kasiajka 19.09.05, 15:36 Mam takie pytanie, czy zwykłe nawilżane chusteczki nadają się do przecierania oczu i twarzy dziecka? Mam pewne wątpliwości, bo przecież większość z nich jest perfumowana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia998 Re: Odnośnie nawilżanych chusteczek 20.09.05, 12:01 raczej nie powinnaś używać ich do twarzy, czasami przecierałam nimi rączki dziecku jak nie mogłam umyć, ale należy to robić tylko wtedy gdy dzieciątko nie kłądzie już rączke do buzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: Odnośnie nawilżanych chusteczek 20.09.05, 20:21 na opakowaniu Nivea Baby jest narysowane, że można używac ich do buzi. Jak jest z innymi - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Odnośnie nawilżanych chusteczek 20.09.05, 22:36 Nawilżane chusteczki nie są zalecane do przemywania oczek i twarzy dzieka. Można je stosować okazjonalnie i tylko do rączek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Odnośnie nawilżanych chusteczek 21.09.05, 08:51 U nas chusteczki nie nadaja sie nawet do pupy. Przetestowałam kilka rodzajów i myje pupe woda a czasem rumiankiem. Pupcia nareszcie śliczna. A lekarka dermatolog mówiła mi ze u dzieci poniżej trzeciego mca zycia nawet do pupy trzeba je używac incydentalnie a nie stale. Odpowiedz Link Zgłoś