buzka5 02.07.07, 13:53 czy któraś z was używa tych kosmetyków?Mój synek ma azs,szukam dobrych środków,emolium i oilatum się u nas nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: svr topialyse sensitive 02.07.07, 13:58 Próbowałaś Lipikar La Roche Posay lub Exomega Aderma? Z Serią Topyalise SVR był kiedyś problem. Zanim zmienili recepturę, były to świetne kosmetyki dla atopików. Potem coś tam dodali i zaczęły podrażniać, więc znowu coś ulepszyli tworząc serię sensitive (jakby kosmetyki dla atopików z definicji nie powinny być sensitive), ale po tej ostatniej zmianie nie dali ich do testowania do IMiDz. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria06 Re: svr topialyse sensitive 02.07.07, 13:59 hej my uzywamy z A-DERMY EXOMEGA krem bo to tylko skutkuje no i kompiemy w balneum hermal przeszlismy przez wszystkie kosmetyki rowniez przez svr no i nieskutkowalo ale moze u ciebie bedzie skutkowac Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: svr topialyse sensitive 02.07.07, 15:51 Witam, u nas się niestety nie sprawdziła ów oliwka. Kupilismy ja z przepisu lekarza, nasz syn ma AZS. Niestety zamiast pomóc zaszkodziła i to bardzo. Syn dostał wysypki na całym ciele juz po pierwszym zastosowaniu. Tak więc cała oliwka (50zł) lezy na półce...Na własną rękę kupiłam w aptece krem balneum i jestem zachwycona. U nas sprawdza się w 100%. Jak wiadomo każda skóra jest inna i reaguje inaczej, ale osobiście nie polecam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiamiko Re: svr topialyse sensitive 06.04.18, 14:50 Ja stosowałam SVR ale jego konsystencja i rozsmarowywanie pozostawiało wiele do życzenia, później trafiłam na acerose i z niego prędko nie zrezygnuję niestety niewiem czy nadaje się dla dzieci - lepiej skonsultować to z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
zielona299 Re: svr topialyse sensitive 21.05.18, 13:36 no u mnie też ACNEROSE sprawdził się idealnie ale co do wieku to trzeba konsultować u lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
albi_na Re: svr topialyse sensitive 04.07.18, 13:30 zielona299 napisała: > no u mnie też ACNEROSE sprawdził się idealnie ale co do wieku to trzeba kons > ultować u lekarza... Zgadzam się, nie można podawać maluszkom kosmetyków, które mogą być do stosowania tylko dla dorosłych... Odpowiedz Link Zgłoś