Dodaj do ulubionych

Kreta w czerwcu

24.05.05, 11:24
W czerwcu jadę z dwulatką na Kretę. Mała ma jasną karnację po mamusismile
Bardzo proszę o pomoc na bazie waszych doświadceń - jaki faktor byłby dla
niej dobry? Przyglądałam się Lirene 69 i 20. Mam jeszcze 30-stkę Nivea z
tamtego roku (filtr mineralny) - straszliwie się maże...
Bardzo proszę o pomoc.
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: Kreta w czerwcu 31.05.05, 16:44
      Nivei nie radzę. Lirene SPF 69 będzie doskonałe (sprawdziłam na sobie w
      Egipcie), można też zastosować np. mleczko SVR SPF 60. Smarować trzeba co 2-3
      godziny oraz po każdej kąpieli + czapeczka z daszkiem. Życzę fajnego urlopu,
      uwielbiam Kretę.
      • weerona Re: Kreta w czerwcu 31.05.05, 23:12
        Pani Ewo.... My tez lecimy za kilka dni na Kretę z dziećmi( syn 2 lata, córka 1
        rok) kupiłam Nivea Sun Baby 25 czy taka ochrona wystarczy ? Czy powinnam kupić
        cos z wyższym filtrem a może zmienić na inny kosmetyk? Czy częstotliwość
        smarowania zależy od rodzaju kosmetyku ochronnego? Ja jestem zupełnie zielona w
        temacie kremów do opalania nie bardzo się orientuję, co znaczy, że krem jest z
        filtrem mineralnym lub chemicznym i dla kogo jaki jest najodpowiedniejszy. Czy
        po całym dniu powinnam smarować dzieci jakimiś specjalnym kremem, aby nawilżyć
        skórę? A co z ewentualnym poparzeniem słonecznymi (będę starała się chronić
        dzieci przed bezpośrednim słońcem), co wówczas powinnam zastosować?
        Z góry dziękuję za pomoc .

Pozdrawiam Ania
        • ewa.m.kaminska Re: Kreta w czerwcu 02.06.05, 09:53
          Lepszy byłby większy filtr, tak jak pisałam wcześniej. Częściej należy nanosić
          filtry chemiczne niż mineralne, bo te drugie tak łatwo nie "znikają" ze skóry.
          Po opalaniu koniecznie trzeba wetrzeć w ciałko jakieś mleczko lub balsam dla
          dzieci. Jeśli - nie daj Boże - dojdzie do oparzenia, dobry jest Panthenol spray
          lub Alantan Plus, Bepanthen, czyli coś co zawiera pantenol i/lub alantoinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka