dnh 06.08.03, 16:56 moja 2 letnia Nadia jest uczulona na wszystkie kremy od slonca. Kupuje juz w aptece SVR, vichy, nivea, Aveda etc. pprosze o rad. jedziemy na urlop slonce, a ona cala w wysypce. czym mam ja smarowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: krem od slonca dla alergika 07.08.03, 09:40 To jest duży problem. Czy mymieniony przez Panią krem NIVEA zawieraŁ filtry chemiczne czy fizyczne? Jeśli chemiczne, to proszę teraz spróbować kupić "Krem ochronny na słońce Nivea Baby" lub "Krem na każdą pogodę" GERBERA. Jeśli i te będą złe - poddaję się. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dnh Re: krem od slonca dla alergika 09.08.03, 08:54 Dziekuje za rady. po wypr. dam Wam znac o rezultatach. pozdr DNH Odpowiedz Link Zgłoś
emilka30 Re: krem od slonca dla alergika 07.08.03, 15:29 moja corcia tez jest alergiczka, natomiast pediatra polecił nam emulsje do opalania, tylko nie pamietam nazwy natomiast firmy "bielenda"- tj, emulsja z filtrem chyba 15-ka, opakowanie jest dosc duze niebieskie,na pewno je w sklepie poznasz, ewentualnie jeszcze jutro rano podam ci dokładna nazwe.W kazdym razie polecam,akurat na ten jedyny faktycznie nie jest uczulona i mozna spokojnie smarowac. emulsja jest dla dzieci od 6-go miesiaca, moja corka skonczy jedenascie, takze mi sie sprawdzila. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-d Re: krem od slonca dla alergika 13.08.03, 23:46 Nie poddawaj się, tylko spróbuj jeszcze AA Oceanic. Smarowałam w tym roku moją córeczkę-alergiczkę właśnie tym (w sprayu, 30 lub 23 UVA/UVB) i było ok. Zaleta: relatywnie tani więc można testować. Wydajny. W sprayu, więc można pryskać na plażową panierkę. Uwaga: rzadki, więc trzeba często smarować. Zawsze możesz używać Ty, bo dobrze chroni i nawilża. Używałam także SVR 50. Uwaga: jest super skuteczny, ale bardzo gęsty i w kolorze fluidu, więc może brudzić. Rano pryskałam dzieci wodą termalną Avene, ktora na wiosnę uratowała nam życie przy silnej wysypce. Bardzo łagodzi swędzenie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama