renatasab 24.10.06, 19:52 moja cóerczka ma rany za uszkami robią sie strupki i wygląda to jkaby się uszy odrywały, mam pytanie od czego to może się robić ?i jak z tym walczyć, czym smarować żeby to się wygoiło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociajadzia1 Re: strupki za uszkami 24.10.06, 20:03 MA strupki tylko za uszkami?MOja mała dostała najpierw za uszkami, potem strupki w brwiach i na głowce. OKazłao sie ze jest to alergia pokarmowa ale nie mam pojecia na co bo nie jem zadnego nabiału ani zadnych alergenów.Ale pediatra powiedziala ze to na pewno alergia. Odpowiedz Link Zgłoś
renatasab Re: strupki za uszkami 24.10.06, 20:20 tylko za uszkami i strupki ciemieniuchy na czubku główki,ja nie karmie piersią jest na mleku od skazy białkowej nutramigenie Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: strupki za uszkami 24.10.06, 20:23 staraj sie dokładnie myć i osuszać te miejsca-u nas pomogło.możesz tez natłuścić bepanthenem Odpowiedz Link Zgłoś
anex_w Re: strupki za uszkami 24.10.06, 23:55 na początku miałam z moim synkiem ten sam problem (zaczerwienienie i strupki za uszkami) ale w naszym przypadku była to niewłaściwa higiena. Skóra za uszami była nieprawidłowo płukana i osuszana po myciu. Teraz te delikatne zakamarki dodatkowo po kąpaniu przecieramy zwilżoną pałęczką kosmetyczką i osuszamy no i problem zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
renik17 Re: strupki za uszkami 25.10.06, 07:25 witam. moj synek mial to samo. pomoglo dokladne osuszanie tych miejsc po kąpieli... niestety jak juz byly ranki to smarowalam sudocremem zeby to wysuszyc i po 2 dniach znikalo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aglaja Re: strupki za uszkami 25.10.06, 08:54 z tego co mi wiadomo najlepiej to natłuszczac bo u mnie było to samo i stosowałam oliatum soft krem.U nas było to spowodowane zbyt dużo iloscia zjedzonego nabiału. A Odpowiedz Link Zgłoś