renak77 02.02.09, 18:48 Odkryłam białą plamkę ok.2 cm w pachwince mojej pięcio miesięcznej córci, czekam na wizytę u lekarza i martwię się może mieliście do czynienia z takim zjawiskiem?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdan_23 Re: biała plama 09.02.09, 22:33 Nie ma co się martwić na zapas. Jak byłam dzieckiem miałam wielką plamę na boku. Moja zanikła i nie ma po niej śladu. U Was pewnie to tylko brak pigmentu. Trzymam kciuki żeby było ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renak77 Re: biała plama 25.03.09, 18:00 temat trochę bez odzewu,a szkoda bo diagnoza brzmi bielactwo wrodzone,strasznie mi smutno plama się powiększa może trochę poszperam na forum dziękuję magdan_23 za otuchę Odpowiedz Link Zgłoś
iwona9649 Re: biała plama 10.04.09, 18:31 Witaj. Ja sie dziś dowiedziałam, że moj syn ma bielactwo. Jakie nie wiem bo o tym powiedział mi pediatra. I powiedział, żeby nic na razie z tym nie robić i tylko smarować kremem z wysokim filtrem jak bedzie wychodził na słońce. Załamałam sie bo nie wiem gdzie i do kogo mam sie z tym udać? Może mi podpowiesz prosze. Płakać mi sie chce bo dość, że jest alergikiem pokarmowym i wziewnym i teraz walczymy z mega alergia wziewna to jeszcze to Odpowiedz Link Zgłoś
renak77 Re: biała plama 22.04.09, 16:25 witaj i nie płacz,nic tym nie zmienisz niestety.Plama rośnie razem z córcią na szczęście nic nowego się nie pojawiło.Jestem po konsultacji z dermatologiem i z tym filtrem to racja.tak naprawdę niewiele się da z tym zrobić,bo nie ma na to lekarstwa ,bielactwo na całe szczęście w nieszczęściu to choroba estetyczna.Staram się żyć normalnie jak się da,ale kiedy patrzę na małą jak ślicznie się uśmiecha i nie mam pojęcia co i kiedy będzie dalej wyć mi się chce,pocieszające jest to,że niekoniecznie coś się pojawi i zostanie tak jak jest.Napiszę więcej w przyszłym tygodniu bo będę po wizycie i podzielę się zaleceniami,myślę że ty też powinnaś iść do specjalisty z małym obejrzy plamy i powie jak pielęgnować,czy osłaniać od słońca może zaleci witaminy.Pozdrawiam życzę dużo siły i cieszcie się sobą Odpowiedz Link Zgłoś
anitawiatr Re: biała plama 03.05.09, 16:25 Dziewczyny jestem tutaj rzadko ale cieszę się że poruszacie tą sprawę.Mój syn ma bielactwo i powiem Wam tyle nie taki diabeł straszny jak go malują.U mojego syna było o tyle źle że miał plamy na twarzy i tak się ludzie gapili że czasem miałam im walnąć ale teraz tego prawie nie widać używam kremów z filtrem 50 i do twarzy przed każdym wyjściem na dwór i do ciała i od 4 lat nie ma nic nowego a starych nie widać aż tak bardzo.Trzymajcie się i walczcie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona9649 Re: biała plama 11.05.09, 19:01 Renak77 jak po wizycie? Daj znać? Ja na razie nic nie robie ale musze isc do dobrego dermatologa, ale jak go znalzc Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszek856 Re: biała plama 17.06.16, 17:51 szukaj odpowiedzi w jerzy zieba ksiazka i video ukryte terapie tam masz odp w wiekszosci na wszystko ja juz sie sam lecze i rodzine np czasami duzo chorob znika gdy zakwasimy zoladek tzn kiedy zoladek twojej corki bedzie mial odpowiednie ph miedzy 1,2 ph -2,5 powinno byc znika np atopowe zapelenie skory duzo alergi itd pozdr powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś