Dodaj do ulubionych

TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC

20.04.04, 17:40
Mam problem tego typu,że moja trzyletnia córcia ma jeszcze ciemieniuche, gdy
była mniejsza smarowałam oliwką i zczesywałam ją, lecz teraz ma długie włosy
i nie mam pojecia, co z tym fantem zrobć, dodam że bardzo nie chetnie myje
głowe , co też jest utrudnieniem w tych zabiegach, prosze o pomoc! ,
poradzcie coś, pozdrawiam pa.
Obserwuj wątek
    • renpul Re: TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC 21.04.04, 09:36
      Jest na ciemienuchę Xerial Capillaire, ale to jest porodukt z 30% mocznikiem,
      zobacz strony SVR
      www.svr.pl/index.php?&pokaz_seria=1&id=7
      Niektórzy polecają Seboderm jest szampon i emulsja
      www.apteka-pharmavit.pl/medagro/seboderm.html
      Możesz próbować z oliwką (np. z oliwek)lub ciepłym masłem (okłady)ale jak córka
      nie lubi myć głowy a zwłaszcza jak ma długie włosy to możesz mieć dużo roboty.
      Ale próbuj zachęcać małą np. kup ładne kolorowe czepki kosmetyczne (foliowe)i
      np. w sobotę kiedy macie dla siebie dużo czasu zróbcie sobie obie okłady na
      głowy (ty możesz np. klasyczną odżywkę z jajka, oliwki i soku z cytryny).
      Dzieci lubią tak coś razem z mamą więc może to ją zachęci. Powodzenia.
      • milenka29 Re: TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC 21.04.04, 13:16
        dziekuje za rade, postaram sie zrobić to co piszesz, tylko nie wiem jak to jej
        zczesać z tych długich włosów, może jest coś żeby póżniej nie zczesywać?,
        pozdrawiam pa
    • wltop Re: TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC 22.04.04, 23:28
      Spróbuj szampon do włosów Johnson'a rumiankowego ( z zielonym korkiem)..Jest
      niezawodny, a poleciła mi go pielęgniarka z oddziału noworodkowego. I miała
      rację. Mój mały dzięki niemu nie miał w ogóle ciemieniuchy...serdecznie
      polecam..
      R.
    • ewa.m.kaminska Re: TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC 26.04.04, 14:14
      A może trochę skrócić włosy, choć wiem jaka to trudna decyzja. W walce z
      ciemieniuchą najważniejsza jest wytrwałość, bo w niektórych przypadkach trzeba
      stosować codzienne kompresy na noc na główkę przez wiele dni aż do skutku.
      Ponieważ córeczka ma już 3 lata, może więc stosować preparaty z salicylanami
      (są takie na rynku), ewentualnie można przetestować Olejek na ciemieniuszkę
      firmy MacKar. Pozdrawiam.
      • milenka29 Re: TRZYLATKA I CIEMIENIUCHA -- PROSZE O POMOC 26.04.04, 16:46
        DZiękuje wszystkim za pomoc pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka