Dodaj do ulubionych

co lepsze?

02.03.06, 11:38
mój 3,5 miesięczny synek ma strasznie wysuszoną skóre, zwłaszcza na główce (ciemieniucha) jak i na brzuszku. Pediatra poleciła mi kąpanie go w Balneum. Jak narazie efekty są małe. Znajoma poleciła mi Oilatum. teraz chciałabym mu kupić krem, zeby można było jeszcze bardziej mu natłuścić skóre. Nie wiem tylko który preparat jest lepszy Oilatum, czy Balneum. A wy jak sądzicie? Poradźcie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kora01 Re: co lepsze? 02.03.06, 11:48
      Ja używam kosmetyków Oilatum i jestem bardzo zabowolona z efektów. Polecamsmile
      • katklos Re: co lepsze? 02.03.06, 11:51
        My też "jedziemy" na oilatumsmile
      • mmala6 Re: co lepsze? 02.03.06, 11:51
        skoro Balenum nie pomaga to sprobuj Oilatum.Nam bardzo sluzylo, niestety drogie
        i niezbyt wydajne.Mam na mysli plyn do kapieli (czy emulsje), bo krem do buzi
        mielismy z 10 m-cy.Moze kup najpierw w aptece ciekla parafine, dodaj do kapieli
        i/lub posmaruj cialko po kapieli.Moze wystarczy.A na ciemieniuche to oliwke, z
        tego co wiemsmile
    • buidka Re: co lepsze? 02.03.06, 11:51
      mój synek jak był mały też miał ciemieniuchę ale tylko na głowie.
      kąpaliśmy go w Oilatum i smarowaliśmy mu przed kąpielą (z godzinkę przed)głowę
      Linomagiem w płynie (śmierdzi smile) ) i pomogło bardzo ładnie schodziło.
      spróbuj może tego Linomagu, jest w butelce, nie w maści.
    • gika_gkc Re: co lepsze? 02.03.06, 11:56
      a ja polecam a-derma exomega
      u nas sprawdzil sie lepiej niz oilatum - bardziej efektywnie i na dluzej
      natluszcza skore
      popros moze o probki w aptece to sama sprawdzisz
      do tego jest bardzo duzy i wydajny i stosunkowo tani
      • iwi.leg Re: co lepsze? 30.05.06, 11:36
        A ja wczoraj pierwszy raz wykąpałam małego (4 miesiące) w Oliatum (bo dostałam
        próbkę)i dziś rano dostał ciemieniuchy. Dostał jej pierwszy raz tak więc
        dopiero dziś wieczorkiem czeka nas walka...

W każdym razie sądze ze ma to jakiś związek z próbką tak więc dziś powiemy
        oliatum bye bye.. i wracamy do starego wyprobowanego plynu do kąpieli Nivea.

Acha, naszego małego oliwka Nivea uczula a plyn do kąpieli nie, czyli musi
        reagowac na jakis związek zawarty w oliwce.... tak wiec nie ma reguły ... to co
        jest dobre dla jednego dziecka może być uczulające u innego..

A jak sie chce leczyć czy uniknąc alergii, ciemieniuch itp to trzeba wrócić do
        najbezpieczniejszych środków jak mycie w samej (najlepiej przegotowanej)
        wodzie i smarowanie czystą parafiną (czy masłem na ciemieniuche)..

takimi prostymi sposobami wyleczyłam alergie po oliwce...i jak ciemieniucha nie
        zejdzie to też wróce do prostych babcinych sposobów....
      • ewa.m.kaminska Re: co lepsze? 01.06.06, 14:26
        To jest sprawa indywidualna - to co jednemu pomaga, dla innego może być
        bezużyteczne lub nawet mu szkodzić, więc musi Pani dobrać płyn metodą
        eliminacji albo jak kto woli - prób i błędówsmile)) Ja tylko przypomnę, że można
        też malucha z azs kąpać w płynie Hascosan, który także jest preparatem
        lipidowym, a podejrzewam że jego cena jest bardziej przyjazna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka