Dodaj do ulubionych

ranka na brodawce

05.02.15, 15:53
Witam,
karmie piersia od 6 miesiecy. Od bardzo dawna mam ranke na brodawce, ktora odnawia sie co jakis czas i podchodzi krwia. Mam tez lekkie bledniecie brodawek ;( Rana goi sie po zastosowaniu masci ze sterydem Pimafucort, ale z tego co wiem nie mozna jej stosowac stale. W tej samej piersi mam zatkany kanalik, ktory jako tako jest oprozniany, ale i z tym bywa nie raz ciezko. Podejrzewam jakies zakazenie glebiej w piersi? Co robic?:(
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: ranka na brodawce 05.02.15, 19:45
      Dobrze dostawiaj do piersi, to ranka nie bedzie się odnawiać.
      Mały smoczki zna?
      • mamamalegorozrabiaki Re: ranka na brodawce 05.02.15, 22:00
        Wydaje mi się, że dobrze przystawiam. Właśnie chodzi o to, że ta ranka się goi, a później za jakiś czas się odnawia i ropieje. Z tego co byłam w poradni to podobno z tym nie ma problemu. :(
        Mały ma smoczek w wózku na spacerze i w czasie ubierania, bo jest wtedy wielki krzyk.
        No i swędzi mnie trochę ta brodawka.. Sama już nie wiem co to. Na grzybicę się kiedyś niby leczyliśmy..
        Brodawki są obie czerwone, druga mnie w ogóle nie boli, tylko z tą prawą jak zwykle problem. :(
        • mad_die Re: ranka na brodawce 05.02.15, 22:28
          Czasami poprawienie o milimetr robi różnicę, więc proponuję Ci lepiej dostawiać do piersi:
          nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=75:when-latching&catid=5:information&Itemid=17
          A smoczka nie dawać wcale, bo on często utrudnia dobre ssanie piersi - stąd potem ranki, ból i problemy niepotrzebne.
          Spróbuj najpierw ulepszyć dostawianie do piersi i pozbyć się smoczka przez 2-3 tygodnie i zobacz, czy to pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka