agava07 20.09.06, 17:42 Jakie zabrać do szpitala? Które wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineska2 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 12:43 poruszylam niedawno watek chusteczek na forum Niemowle, duzo mam chwalilo chusteczki nivea, bambino i Pampers Sensitive. ja chce na poczatek wybrac nivea sensitive bo sa bez zapachu, na troche pozniej zostawie sobie nivea soft cream, ktore dostalam, ale maja mocny zapach. mozesz wyszukac ten watek na f. Niemowle, naprawde duzo mam napisalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 12:54 Do szpitala proponuję Bambino, a to dlatego, że są zdecydowanie mocniej nasączane od innych i lepiej radzą sobie ze smółką. Po wydaleniu smółki wybór jest już dowolny, choć na codzień lepiej nie używać chusteczek, tylko myć dziecku pupę wodą z mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 14:04 Dziękuję za podpowiedź - naprawde trudno się zdecydować, tyle tego na sklepowych półkach - przydałby się jakiś ranking porównawczy, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 17:19 to naprawde radze Ci wejsc na forum Niemowle i zobacz, tam napisalo 40 mam, mozesz zrobic takie "ranking" dla wlasnych potrzeb. mamy pisza tam i o tym, ktore sa dobrze nasaczone i ktore jak pachna i o cenach itd, ale w podsumowaniu to, co napisalam wczesciej, bambino, pampers sensitive lub nivea. te chwali najwiecej mam. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 23.09.06, 10:18 zabrałam bambino i nadal ich używam naprzemiennie z pampers sensitive Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 05.10.06, 13:58 Chusteczki są ogromnie wygodne w użyciu i rozumiem Wasz entuzjazm, ale... Rankingi rankingami, tylko że one biorą pod uwagę głównie skuteczność zmywania i nawilżenia skóry. Ja na to patrzę z trochę innej strony i dlatego uważam, że nie powinno się u noworodka stosować chusteczek innych niż nasączane oliwką, które nie zawierają konserwantów - jeśli już naprawdę zachodzi konieczność awaryjnego ich użycia. Jeśli to jest w warunkach domowych, to lepiej umyć pupę maluchowi wodą, mleczkiem, oliwką itp. Dlaczego? Dlatego, że chusteczki z lotionem, mleczkiem, balsamem są nasączone płynem, który w zdecydowanej większości przypadków składa się z wodnej zawiesiny konserwantów i substancji zapachowej. A to są właśnie składniki, które najczęściej wywołują alergię i im później je użyjemy, tym lepiej. Dlatego moim zdaniem pierwszy miesiąc życia malucha powinien być "bezchusteczkowy". Odpowiedz Link Zgłoś