Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla noworodka

04.04.05, 14:10
Zazdroszcze Wam tych roznych problemow ze skora i kosmetykami.Mnie one dotkna
dopiero w lipcu,ale juz mnie niepokoi wybor kosmetykow do pielegnacji
maluszkow.Odpowiedzcie prosze:
1.Czym sie myje noworodka- mydlem,czy w plynie do kapieli?(sam plyn
wystarczy??)
2.Ktora linie kosmetykow polecacie,na ktora zdarza sie najmniej alergii?Ktory
krem na letni spacer jest odpowiedni?
P.S.Nie jestem z zadnej firmy kosmetycznej, poprostu sie martwie jak dobrze
wybrac
kasia
Obserwuj wątek
    • beza30 Re: kosmetyki dla noworodka 25.04.05, 20:45
      Witam,
      Ja na poczatku po urodzeniu dziecka stosowałam do kąpiei mydło, kóre jednak
      wysuszało skórę dziecka. Pani doktor poradziła mi stosowanie płynu do kąpieli
      BALNEUM HERMAL PLUS- można kupić w aptece, ok. 27 zł.Stosuję go regularnie i
      rzeczywiście jest dobry.
      Co do kosmetyków to na poczatku używałam po kąpieli zwyczajnie oliwki dla
      niemowląt a od jakiegoś czasu stosuję kosmetyki firmy Bubchen. Są naprawdę
      bardzo dobre.Skóra jest doskonale nawilżona, gładka i pachnąca.Moje dziecko
      nie miało tez nigdy po nich uczulenia.
      Co do kremu , w chwili obecnej wychodząc na dwór w słoneczne dni używam kremu
      ochronnego z filtrem 30, firmy Nivea.
      Pozdrawiam
    • mamniunia Re: kosmetyki dla noworodka 09.05.05, 21:51
      Ja od początku myję malucha mydełkiem Nivea (łącznie z główką), w tej chwili ma
      prawie 7 miesięcy i przez cały ten czas nic ze skórą się nie działo. Po kąpieli
      używamy oliwki tej samej firmy. Całe ciałko smaruję od czasu do czasu natomiast
      fałdki zawsze po kąpieli, a miejsca narażone na obtarcia przy każdym
      przewijaniu. Przy wietrze stosuję krem "Nivea na wiatr i mróz", a na słońce
      (jeszcze nie stosowałam) ale polecany jest "Nivea faktor 30". Nieprzychylne
      opinie krążą o kosmetykach dla dzieci firmy Johnson, podobno często uczulają.
      Nie wiem, nie używałam. Powodzeniawink
      • arorat4 Re: kosmetyki dla noworodka 10.05.05, 11:15
        Ja od początku używam mydła, kremu i oliwki bambino. Szampon Johnson's Baby od
        10 m-ca. Ale musze chyba wybrać coś innego, bo nasz Mały -1 rok- ma coraz
        bardziej suchą skórkę szczególnie na nóżkach.
    • izia30 Re: kosmetyki dla noworodka 10.05.05, 12:09
      moja mała ma 23mce. od poczatku były jakies oliwki, mydełka itp. okazało sie ze
      ma uczulenie na wszystko po kolei, nawet wode z kranu. mogłam od razu posłuchac
      babci, która mówiła ze malenstwa nie trzeba myc mydłem, wystarczy woda i to
      przegotowana, mozna z dodatkiem krochmalu, po kapieli stosowałysmy masc
      cholesterolowa, na pupe sudocrem. teraz moze juz uzywac wody z kranu, i płunu
      Johnson top to toe, Nivea mleczka pielegnacyjnego, kremu do buzi Mustela Bebe.
      na słonce polecam kremy z filtrem fizycznym z faktorem powyzej 30, (Nivea
      Klorane) tyle ze wszystkie dostepne na rynku sa dla dzieci powyzej mca. musisz
      bezwzglednie dziecko ocieniac.
    • fey Re: kosmetyki dla noworodka 10.05.05, 20:36
      ja od urodzenia synka (to już 10 miesięcy!) używam jedynie mydełka (Bambino) i
      szamponu Johnsona (tylko dlatego, że Mały urodził się z gęstwą włosów). zamiast
      oliwek i zasypek stosuję ciekłą parafinę i (bardzo rzadko) mąkę ziemniaczaną.
      dodam, że mój synek jak dotąd nie ma żadnych problemów skórnych.
      moim zdaniem im więcej kosmetyków, tym większa szansa na uczulenie. ale, każdy
      ma prawo do swojego zdania.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka