momtheworld 12.07.06, 22:42 u mojego tygodniowego dzidziusia bardzo luszczy sie skora na calym ciele, smaruje wazelina, ale obawiam sie czy to nie swiadczy o alergii. na wszelki wypadek nie pije w ogole mleka, czy to moze minac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodziutka11 Re: sucha skora 13.07.06, 08:11 wypróbuj środki oilatum. Mojej córci też się bardzo łuszczyła skóra, lekarz stwierdził, że to skaza. po dwóch tygodniach braku snu i ciężkich kup zabrałam ją do lekarza. Od tego czasu ja piję mleko (ok 1l dziennie)a u córci ze skórą poradziliśmy sobie lotionem johnson'sbaby soft. ale chyba jest dopiero od 1 miesiąca.nie jestem pewna-musisz sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek122 Re: sucha skora 15.07.06, 10:51 To normalne u noworodka. Moja córcia też tak miała, samo przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: sucha skora 15.07.06, 20:55 to normalne u noworodków, ja stosowalam oilatum płyn do kapieli i smarowałam linomagiem p 1,5 tyg. jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś