Dodaj do ulubionych

krostki na twarzy

08.02.05, 15:48
U mojego miesięcznego dzieciatka zauwazyłam od paru dni take podskórne krostki, których jest coraz wiecej. pojawiają sie również na szyji, z tą różnicą że sa czerwone. Reszta ciała bez zmian. Ponadto moje dziecko urodziło sie z takim "znamieniem" podobno wchłania sie to około roku ( rozszerzone naczynka krwionośne) i tam ta skóra jest bardzo, bardzo sucha i natłuszczam ją w tym miejscu oliwką bambino.OGÓLNIE RZECZ BIORĄC TA TWARZ NIE JEST ZA ŁADNA.Co mi doradzacie? Co to za krostki?
Obserwuj wątek
    • likoz Re: krostki na twarzy 09.02.05, 08:46
      U mojego maluszka (teraz prawie 6 tyg.) było podobnie i nasza pediatra
      stwierdziła, że to przegrzanie. Chrosteczki były na szyjce, potem na klatce
      piersiowej, a potem nawet na całym brzuszku i pleckach no i oczywiście na
      twarzy. Zaleciła mi kąpanie dzidziusia w nadmanganianie potasu tzw. kryształki -
      można kupić w aptece w tabletkach (2 tabletki na 5-6litrów wody).
      Po jakimś tygodniu chrosteczki na buzi zaczęły się jakby zasuszać a na
      pozostałej części ciałka znikać. Ale teściowa doradziła mi, że korzystniej
      byłoby kąpać w krochmalu, bo tak mocno nie wysusza i miała rację po dwóch
      kąpielach buzia zrobila się bardzo ładna, a na ciałku nie ma śladu. Oczywiście
      obniżyłam temperaturę w mieszkaniu z 22 na 20-21 stopni i nie przykrywam
      mluszka tak grubo, chybaże w nocy. A i jeszcze jedno jak kąpałam w krysztakach
      lub w krochmalu to nie oliwkowałam - tak poradziła pediatra. Widzę, że są
      efekty. Pozdrawiam
      • rrogue Re: krostki na twarzy 09.02.05, 23:28
        moja corka jak miała dwa tygodnie tez sie obsypała po buzi....przez ok miesiac
        nie schodziło to i nie mogłysmy z pediatra i polozna dojsc do tego co to ?? no i
        okazało sie ze to uczulenie na proszek lovela, bo do karmienia na lezaco
        podkladalam pieluszke pod głowke. Smarowałam swoim mlekiem, znikało smile fajny
        jest tez oilatum soft krem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka