Dodaj do ulubionych

biała plama

02.02.09, 18:48
Odkryłam białą plamkę ok.2 cm w pachwince mojej pięcio miesięcznej córci, czekam na wizytę u lekarza i martwię się może mieliście do czynienia z takim zjawiskiem??????
Obserwuj wątek
    • magdan_23 Re: biała plama 09.02.09, 22:33
      Nie ma co się martwić na zapas. Jak byłam dzieckiem miałam wielką
      plamę na boku. Moja zanikła i nie ma po niej śladu.
      U Was pewnie to tylko brak pigmentu. Trzymam kciuki żeby było ok.
      Pozdrawiam
    • renak77 Re: biała plama 25.03.09, 18:00
      temat trochę bez odzewu,a szkoda bo diagnoza brzmi bielactwo wrodzone,strasznie
      mi smutno plama się powiększa może trochę poszperam na forum dziękuję magdan_23
      za otuchę
      • iwona9649 Re: biała plama 10.04.09, 18:31
        Witaj. Ja sie dziś dowiedziałam, że moj syn ma bielactwo. Jakie nie
        wiem bo o tym powiedział mi pediatra. I powiedział, żeby nic na
        razie z tym nie robić i tylko smarować kremem z wysokim filtrem jak
        bedzie wychodził na słońce.
        Załamałam sie bo nie wiem gdzie i do kogo mam sie z tym udać? Może
        mi podpowiesz prosze. Płakać mi sie chce bo dość, że jest alergikiem
        pokarmowym i wziewnym i teraz walczymy z mega alergia wziewna to
        jeszcze tosad
        • renak77 Re: biała plama 22.04.09, 16:25
          witaj i nie płacz,nic tym nie zmienisz niestety.Plama rośnie razem z córcią na szczęście nic nowego się nie pojawiło.Jestem po konsultacji z dermatologiem i z tym filtrem to racja.tak naprawdę niewiele się da z tym zrobić,bo nie ma na to lekarstwa ,bielactwo na całe szczęście w nieszczęściu to choroba estetyczna.Staram się żyć normalnie jak się da,ale kiedy patrzę na małą jak ślicznie się uśmiecha i nie mam pojęcia co i kiedy będzie dalej wyć mi się chce,pocieszające jest to,że niekoniecznie coś się pojawi i zostanie tak jak jest.Napiszę więcej w przyszłym tygodniu bo będę po wizycie i podzielę się zaleceniami,myślę że ty też powinnaś iść do specjalisty z małym obejrzy plamy i powie jak pielęgnować,czy osłaniać od słońca może zaleci witaminy.Pozdrawiam życzę dużo siły i cieszcie się sobąwink
          • anitawiatr Re: biała plama 03.05.09, 16:25
            Dziewczyny jestem tutaj rzadko ale cieszę się że poruszacie tą sprawę.Mój syn ma
            bielactwo i powiem Wam tyle nie taki diabeł straszny jak go malują.U mojego syna
            było o tyle źle że miał plamy na twarzy i tak się ludzie gapili że czasem miałam
            im walnąć ale teraz tego prawie nie widać używam kremów z filtrem 50 i do twarzy
            przed każdym wyjściem na dwór i do ciała i od 4 lat nie ma nic nowego a starych
            nie widać aż tak bardzo.Trzymajcie się i walczcie.Pozdrawiam
          • iwona9649 Re: biała plama 11.05.09, 19:01
            Renak77 jak po wizycie?
            Daj znać?
            Ja na razie nic nie robie ale musze isc do dobrego dermatologa, ale
            jak go znalzcuncertain
      • lukaszek856 Re: biała plama 17.06.16, 17:51
        szukaj odpowiedzi w jerzy zieba ksiazka i video ukryte terapie tam masz odp w wiekszosci na wszystko ja juz sie sam lecze i rodzine np czasami duzo chorob znika gdy zakwasimy zoladek tzn kiedy zoladek twojej corki bedzie mial odpowiednie ph miedzy 1,2 ph -2,5 powinno byc znika np atopowe zapelenie skory duzo alergi itd pozdr powodzenia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka