Dodaj do ulubionych

Chusteczki nasączane dla noworodka

20.09.06, 17:42
Jakie zabrać do szpitala? Które wybrać?
Obserwuj wątek
    • ineska2 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 12:43
      poruszylam niedawno watek chusteczek na forum Niemowle, duzo mam chwalilo
      chusteczki nivea, bambino i Pampers Sensitive. ja chce na poczatek wybrac nivea
      sensitive bo sa bez zapachu, na troche pozniej zostawie sobie nivea soft cream,
      ktore dostalam, ale maja mocny zapach. mozesz wyszukac ten watek na f.
      Niemowle, naprawde duzo mam napisalo.
      • mooh Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 12:54
        Do szpitala proponuję Bambino, a to dlatego, że są zdecydowanie mocniej
        nasączane od innych i lepiej radzą sobie ze smółką. Po wydaleniu smółki wybór
        jest już dowolny, choć na codzień lepiej nie używać chusteczek, tylko myć
        dziecku pupę wodą z mydłem.
    • agava07 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 14:04
      Dziękuję za podpowiedź - naprawde trudno się zdecydować, tyle tego na
      sklepowych półkach - przydałby się jakiś ranking porównawczy, nieprawdaż?
      • ineska2 Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 21.09.06, 17:19
        to naprawde radze Ci wejsc na forum Niemowle i zobacz, tam napisalo 40 mam,
        mozesz zrobic takie "ranking" dla wlasnych potrzeb. mamy pisza tam i o tym,
        ktore sa dobrze nasaczone i ktore jak pachna i o cenach itd, ale w podsumowaniu
        to, co napisalam wczesciej, bambino, pampers sensitive lub nivea. te chwali
        najwiecej mam.
    • wielorybka Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 23.09.06, 10:18
      zabrałam bambino i nadal ich używam naprzemiennie z pampers sensitive
      • ewa.m.kaminska Re: Chusteczki nasączane dla noworodka 05.10.06, 13:58
        Chusteczki są ogromnie wygodne w użyciu i rozumiem Wasz entuzjazm, ale...
        Rankingi rankingami, tylko że one biorą pod uwagę głównie skuteczność zmywania i
        nawilżenia skóry. Ja na to patrzę z trochę innej strony i dlatego uważam, że nie
        powinno się u noworodka stosować chusteczek innych niż nasączane oliwką, które
        nie zawierają konserwantów - jeśli już naprawdę zachodzi konieczność awaryjnego
        ich użycia. Jeśli to jest w warunkach domowych, to lepiej umyć pupę maluchowi
        wodą, mleczkiem, oliwką itp. Dlaczego? Dlatego, że chusteczki z lotionem,
        mleczkiem, balsamem są nasączone płynem, który w zdecydowanej większości
        przypadków składa się z wodnej zawiesiny konserwantów i substancji zapachowej. A
        to są właśnie składniki, które najczęściej wywołują alergię i im później je
        użyjemy, tym lepiej. Dlatego moim zdaniem pierwszy miesiąc życia malucha
        powinien być "bezchusteczkowy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka