Dodaj do ulubionych

plamka na twarzy

14.01.07, 18:25
Witam, moja córcia ma 7 tyg od urodzenia ma delikatnie ciemniejszą plamkę
koło ust. Jest dość duża ok 2 cm na 1 cm. Czy to może być coś po porodzie czy
zostanie jej to na stałe. Plamka nie jest czerwona tylko taka
jaśniutkobrązowa. Na pleckach też ma podobną ale malutką. Moja starsza córcia
takiego czegoś nie ma, ani ja ani mąż nie mamy żadnych takich plamek na
ciele. Proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zuska07 Re: plamka na twarzy 04.04.07, 12:22
      moj synek ma podobna plamke na brzuchu, ok. 2 cm x 3 cm, w kolorze kawa z
      mlekiem, lekarze mowia ze nia sie czym martwic ze taka jego uroda. moj maz ma
      duzo pieprzykow, moze to ma jakis wplyw, ale tez nie mam pojecia co to moze byc
      i czy to grozne. jezeli ktos cos wie na ten temat to rowniez prosze o odpowiedz
      • thaiya.ann Re: plamka na twarzy 21.03.08, 13:28
        na brzuszku to jeszcze nie problem, gorzej z dzieciakami które mają to na buźce.Mój Synio też ma plameczkę koło ust typu cafe o lait wypatrzyłam ją jak Nunuś miał miesiąc i do tej pory (10mc)nic nie zmieniło się.Bardzo się przejmowałam na początku potem mi przeszło i teraz znów się przejmuje bo wydaje mi się że plamka zrobiła sie bardziej brązowa albo Jemu cera zjaśniała co też może się zdarzyć.
        Widzę, że mało osób wie cos na ten temat, jeśli jednak się znajdzie prosimy o pomoc w tej sprawie, czy w przyszłosci bedzie można próbować pozbyć się tej plamki nie chcę żeby synuś miał nieprzyjemności.
    • monika4524 Re: plamka na twarzy 29.03.08, 11:49
      Witam! Moja córcia ma taką samą plamkę tylko na czole,pojawiła jej się ok.7
      tygodnia życia.Ma właśnie taki kolor kawy z mlekiem,byłam z nią kilka razy u
      dermatologa,to takie znamię barwnikowe,które nie zniknie,ale też nie jest
      groźne,można je usunąć ale tylko chirurgicznie pod narkozą,na razie nie
      polecam.Lekarz doradził mi,że jak córcia będzie w przyszłości starsza to będzie
      jej decyzja o usunięciu.To taki urok naszych dzieci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka