hubsol 03.03.07, 12:59 Mam zamiar skasować płot z siatki, z fundamentem. W to miejsce chcę postawić płot z cegły klinkierowej. Czy muszę dokonać zgłoszenia do urzędu tego faktu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxi Re: Nowe ogrodzenie IP: 212.106.18.* 04.03.07, 22:51 jeśli od ulicy - tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reko Re: Nowe ogrodzenie IP: 212.185.43.* 05.03.07, 10:50 Z teo co się orientuję, to zgłoszenie przy nowym ogrodzeniu. Ale jeśli jest to renowacja to nie wiem. Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nowe ogrodzenie IP: *.univ.szczecin.pl 05.03.07, 11:23 jak wygląda takie zgłoszenie? ile trwa otrzymanie zgody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Nowe ogrodzenie IP: 212.106.18.* 05.03.07, 11:30 zależy od położenia domu - zob. prawo budowlane; jeśli w strefie chronionej (zabytkowej) - potrzebna dodatkowo zgoda konserwatora; jeśli nie - zgłoszenie do wydziału budownictwa lub starostwa - miesiąc bez odpowiedzi negatywnej - można budować Odpowiedz Link Zgłoś
hubsol Re: Nowe ogrodzenie 05.03.07, 12:03 A jak nie zgłoszę? Co mi grozi? Przecież to jak odmalowanie starego płotu. Nie rozumie po jaki grzyb zgłoszenie? Zgoda została wydana przy pierwszym płocie. Teraz to tylko renowacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowe ogrodzenie IP: *.magma-net.pl 05.03.07, 18:31 to wszystko zależy od sasiadów jeśli któryś doniesie to możesz mieć przechlapane a jesli nikt to przecież nadzór budowlany ma inne zajęcia niż sprawdzanie czy ktoś coś zmieniał w ogrodzeniu,przecież ocieplanie należy też zgłaszać a nie wiem czy 10% ludzi to robi Odpowiedz Link Zgłoś