19.11.06, 17:43
Pani doktor ja pisałam o poceniu sie główki. Ja podaję córeczce codziennie
wit. D3 jedną kropelkę a dodatkowo ma ją w mleku. Więc jak możliwy jest jej
niedobór?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: krzywica 20.11.06, 09:09
      pocenie może być:
      normalne
      przy niedoborze D3
      przy przedawakowaniu D3
    • malgorzata.jazdzyk Re: krzywica 20.11.06, 18:04
      U niektórych dzieci zapotrzebowanie na witaminę D3 jes większe. W celu
      potwierdzenia lub wykluczenia krzywicy można wykonać badania dodatkowe, zlecenie
      na nie powinien wystawić lekarz pediatra, który opiekuje się dzieckiem. Pozdrawiam.
      • lucyna34 Re: krzywica 29.11.06, 11:22
        Mam synka w wieku 9 miesięcy. Kiedy miał 5 miesięcy dziecku bardzo pociła się
        główka i wg pediatry były objawy rozmiękania potylicy.Lekarz zalecił wykonanie
        poziomu wapnia i fosforu, wyniki były w normie.Cały czas dziecko otrzymywało 2
        krople Vigantolu.Po pewnym czasie w trakcie szczepienia pediatra stwierdził
        powiększoną watrobę. Obecnie dziecko ma wystające rzeberka i malutkie guzki
        krzywicze.ma twardą główkę-tak twierdzi ortopeda.Pediatra w przychodni
        twierdzi, że w pewnym momencie dziecko musiało mieć za mało wit D3 i teraz już
        się z tym nic nie robi.Dodam, że maluszek bardzo żle śpi i czasem troszeczke
        poci się dziecku główka w okolicy szyji.Moje dziecko bardzo często było badane
        przez lekarzy ponieważ malutki był ćwiczony z powodu wnm.Co powinno się robić w
        takiej sytuacji ? czy podawać lecznicze dawki wit D3. Dodam jeszcze, że dziecko
        mojej siostry miało krzywicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka