jet27 Re: upławy w ciąży 27.01.05, 12:50 Jestem w 19 tyg. ciąży i pojawiły się upławy biało żółte. Nie jest to uporczywe ale zastanawiam się czy nie jest to niebezpieczne dla mojego maleństwa. Wcześniej miałam teżupławy na początku ciąży, ale po lekach ustały. Czy to oznacza,że znów będę musiała je brać Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: upławy w ciąży 27.01.05, 18:16 Zrób sobie badanie - biocenoza pochwy - ocenia flore bakteryjną pochwy, jeśli bedzie nieprawidłowa ginekolog przepisze leki, niestety. Sa takie, które nie przenikają do macicy i w ten sposób sa bezpieczne dla płodu.Nic na własną ręke!!! Drożdżaki to zmora ciężarnych. Niestety w czasie ciąży spada ph ( kwaśność) pochwy i łatwiej wnikaja bakterie. Aby zapobiegać jedz dużo jogurtu, pij maślanke ( artykuły zawierające pałeczki kwasu mlekowego). Oszczednie z kosmetykami w czasie mycia intymnych części - nadmiar lub niewłaściwe zubozają ochronną florę pochwy. Ja brałam antybiotyk i też jeszcze inne specyfiki, całą ciąże buczałam, bo bałam sie czy nie zaszkodzi, a synuś urodził sie dorodny. Tobie tez tego życze.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
jet27 Re: upławy w ciąży 07.02.05, 12:44 Beata dziękuję bardzo za Twoją odpowiedź.Wizytę mam za tydzień więc zapytam lekarza o to badanie. Cociaż nie mam innych dolegliwości,które często temu towarzyszą tj. pieczenie czy swędzenie. Dziękuję Ci jeszcze raz bardzo serdecznie.Justyna Odpowiedz Link Zgłoś