maja98 19.03.06, 11:08 Chcialam napisac Pimafukort czy mozna stosowac na duze odparzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofitel1 Re: Pomylak-Pimafucort 19.03.06, 11:16 Mojemu synkowi, kiedy mial ok. 4 tygodni pediatra przepisal wlasnie te masc na odparzenie. Niestety nie tylko nie pomogla, ale wrecz pogorszyla stan pupy. Odparzenie bylo okropne, z miejsc otartych z naskorka wrecz saczyla sie krew. Ostatecznie problem rozwiazal sie kiedy maly zaczal rzadziej robic kupki. Rewelacyjnie spisaly sie tez masci Alantan Plus i Bepanten (uzywane na przemian). Odpowiedz Link Zgłoś
maja98 Re: Pomylak-Pimafucort 19.03.06, 11:31 Dzieki za szybka odpowiedz mlody ma brdzo duze odparzenie spowodowane biegunka.Smaruje Sudokremem ale nie ma poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: Pomylak-Pimafucort 19.03.06, 12:43 Sprobuj masc alantan plus,mojemu synkowi pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Pomylak-Pimafucort 19.03.06, 22:22 Albo bephanten lub linomag.No i dużo na golaska.U nas pomogło ale była tylko lekko czerwona pupcia. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pomylak-Pimafucort 20.03.06, 08:27 maja98 napisała: > Chcialam napisac Pimafukort czy mozna stosowac na duze odparzenie? pimafucort to bardzo powazny lek. obciaza nerki...uwazaj.pytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
quami Re: Pomylak-Pimafucort 20.03.06, 10:11 przeicez to lek na grzybicę u dorosłych , to poważna maść, z tego co wiem przynosi ból kiedy kładziona jest na obtartą skóre Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Pomylak-Pimafucort 20.03.06, 10:21 Pimafukot to antybiotyk, lek p/grzybiczy i steryd- ten ostatni może zaogniac zmiany grzybicze na pupie. Nie polecam, a jesli to konieczne to góra 3-5 dni. Na odparzenia dobrze myc pupe i kapac dziecko w korze dębu, czy krochmalu, robic okłady z krochmalu, po umyciu wietrzyc pupe ,ale nie 1-2 minuty a 20 minut!A dopiero po tym wsmarowałabym w pupe clotrimazol do całkowitego wchłonięcia - p.grzybiczy i bezpieczny lek a na to - bepanthen maśc, czy bepanthem plus krem grubiej pod pieluche. Beata Odpowiedz Link Zgłoś