i metalowe części na górze. Jeżeli jest w całości gumowa, to rzeczywiście może być niewygodne. No, ale to dość dziwne, bo pasy Dior są szyte w tej samej firme co pasy What Katie Did. A mozesz zdradzić gdzie kupiłaś ten pas? Szperam sobie w sklepach inetrnetowych z bielizną Vintage i nigdy nie miałam szczęścia trafić. Aktualnie Dior juz nie wypuszcza bielizny i wszystkie modelki są ubierane w What Katie Did i Chantalla. Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: pończochy 08.09.09, 22:56 Lubię pończochy, bardziej niż rajtuzy. Pasów nie uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: pończochy 12.09.09, 20:21 Lubię. Jak dotąd nosiłam tylko samonośne, pasa nie mam. Zastanawiam się nad kupnem, ale czy nie widać tych zaczepów pod obcisłą spódniczką? Co do samonośnych, to kiedyś miałam taką sytuację, że ten silikon jakoś mi się przestał nogi trzymać i zaczęła mi się jedna pończocha zsuwać. Byłam na ulicy;) Ani tego zdjąć, ani podciągnąć:/ Miałam uraz do pończoch jakieś pół roku... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: pończochy 21.09.09, 15:47 Zaczepy, czyli? Jeżeli masz na myśli podwiązki to masz do wyboru kilka rodzajów pasów - niektóre z nich będą niewidoczne nawet pod spódnicą ołówkową :-) Miałam podobną przygodę do Twojej. Tyle, że ja wtedy przerwałam silikon w drugiej pończoszce i zwinęłam obie do okolicy kolan. Udwałam, że tak ma być ;-) Lepsze są te do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczka88 Re: pończochy 21.09.09, 16:59 noszę samonosne, te z paskami silikonu pod spodem :) i są super wygodne, dopóki zimno nie doskwiera całkowicie pomijam rajstopki :) uwazam je za moje mega odkrycie, bo wczesniej bałam się że będa spadały..opłacała sie odwaga ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: pończochy 21.09.09, 21:57 bardzo lubię te przypinane do pasa.Na wszelkie imprezy taneczne od własnego ślubu począwszy wkładam właśnie taki zestaw. Niestety w rajtkach w tańcu się masakrycznie pocę i minuta osiem i się drą. Odpowiedz Link Zgłoś