joannamichal 14.11.06, 11:16 Moja 3 letnia córeczka ma na ciele małe placki suchej skóry. Ostatnio pojawiło się ich więcej. Nie widać tego, tylko je czuć. Skóra w tych miejscach jest szorstka w dotyku. Co mogę z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik_79 Re: Placki suchej skóry 14.11.06, 12:16 Witam ja tez przylaczam sie do pytania joanny, z tym ze ja mam 4 miesieczne dziecko i u niej szorstka skora jest w zgieciach, przy nadgarstku i przy kostce na nozce Odpowiedz Link Zgłoś
magda8867 Re: Placki suchej skóry 14.11.06, 14:18 A czy to przypadkiem nie jest alergia na mleko krowie? Moja córka miała takie objawy przy alergii, do tej pory sie to utrzymuje, gdy zje coś mlecznego. Zastanawiam sie nawe czy sucha skóra na gowie i jakby łupież też nie sa od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_79 Re: Placki suchej skóry 14.11.06, 14:45 a czy jest mozliwosc zeby uczulenie sie objawilo dopiero po trzech miesiacach? Odpowiedz Link Zgłoś
joannamichal Re: Placki suchej skóry 16.11.06, 09:48 U nas te placki występują na pleckach, klatce piersiowej i na udach. Pokazywałam to lekarce, która przepiasała maść robioną. Niestety maść się skończyła a szorstka skóra została. Chodzi mi o to co powinnam dalej z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Placki suchej skóry 16.11.06, 20:13 Proponuję kąpiel dziecka w emulsji Balneum Hermal i nawiżanie skóry kremem Balneum baby do skóry suchej i wrażliwej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_79 Re: Placki suchej skóry 16.11.06, 21:36 zaczelam na razie uzywac masci bo juz wczesniej mi polecono i rzeczywiscie zaczyna dzialac , szorstkie miejsca powili znikaja Odpowiedz Link Zgłoś