pajacyk6 18.09.03, 12:01 Mam takie pytanie ,czy platki mydlane BEBI mozna stosowac do prania w pralce automatycznej? Pozdrawiam. Joan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: Platki ydlane BEBI 19.09.03, 11:27 Raczej nie powinno się używać w pralce automatycznej, bo się pienią, ale ja zaryzykowałam - pralce nic się nie stało Tylko wcześniej płatki rozpuściłam w miseczce z wodą i dopiero w takiej płynnej konsystencji wlałam do pralki a pranie nastawiłam na program DELIKATNE (Syntetyczne/wełna), wtedy wirowanie jest delikatniejsze. Ja wyprałam w pralce tylko takie grubsze ubranka, śpiworek, ręczniki itp. natomiast pierwsze ubranka dla noworodka (koszulki, kaftaniki, body...) wyprałam jednak ręcznie. Może to głupie, ale było to dla mnie także przeżyciem duchowym i wzbudziło wiele uczuć i wzruszeń... Pozdrawiam. Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Platki ydlane BEBI 25.09.03, 22:33 Nie polecam dłuższego (tzn. przez kilka miesięcy) używania płatków mydlanych do pralki, bo po czasie w pralce pojawia się brzydki zielonkawy osad. Prałam tak pieluszki tetrowe i ubranka córki, po trzech, czterech miesiącach przerzuciłam się jednak na proszek dla niemowląt. Teraz używam płynu do prania BEBI, naprawdę go polecam, jest delikatny, łatwiejszy w użyciu (nie trzeba niczego rozpuszczać, jak w przypadku płatków), no i nadaje się dla noworodków - mojemu Wojtusiowi w każdym razie służy od samego początku. POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Platki ydlane BEBI 26.09.03, 13:00 Te płatki nie są przeznaczone do automatu, a powody dokładnie wyjaśniły już inne internautki. Odsyłam Panią do moich odpowiedzi na wątek nr 30. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś