Dodaj do ulubionych

Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R...

11.07.10, 16:56
I to jest sponsoring medialny gazety???? dlaczego w zakładce kultura jest
opis reggaelandu z lat poprzednich? Zadnych wywiadów, opisów koncertów, tylko
marudzenie, ze przyjechało tyle, czy tyle ludzi? To bardzo profesjonalny
artykuł!!! w ogóle 3 artykuly na caly festiwal to i tak rozpieszczajacy wynik;

Poza tym , to faktycznie promocja imprezy fatalna, nawet w plocku, dlaczego
nie wystepuja plockie zespoly, jak rok temu? Dlaczego nie ma promocyjnych
biletów dla plocczan, zeby ich zachecic?
Obserwuj wątek
    • dyrektor.krzakoski Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R... 11.07.10, 16:58
      Zlikwidować, a zaoszczędzone pieniądze, chociaż w części, przekazać na Cover
      Festival. Będzie większy pożytek.
      • Gość: kolo Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.120.c67.petrotel.pl 12.07.10, 09:22
        żałosny jesteś człowieku , pójdź za rok i poczuj jaki klimat na tej imprezie jest. cover festiwal ?? hehe tak najlepiej co tydzień impreza dla 40-latków a młodym sie już nic nie należy ???
        • Gość: Żagla pomścimy Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.054.c90.petrotel.pl 12.07.10, 20:35
          Smutny wniosek nasuwa mi się taki: Pokis zaorać, wymienić całą ekipę tej instytucji, odpowiedzialnych za zlecenie organizacji imprezy firmie zewnętrznej pociągnąć do odpowiedzialności finansowej. Jak sobie nie radzą w organizacji festiwalu to po co utrzymywać ten przybytek i ponosić koszty?
          • Gość: do Żagla Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.015.c85.petrotel.pl 12.07.10, 22:38
            popieram.Zaorać a speców od zarządzania wysłać na wykopki.Szkoda kartofli.
    • Gość: do redaktora Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.015.c85.petrotel.pl 11.07.10, 17:19
      no i dobrze ,że się nie udało.Szkoda tylko wywalonych pieniędzy.Po co na siłę
      drogi Panie robić takie imprezy.Wychwala Pan imprezki hałasowe.Dlaczego nie
      spyta Pan mieszkańców czy chcą takiej drogiej i kiepskiej promocji naszego
      miasta.To także wasza gazeta wychwalała pomysł Festiwalowego Płocka.Pomysł
      urodzony w głowach trzech osób.Tak promujmy nasze miasto ale nie w taki
      sposób.Ile pieniędzy poszło przez dwie kadencje z budżetu na tą chorą
      promocję.Najlepiej promują swoje miasto jego mieszkańcy.A jak mają promować
      nasze miasto gdy brak obwodnic.Gdy mamy dziurawe drogi i ciągłe stanie w
      korkach.Popytajcie wściekłych niewyspanych ludzi nie tylko na starówce ale w
      innych dzielnicach czy chcą takiej promocji.O innych rzeczach nie będę
      pisać.Dyżurne pismaki z kręgów zbliżonych do speców od kultury lub oni sami i
      tak wiedzą swoje.Oni są nieomylni.Potrzeba wreszcie społecznej dyskusji o
      promocji i kulturze w Płocku.Potrzeba społeczne dyskusji o rozwoju
      architektoniczno urbanistycznym Płocka.Tylko niech do tej dyskusji nie
      wyznaczają dyskutantów osoby z trójcy BGR.Tym państwu należy podziękować.
      • Gość: hehu Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 18:58
        Znalezc chetne firmy,ktore chcial by prowadzic dzialalnosc w PPPT i
        dawac prace Płocczanom, zmodernizowac płockie lotnisko, wziac sie za
        polaczenia kolejowe i powoli za obwodnice.Jesli Płocczanom bedzie sie
        zyc lepiej,i beda mieli prace,to i Płock bedzie lepiej postrzegany i
        marketing jakos sam sie bedzie nakrecac.Taka prawda.
    • marcin_1333 Jedyny prawdziwy wniosek... 11.07.10, 17:41
      ZA DROGO!!!!! Zachłanność wzięła górę, to macie.
      • Gość: szmondak Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 17:50
        Panowie coś co ludzi zupełnie nie obchodzi bo nie przychodzą jest po
        prostu zbędne i nie piszczie,że było za drogo.Do Ostródy ludzie
        walą i na Audioriver też.Chciano w ratuszu zdobyc punkty.Nie
        wyszło.Pozostał rachunek strat.Czy ktoś się odważy powiedziec ile
        miasto straciło ? Oj Panstwo z Ratusza żle się bawicie i nie
        zwalajcie tego na jakieś PMP bo sami ich wybraliście i na plakatach
        miejskich jesteście współorganizatorami.A to że prezydent Milewski
        zrobił zawód ludziom ilu by ich nie było i nie przyszedł na otwarcie
        jak zapowiedział to po prostu chamstwo.Szanujcie nasze pieniądze.
        • Gość: Adam Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.071.c71.petrotel.pl 11.07.10, 18:26
          Ja też uważam że za drogo. Na audioriver który ma lepszą markę bilet w przedsprzedaży 60 zł. Nie oszukujmy się, w Polsce nie ma aż tak dużo fanów reggae a oddanie naszego płockiego w ręce konkurencji to poprostu porażka. Mam wrażenie że ludziom w POKiS-ie się nie chce zawracać głowy organizacją. Wydaje mi się że sporo osób z Płocka bawiło się w poprzednich latach na festiwalu. W tym roku sporo osób zrezygnowało ze względu na wysoką cene. Nie znam środowisk reggae dobrze ale chyba dla nich najważniejsza jest muzyka a nie komercyjna otoczka(płonie babilon itp) Powina być nie za wysoka cena po to aby odsiać przypadkowych ludzi. Za rok nie będzie lepiej nawet jak miasto da 2 mln zł. Nie porównujcie do Open Air'a bo to festiwal dla ludzi których naprawde stać na drogi wyjazd(ok 1000zł za cały festiwal) w dużej cześći 30,40 latkowie
          • Gość: eSTe opener IP: 91.212.223.* 12.07.10, 11:31
            ..nie no nie prawda ze na openera jeżdzą tylko 30-40 latkowei... moim
            zdaniem wiekszośc osób uczestników tego festiwalu to ludzie bardzo
            młodzi.... ale wyraźnie widac że z bogatych rodzin o czym świadczy
            chocby markowe ubranie. Opener to swoista rewia młodych.
            i ten festiwal jest naprawdę nastawiony na zarobek....

jeszcze sie okaże że alter art bedzie chciał zainwestować w festiwal
            płockie :D
        • Gość: dfgf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: 80.48.4.* 11.07.10, 18:45
          na plakatach jest również gazeta wyborcza jeśli nie zauważyłeś. wyraźnie widać,
          że jesteś politycznym wrogiem Prezydenta i wychodzisz z założenia, że im gorzej
          dla Płocka tym lepiej dla twojej łapy wyciągniętej do koryta. to samo się tyczy
          komentarza wyżej tego 015. Poza tym na wszystkich dotychczasowych edycjach
          reggaelandu były tłumy, więc nie siej propagandy, że ludzie nie chcą, bo twoje
          polityczne zamiary czarnego pijaru są zbyt widoczne dla każdego rozsądnego
          czytelnika. zapewniam cię, że w przyszłym roku ta sama impreza będzie i będą
          znowu tłumy jak co roku za wyjątkiem tego.
          • Gość: antyidiota [...] IP: *.centertel.pl 11.07.10, 19:06
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ergo Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.070.c67.petrotel.pl 11.07.10, 19:19
            Skoro masz kulę i czarnego kota (Jarkowego Alika?) i widzisz pis'owy wróżbito, co będzie za rok, to czemu nie wywróżyłej tegorocznej klapy tych łomotów?
            Fakt faktem, pieniądze na łomoty wyrzucone w błoto, zadłużenie miasta rośnie, ludzie bez pracy, Park Technologiczny kolejne gó..., które pochłonęło gigantyczne pieniądze i stoi martwe.
            A oni brną ślepo w igrzyska i jeszcze wydają kasę na opłacenie dyżurnego pis**dzielca, który bredzi na tym forum, jakby się ochlał i chwali się, że ma wizje (zwidy,omamy)na temat przyszłego roku.
            Przyszłym rokiem to ty sobie nawet d.. nie zawracaj, będziesz wróżbito w pośredniaku co 3 m-ce zgłaszał gotowość podjęcia pracy;)
            • Gość: dgdf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: 80.48.4.* 11.07.10, 19:49
              no i znowu same kłamstwa, ale chyba masz to we krwi. wystarczy odesłać do
              prognozy budżetowej, żeby zobaczyć jak w przyszłych latach dług będzie się
              zmniejszał. parkiem zarządzają nieudacznicy z PO i mamy tego efekty, a właściwie
              ich brak. ja mówię co będzie, ty możesz wierzyć lub nie a sprawdzisz za rok i
              wtedy przyjdziesz przeprosić. widzę, że masz duże doświadczenie w bieganiu do
              pośredniaka skoro wiesz co ile się to robi, bo ja nie wiedziałem do tej pory.
              • Gość: do abecadła dgdf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.070.c67.petrotel.pl 11.07.10, 20:35
                Ty nie wiedziałeś do tej pory co ile się biega do pośredniaka?
                To za kilka miesięcy już będziesz wiedział.
                PIS*owy człowiek nie wie na czym polega "pomoc" pośredniaka w zdobyciu pracy, toż właśnie na lataniu po podpis kolejnej panienki co 3 m-ce, bo ofert pracy tyle co Alik napłakał.
                Pół miasta to wie, a pis*o nie wie?
                Prognoza budżetowa to póki co wirtualne kwoty, czy się sprawdzą, zobaczymy.
                To nie PO tylko MM obiecywał, ile to nowych miejsc pracy będzie w Parku, jeśli tak sprawdzi się i ta prognoza budżetowa, to komentarz zbyteczny.
                Pis*io (jeśli źle odmieniam to podaj wasz wzór;)ty pogłębiaj wiedzę, zamiast wyzywać wszystkich od kłamców, bo jak ci się rzuci w pis*io oblicze zestaw faktów przed wyborami, to żaden Alik du... obitej wam przez wyborców przy urnach nie wyliże.
              • Gość: do dgdf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.146.233.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 16:37
                Dziwi cię, że coraz więcej ludzi korzysta z pośredniaka? Przy takim
                gospodarzu jakiego mamy nie powinno cię dziwić. A wogóle to
                powinieneś się już dawno zamknąć, wstyd mi za ciebie. Jak można
                takie bzdury wypisywać, nawet przy takim uwielbieniu MM. Przypomina
                mi się powiedzenie: Boże spuść nogę i kopnij, bo nie wie co czyni.
                Ludzie ruszcie do wyborów i przerwijcie ten łańcuch spieprzonych
                inwestycji.
                • Gość: gjgfhf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: 80.48.4.* 12.07.10, 16:41
                  niech każdy wstydzi się za siebie. ja się prawdy mówić nie wstydzę.
          • Gość: Gość(2) Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.146.233.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 16:31
            Przez kilka dni zastanawiałam się czy to prawda, że tak ziejesz
            nienawiścią do wszystkiego, co nie kocha twojego pana MM. Dzisiejszy
            twój wpis na forum jednak to potwierdza. Teraz już nie mam
            wątpliwości, ze jesteś na usługach ratusza. A może jednak zmusił byś
            tę swoją łepetynę, żeby trochę pomyśleć, co za bzdury wypisujesz?
            Przecież nawet ty - miłosnik MM - widzisz, że cokolwiek organizuje,
            remontuje, czy cokolwiek innego robi, to wszystko pieprzy (nie mylić
            z przyprawą).
            • Gość: gdfgdg Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: 80.48.4.* 12.07.10, 16:45
              "ziejesz nienawiścią" czyżby? a może po prostu prawda cię wkurza? między nami to
              ja bym nawet dał na bułkę i kiełbaskę takim wieściom z ratusza czy antyidiocie,
              gdybym ich widział głodnymi, więc sam widzisz jaki ze mnie poczciwy człowiek.
              • Gość: do fgdghhf Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.015.c85.petrotel.pl 12.07.10, 17:59
                mów.Twoje słowa są jak usta Stalina.To istna malina.
      • Gość: gość Re: Jedyny prawdziwy wniosek... IP: *.100.c84.petrotel.pl 11.07.10, 19:19
        Oczywiście, że za drogo.
        Gdyby ceny karnetów były zbliżone do tych zeszłorocznych, to sprzedałoby się ich więcej i organizatorzy z Ostródy, którzy notabene chyba planowali utopić konkurencyjną dla siebie płocką imprezę, też by wyszli na swoje. Głównym sponsorem festiwalu było Miasto, w którym ja mieszkam, pracuję i płacę podatki, to niby dlaczego mam walić tyle samo kasy co obcy przybysze i płacić podwójnie za bilet? Rok temu za 30 zł było mnóstwo ludzi i świetna impreza, a w tym zrobili getto, żeby ograniczyć błąkającym się po Tumach ludziom widok na Wisłę. Wstyd, bo przecież w czasie weekendu do Płocka przyjeżdżają nie tylko festiwalowi goście, ale też inni turyści, których reggaelad w ogóle nie interesował, a Miasto pozwoliło na zrobienie getta z Tumskiego Wzgórza??!!
        Komuś z Miasta widocznie opłacał się ten mariaż z Panami z Ostródy ...
        • Gość: nergal Re: Jedyny prawdziwy wniosek...ergo straszy IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 19:29
          IP: *.070.c67.petrotel.pl postraszyc cie stary ?
          • Gość: Piter Re: Jedyny prawdziwy wniosek...ergo straszy IP: *.zep.com.pl 12.07.10, 07:43
            Nie strasz, nie strasz bo się zes....
      • Gość: eSTe za drogo IP: 91.212.223.* 12.07.10, 11:25
        to prawda karnety były bardzo dorgie.
        Polska stała sie panstwem festiwali co tydzień mamy gdzieś festiwal w
        Polsce i naprawdę można znaleźć coś ciekawszego niż reegaeland.
        i tak jak ktoś pisał wyzej w Płocku nie ma zaplecza gdzie można by się zatrzymać na taka imprezę... komunikacja miedzy Płockiem a reszta kraju
        gorzej niz koszmarna...
        • Gość: jamajka Nieprawda IP: *.centertel.pl 15.07.10, 21:13
          Porównaj sobie: bilet na dowolną gwiazdę z Jamajki na koncercie
          gdzieś w Polsce wyniósłby ok. 50 zł. Pomnóż to razy 3 (3 dni
          festiwalu). Wychodzi 150 zł, czyli drożej niż koszt karnetu na cały
          Reggaeland (100-120 zł).

• Gość: gość Re: za drogo IP: *.mofnet.gov.pl 16.07.10, 09:51
          To wybierz inny festiwal. Wolna wola, wolny wybór!!!
      • Gość: jamajka Wcale NIE ZA DROGO IP: *.centertel.pl 15.07.10, 21:08
        Cena karnetu na porównywalny festiwal w Ostródzie jest taka sama, a
        nawet minimalnie wyższa. Tu i tam festiwal trwa 3 dni, podobny dobór
        występujących gwiazd.
    • Gość: e12 zwykły mieszkanieć Płocka IP: *.203.c87.petrotel.pl 11.07.10, 19:58
      prawda jest taka bileci troche za drogie, wescie pod uwage ze nie
      wszyscy imprezowicze tam to osoby pracujace 2 sprawa to fakt
      zrobiliscie z tumów GHETTO tak ogrodzonego wzgorza to nie widzialem
      dawno, zeszlem na dol z ciekowsci, ale zeby zejsc na dol musialem
      robic pol kilosa dalej by wogole dostac sie na dol tak bylo
      pozaslaniane przez barierki i przy kazdej ochroniarz jak w jakimś
      obozie KOMPROMITACJA!
      • Gość: fdghfg Re: zwykły mieszkanieć Płocka IP: 80.48.4.* 11.07.10, 20:08
        na piwko czy na winko dostałeś za ten wpis?
        • Gość: odp Re: zwykły mieszkanieć Płocka IP: *.203.c87.petrotel.pl 11.07.10, 22:40
          nie jestem tobą a jest to tylko obiektywne spostrzezenie MOJE
          WŁASNE, ale sadze ze wiekszosc osob to potwierdzi szedłem drogą i
          słyszałem co ludzie mówią do siebie, także winko i piwo zostawiam
          tobie
          • Gość: fghfg Re: zwykły mieszkanieć Płocka IP: 80.48.4.* 11.07.10, 23:35
            skoro twoje własne to subiektywne a nie obiektywne więc nie błaznuj.
            • Gość: dwe Re: zwykły mieszkanieć Płocka IP: *.203.c87.petrotel.pl 11.07.10, 23:44
              a ty skacz pajacowac klaunie
        • Gość: qq Re: zwykły mieszkanieć Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 00:55
          ale nie ma co wrzucac tylko e12 ma po czesci racje

bylem w zeszlym roku na godzinke i lezalem na kocu na wzgorzy tumskicm

a nie jestem fanem reagge

szkoda mi bylo wydawac 50 zl zebym jednego wolnego dnia posluchac sobie godzine
          muzyki

ogrodzenie powinno byc na dole - prawdziwy fan co kocha ta muzyke kupilby tak
          czy siak bilet i byl blizej muzykow ze znajomymi w tlumie (ktorego nie bylo de
          facto)

• beciamala35 Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R... 11.07.10, 20:44
      Łomot i dzidostwo... nic więcej! niech pis-wcy i milewki nie wyrzucają kasy w błoto tylko zaczną budować nowe przedszkola bo w płocku jest ich za mało!
      • Gość: hehe Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.203.c87.petrotel.pl 11.07.10, 22:41
        to nie rób tyle dzieci
    • Gość: Jajacek Do kogo te pretensje? IP: *.181.c81.petrotel.pl 11.07.10, 23:21
      Jeżeli żałuje się grosza na promocję a dziennikarz musi się dopraszać
      akredytacji i dostaje ją z łachy, to PRowiec takiej imprezy niech od razu
      strzeli sobie w łeb. Nie widziałem na branżowych portalach żadnego bannera,
      popupa czy innej zajawy poza suchymi linkami w zakładkach o imprezach! NONSENS
      • tomas7771 podsumowując 11.07.10, 23:59
        zamiast pisać pisać pisać.. wybierzcie się na najbliższe wybory i podziękujcie
        tej hołocie z ratusza :)
        • Gość: hghgj Re: podsumowując IP: 80.48.4.* 12.07.10, 00:32
          tym z ratusza to ty możesz co najwyżej buty czyścić :)
          • Gość: do hghgj Re: podsumowując IP: *.015.c85.petrotel.pl 12.07.10, 02:53
            żadna praca nie hańbi.Tych panów nie stać na czyścibuta.
    • aksum78 na wlasne zyczenie 12.07.10, 00:07
      ceny biletow za drogie. rok temu mimo zlej pogody duzo ludzi. w tym
      roku odwrotnie. to chyba jest temat na dluzsza dyskusje, ale
      pamietam co pisano na temat odejscia, vel wykopania Zagla z Plocka.
      przejecie plockiej imprezy przez konkurencje daje swoje owoce.
      dlaczego miasto, ratusz i pokis na to pozwala? to tez temat na inny
      post. nie wiem co jest w tym miescie takiego. ale nic nie prowadzone
      jest tu profesjonalnie. pilka zdycha, reczna powoli tez. kultury
      nigdy tu nie bylo. cos bardziej ambitnego nie moglo sie tu przebic.
      tylko darmowa kaszana, konkursy pieknosci oraz wystepy Dody ciesza
      sie powodzeniem. smutne to, bo miasto ma polozenie przepiekne, tylko
      z ludzmi cos nie tak. wpisy wiekszosci na tym forum tez to
      potwierdzaja.
      • Gość: antyidiota Re: na wlasne zyczenie IP: *.centertel.pl 12.07.10, 05:41
        przykład udzie z góry, od MM, czego się nie dotknie to spie...
      • Gość: hm.. Re: na wlasne zyczenie IP: *.197.c81.petrotel.pl 12.07.10, 07:13
        >... kultury nigdy tu nie bylo. cos bardziej ambitnego nie moglo sie
        tu przebic tylko darmowa kaszana, konkursy pieknosci oraz wystepy
        Dody ciesza sie powodzeniem..<

to chyba niewiele wiesz o tej kulturze, ostatnio kika swietnych
        biletowanych imprez w amfiteatrze, teatr Roma, teatr Buffo - na
        widowni full ludzi, na koncertach orkiestry symfonicznej podczas
        letniego festiwalu pelne sale.. czyli mozna. to nie spoleczenstwo
        winne tylko ludzie co to organizuja.
        zgadzam sie ze oddanie festiwalu w ..obce rece.. nie zrobilo mu
        najlepiej...
        • Gość: wiem Re: na wlasne zyczenie IP: *.084.c80.petrotel.pl 12.07.10, 08:41
          Idźcie na koncert do Warszawy to zobaczycie ile kosztują
          koncerty"biletowane" Miasto dopłaca do każdego. Buffo kosztuje 150 zł w środku tygodnia. Na Reegelandzie jakby wpuścić ludzi z miasta za darmo
          to można by sie spodziewać wielu zadym. Podpici agresorzy zaczepiali by
          "dredowatcych dziwolągów". Oczywiście frekwencja by była ale klimat
          iście jak z zabawy tanecznej i wiejskiej dyskoteki gdzie wychodzą
          kolesie na ustawki.
          • Gość: stefcia Re: wiem IP: *.mofnet.gov.pl 16.07.10, 10:00
            Dokladnie tak, a doświadczenia z poprzednich lat to potwierdzają.
            Zdarzaly się i to nie rzadko delikatnie mówiąc "zaczepki" ze strony
            miejscowej "mlodzieży".
      • Gość: Hejka Re: na wlasne zyczenie IP: 80.55.39.* 12.07.10, 07:49
        ZA DROGO !!!!!!! Gazeta wymyśla tysiące powodów małej frekfencji a jest jeden: ZA DROGO !!!! 400% drożej od zeszłego lata !!!
    • Gość: Płocczanin Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.213.c84.petrotel.pl 12.07.10, 06:56
      To, że mamy w Płocku taki festiwal to super. Trzeba zmienić trochę
      formułę.
      1. Nie mogą być tak drogie bilety.
      2. Promocja, reklama musi być większa wszystkie płockie media muszą
      się w to zaangażować ale też media ogólnopolskie.
      3. Płock powinien żyć reggelandem tzn na każdym kroku powinny być
      imprezy, wszystkie miejsca powinny żyć tym.
      4. Płocka scena powinna być, np. na rynku i nie w porze nocnej a np.
      popołudniu.
      5. Warsztaty dla młody z artystami z górnej półki.
      6. Jeszcze raz reklama i tańsze bilety.
      Jak to zrobić to pytanie które zawsze trapi wszystkich organizatorów
      imprez.
      • Gość: antyidiota Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: 178.56.18.* 12.07.10, 07:02
        a ja proponuje przenieść imprezę do Borowiczek albo na Grabówkę, niech nieroby z zarządu miasta posłuchają łomotu całą noc
        • Gość: do antyidioty Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: 91.212.223.* 12.07.10, 07:05
          popieram przeniesienie do Imielnicy i Borowiczek.Główna scena na
          Morelowej.
    • Gość: zorro Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.052.c90.petrotel.pl 12.07.10, 07:39
      jak podnieść frekwencję? proste - podnieść ceny biletów do 200zł.
      • Gość: antyidiota Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: 178.56.18.* 12.07.10, 07:46
        a może na kampanie wyborczą chcieli uzbierać ??!!
        • Gość: Karoll Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.class147.petrotel.pl 12.07.10, 08:28
          Faktycznie z Płockowa nie da sie zrobić centrum kulturalnego w dwa lata, lepiej powoli rozwijać jedna porządną imprezę a nie kilka nic nie wartych i zaoszczędzić pieniądze na inwestycje, a nie przekładać terminy realizacji inwestycji tak jak to zrobiono z Borowiczkami które to kolejny rok a może lata będą tonąć w błocie, ale molo i hala sportowa na które brakuje kasy to fajerwerki wyborcze, a co z tramwajem?
    • Gość: z jaru Strzał w kolano! IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 09:40
      A o to przykład jak można sobie strzelić samemu w kolano. Brawo Gazeto!
      Wykazaliście się wspaniałą inteligencją! Przecież narzekacie sami na siebie!!!
      Ale się dzieje, hahahahahaha
      Superancko! Czyli do luftu! hahahahahahaha, a to dobre!
      Uśmiałem się jak stary nork!
      • Gość: olafffffff kultura IP: *.244.c86.petrotel.pl 12.07.10, 09:57
        do beciamala35 - nie wiem, gdzie mieszkasz, że ci hasał tak przeszkadza,
        ale z tego co piszesz to chyba na skarpie wiślanej w namiocie. ja mieszkam na
        starym rynku w płocku i gwarantuję, że tutaj ta muzyka nie dochodzi, natomiast
        nasze płockie chłopaki i dziewczyny, nie ważne czy jest jakiś festiwal czy też
        nie, drą w niebogłosy ryje swoje, leją się po buziach i innych częściach ciała i
        to mnie i mojej rodzinie nie daje spać.
        co do kultury w tym mieście - proszę o trochę pokory - bo niestety ale POS
        najczęściej grywa popularne kawałki, które ludzie znają, a nie poważną muzykę z
        najwyższej półki. to samo czyni teatr dramatyczny w płocku - komedyjki i inne
        lekkie utwory sceniczne, nawet, gdy zaproszono operę to był to spektakl, że
        pożal się Boże. Dobre spektakle jeżeli są robione to schodzą z afisza momentalnie.
        oczywiście, że jest wiele ważniejszych rzeczy od koncertów ale taka kultura też
        jest potrzebna i to ona daje odreagowanie od codzienności. nie tylko serialne w tv
        • beciamala35 Re: kultura 12.07.10, 11:32
          To ty chyba niedosłyszysz moja droga, skoro ten łomot z nad wisły do twojego mieszkanka na starym rynku nie dociera...
          Zastanów się co piszesz... Mieszańcy starego rynku dostają białej gorączki podczas tzw. imprez kulturalnych, piszę petycje do prezydenta i biorą prochy, żeby jakoś przżyć te wszystkie badziewne imprezki... A ty nie słyszysz jazgotu (chyba jako jedyna) a przeszkadzają ci co nocne tudzież co tygodniowe mordobicia na ryneczku??? to wyprowadź się z tak nomen omen, niekurturalnej dzielnicy!
          pzdr i polecam laryngologa:)
          • Gość: fggh Re: kultura IP: 80.48.4.* 12.07.10, 11:41
            nie mieszkańcy piszą tylko kilku chorych psychicznie natrętów
            • Gość: do fggh Re: kultura IP: 91.212.223.* 12.07.10, 12:13
              jednak uciekłeś alfabecie.Złapią.
              • Gość: fghfgh Re: kultura IP: 80.48.4.* 12.07.10, 12:17
                weź się do roboty jak jesteś w pracy. to największe zło w Polsce, że tacy jak ty
                żerują bezproduktywnie na podatkach uczciwie pracujących takich m.in. jak ja.
          • Gość: olafffffff Re: kultura IP: *.244.c86.petrotel.pl 12.07.10, 18:37
            po pierwsze jam jest on - olaf - to takie germańskie imię;
            po drugie - znaczy lepsza nawalanka na rynku, która świadczy o kulturze, niż
            jakaś muzyka nad wisłą? swoją drogą chyba nie mieszkasz na rynku, bo nawalanki
            słowne i fizyczne nie są okazjonalne, lecz dość częste
            po trzecie - wyprowadzam się; jednego co będzie mi żal to, tego że daleko będę
            miał żeby dostać się na plażę by posłuchać muzyki, ale dam radę
        • Gość: kulturalny Re: kultura IP: *.007.c90.petrotel.pl 12.07.10, 16:10
          >co do kultury w tym mieście - proszę o trochę pokory - bo niestety
          ale POS najczęściej grywa popularne kawałki, które ludzie znają, a
          nie poważną muzykę z najwyższej półki..<

pos bez wzgledu co wykonuje robi to profesjonalnie i na poziomie, a
          co do programu:
          w piatek koncert w muzeum diecezjalnym z Mozartem, ledwie wczoraj w
          katedrze arcyciekawe i nie czesto grywane koncerty organowe Saint-
          Saënsa i Poulenca..ludzi chyba wiecej jak przed scena na reege na
          plazy..:)
          to sa ,,popularne kawalki" ..? skoro nie to co jest ,,poważna muzyką
          z najwyższej półki" znawco ?
          • Gość: f3f3 Re: kultura IP: *.242.c83.petrotel.pl 12.07.10, 16:19
            smieszy mnie klasyfikacja ludzi od strony muzyki, kazda muzyka jest
            inna dla mnie np nie bedzie zaden utwor mozzarta itp ludzi co inni
            uważaja za uzyke ambitną lepszą a niby w czym tak jak kogos nie jara
            muzyka pop to kogos innego np rock itd itd wiec nie ma czegos
            takiego jak kwalifikacja muzyki wedle wyższych pólek to tylko rzecz
            gustu i wszystko na ten temat
          • Gość: olafffffff Re: kultura IP: *.244.c86.petrotel.pl 12.07.10, 18:40
            w porządku - zdarzają się i koncerty z wysokiej półki ale i nadal będę się
            upierał, że jest to w znakomitej mniejszości repertuarowej;
            • Gość: kulturalny Re: kultura IP: *.197.c81.petrotel.pl 12.07.10, 19:55
              Gość portalu: olafffffff napisał(a):
              >w porządku - zdarzają się i koncerty z wysokiej półki ale i nadal będę
              się upierał, że jest to w znakomitej mniejszości repertuarowej; <

dobrze ze to doceniasz:)
              a ja sie bede nadal upierał że nie bardzo wiesz o czym piszesz i jakiej
              ,,znakomitej mniejszosci repertuarowej"..co to niby jest takiego hm..
        • Gość: stefcia Re: kultura IP: *.mofnet.gov.pl 16.07.10, 10:11
          Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź.
      • Gość: z jaru Re: Strzał w kolano! IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 10:00
        To prawda, że strzelono sobie w kolano także przez organizatorów.Po prostu
        zarżnięto kurę złotopiórkę co znosiła złote jajka.
        Dopuszczono się mordu na frekwencji. Ceny biletów okazały się być bardzo
        toksyczne. Bardzo wielu ludzi z tego powodu nie wzięło udziału w widowisku
        reggae. To zasadniczy błąd.
        Inny to brak szerokiej informacji poza Płock. Impreza z tej racji miała
        gminny charakter. Do tego rodzaju muzyki konieczna jest określona
        atmosfera, styl, a nie rutynowe organizatorstwo. To przecież zawsze jest
        widać od pierwszego zlotu reggae. I tu niechcący pomogłem podając jak na tacy
        najważniejsza funkcję imprezy :ZLOT!!! Zlot fanów tej muzyki, tego stylu
        bycia (życia?). Tej religii jaką się reggae jest na całym świecie. A wiec co?
        Zabrakło głównego kapłana-organizatora, który wie o co chodzi i czym
        zachwycić uczestników imprezy. To nie zwykłe, przerażliwe decybele, ani
        przypadkowa stylistyka sceny (jeżeli taka była) to także nie zdawanie się na
        czucie i robotę poszczególnych zespołów ale organizator powinien robić te
        szczególną atmosferę.
        I na koniec dodam, że popełniono fatalny, główny grzech traktując całość tej
        imprezy w sposób podle czyli komercyjnie.
        I doczekano się w ten sposób fatalnych skutków, masowego niezadowolenia
        widowni. A co myśąlą wykonawcy? czy przyjadą ponownie?
        Pytanie po co?
        • Gość: stefcia Re: Strzał w kolano! IP: *.mofnet.gov.pl 16.07.10, 10:20
          Cytat: "I doczekano się w ten sposób fatalnych skutków, masowego
          niezadowolenia widowni".

Nie wiem gdzie się doczytales tego masowego niezadowolenia widowni???
          Widownia raczej byla zadowolona z tego co zauważylam, a BYLAM TAM!!!
      • Gość: płocek Re: Strzał w kolano! IP: *.113.c91.petrotel.pl 12.07.10, 10:01
        pamiętam początki tej impry, wjazd był dla wszystkich i było nas
        wielu a teraz ogrodzenie postawili:((
    • Gość: ona Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.023.c74.petrotel.pl 12.07.10, 10:38
      ludzie nie mają pieniędzy na zycie i opłaty
      • Gość: baćmaga Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 11:55
        Mirek wywal tą ososbę która ci podpowiedziała tę imprezę i w dodatku
        za biletami .Trzeba było ludziom dać kolejna kiełbase wyborczą pod
        hasłem płocczanie na reggae za free.Przecież to nie twoja kasa i
        zanim by sie ktoś połapał złapał byś trochę punktów.Tak to
        porażka .Nic to że miasto ma prawie 300 baniek długu,ale ty masz
        dobra posadę i kolejne lata by tobie nie zaszkodziły.co bedziesz
        robił jak przegrasz?Kupuj ludzi i na nic nie zważaj.Najwyżej jak juz
        nie bedzie mozna brac kredytów rozchorujesz sie na jakąś chorobe i
        pojdziesz na rentę,a prezydentem chyba dobrze być w ratuszu czujesz
        sie po pańsku i klakierów tobie nie brakuje.
    • lastsochasz Brak możliwości kupienia biletu 12.07.10, 12:35
      Jak ma być frekfencja gdy na festiwal nie można bylo juz kupic
      biletu po godz. 12:00
      To jakieś żarty z mieszkańców, a nie festiwal, Ratusz niestety do
      tych żartów z ludzi się dołączył.
      Co to za organizator, który nie chce zarabiać na festiwalu z
      biletów, a mówi, że w przyszłym roku Miasto czylo podatnicy powinni
      dać im więcej. Za co? Za nie wpuszczanie po 12:00?
      Klęska totalna! Ta firma już nigdy nie powinna organizowac żadnego
      festiwalu, jeśli tak traktuje ludzi!!!!!
    • Gość: Płocczanka Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 13:04
      Popieram na słupach widze olbrzymie plakaty nocy cygańskiej i
      orkiestry symfonicznej - regelandu nie zauważyłam nie rzucił mi sie
      nigdzie w oczy- dzieci przypomiały, że jest. A i cena wysoka ja
      rozumie duzo gwiazd itd ale syn chciał iśc dla niego 50 zł córka też
      wiec 100 za tyle to kupie buty któremuś nie dałam, przeciez
      wyjeżdżamy na wakacje nad morze niestety budżet domowy na wszystko
      nie starczy. Z chęcia poszlibyśmy całą rodzina napewno nie cały czas
      ale jakiś konkretny wykonawca, na koncercie trzeba by coś wypic może
      zjeść wiec wyjście cała rodzinka to same bilety 200 - kogo stać?
      Niestety nie pracuję a ni w pernie ani w orlenie.
      • Gość: dw Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.242.c83.petrotel.pl 12.07.10, 14:46
        a ty myslisz ze w Orlenie to sie z arabia miliony walnij sie w
        glowe :)
    • lastadministrator Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R... 12.07.10, 14:54
      Rachunek jest prosty:

3000 osób po 120 zł za karnet na 3 dni = 360.000 zł

10 tys osób po 40 zł za karnet = 400.000 zł

Sprzedali 1000 karnetów - 120.000 zł
      Załóżmy czysto hipotetycznie że przybyłoby na koncert 3 dniowy 5.000 osób po
      40 zł 200.000 zł.

Ile zarobią hotele, bary, knajpy i inne osoby w Płocku?

Konkluzja - wygrała firma przetarg, która chciał zabić regge w Płocku.
      I chyba to zrobiła?

Ps. uważam że lepiej zrobić jednodniową imprezę niż 3 dni - 5 zespołów z
      górnej półki.

Pozdrawiam
      • Gość: dlugi35 Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 07:06
        Te miasto jest pięknie połozonym PGR-em przy Orlenie. Tutaj panuje kultura saszetki i wąsów. Bary w Płocku maja pomysł na prosperite pokazać ceglaną scianę poustawiać drewniane stoły z Żywca bo za darmo i kij z beczką piwa - to wszystko co potrafią wymysleć własciciele pubów w Płocku. ogródki rockowe jest tu miłym wyjątkiem. Jak można było zrobić taki syf z festiwalu który z roku na rok sie rozrastał gdyż taki Żagiel potrafił popytać się ludzi siedzących w kulturze reggae kogo warto by zaprosić. Stworzył ciekawy niszowy festiwal który był wspaniałym uzupełnieniem Ostródy. Niestety oddano go firmie zainteresowanej rozwojem Ostródy nie Płockiego festiwalu i taki jest wynik. Świadczy to o indolencji ratusza. Poza tym mentalność tego miasta przeżarta własnie orlenowską kulturą wąsów i saszetki nie pozwala na zorganizowanie tutaj czegoś większego od potańcówy cygańskiej lub żarcia kaszany. A jak się uda to ceny horendalne jak np na Jarra w listopadzie 145-400 zł. Kosmos. Poza tym policja w Płocku nie robi dosłownie nic gdyż nie do pomyślenia jest bym koło sukiennic w Krakowie bił się z dresami przez 20 min i żadna służba sie nie pojawiła a tak było na poprzednim reggaelandzie gdzie zostałem zaatakowany przez trzech drechów. Jedynie w płocku można zjeść za przyzwoitą cenę chociaż teżjuż to się zmienia na niekorzyść.
    • Gość: Fan Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 15:32
      Panie Redaktorze odpowiedz jest prosta i nie trzeba robic wywodu na "milion
      konarów" jak to Pan zrobil. A oto odpowiedz jesli karnet na ta impreze kosztuje
      150 zl (2009 rok 30 zl, a 2008 - bezpłatnie) i ponadto bilety na 4 dniowy
      festiwal w Ostródzie sa tansze od tych na nasz festiwal to sprawa jest jasna.i
      nie trzeba wiecej komentarzy.
      • Gość: do fana Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.015.c85.petrotel.pl 12.07.10, 15:48
        a ciekawe co na to nasz 80.48.4 jhfjhfhjfdujfdg.Zacznie pluć jadem czy wreszcie
        zamilknie propagandzista.
        • Gość: fghfgh Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: 80.48.4.* 12.07.10, 15:56
          nie dość, że nerwy ci puściły i syczysz podle bez honoru to jeszcze sklerozę
          masz. już wczoraj napisałem, że za drogo. firma organizująca się nie spisała.
          jak zawsze wnioski zostaną wyciągnięte, a błędy poprawione dla dobra mieszkańców
          w przyszłym roku.
          • Gość: dwe Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.242.c83.petrotel.pl 12.07.10, 16:21
            tu nigdy nikt nie wyciaga wnioskow nie w tym miescie co widac po
            inwestycjach:)
        • Gość: ratuszowiec Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 15:59
          upiła się z rozpaczy bo dostała trochę jobów od Pana Mirosława.Chyba
          ją zwolni.W Urzędzie jak po burzy albo po wybuchu granatu w szambie.
          • Gość: art Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 18:04
            czujesz sie jak u siebie, wiedziałem
        • mooniek1 Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału 13.07.10, 11:23
          Ja niestety mam podobne IP i jadem nie pluję, jeśli zwracacie się do
          konkretnych osób to proszę nie podajcie tylko fragmentu IP bo jest
          mi trochę przykro.
          • Gość: ghfgh Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: 80.48.4.* 13.07.10, 12:48
            a czy to ważne? i tak jesteś w sztabie. dla tych ludzi prawda nie jest istotna.
            kto nie z nimi ten w sztabie. taka już ich natura niedostosowana do życia w
            cywilizowanym, pluralistycznym społeczeństwie.
    • toksyczna3 Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R... 14.07.10, 13:45
      Szczerze mówiąc reggaeland w tym roku nie był udany..... niedość że pozagradzana była po sam Hotel barierkami skarpa to frekwencja ludzi to jedynie z poza miasta . Bilety w 100% za drogie jak na płocczan.maximum 60 zł to byłaby lepsza cena i więcej ludzi by przyszło do srodka zamiast siedzieć na schodach .
    • Gość: Olaa Re: Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału IP: *.plock.mm.pl 15.07.10, 11:49
      A dla mnie było za je bi ście! Oby więcej takich imprez
    • jamajka.108 Smutny wniosek: Nie wykorzystujemy potencjału R... 15.07.10, 12:01
      Ja oceniam festiwal bardzo pozytywnie. Przyjemna atmosfera, sam
      Płock bardzo ładny, z klimatycznym Starym Rynkiem.
      Dobór muzyki - stare jamajskie gwiazdy (Third World, Johnny Clarke)
      dla których przyjechałam z końca Polski, ich koncerty były
      przepiękne.
      Byłam na Reggaelandzie po raz drugi i chciałabym tu przyjeżdżać w
      kolejnych latach.
      • Gość: nietutejszy reggaefan IP: *.opera-mini.net 15.07.10, 13:18
        Na Reggaelandzie bylem pierwszy raz. Nie mam wiekszych zastrzezen co do organizacji. PMP daje rade w Ostródzie, dalo rade równiez w Plocku. Ceny karnetow przystepne. Mozna narzekac jedynie na jakosc dzwieku w namiocie SS. Frekwencja slaba, ale stawiam na jakosc nie ilosc. Festiwal to nie festyn miejski. Po przeczytaniu komentarzy widze duza niechec mieszkancow do tej formy festiwalu. Moze warto pomyslec o sprzedazy brandu Reggaeland innemu miastu. Na koniec dodam, ze udalo mi sie spotkac kilku fanow reggae z Plocka, ktorym i cena, i fomula festiwalu odpowiadala. Pozdrawiam
    • Gość: j Do tych co mówią że za drogo IP: *.centertel.pl 15.07.10, 21:16
      Cena karnetu na porównywalny festiwal w Ostródzie jest taka sama, a
      nawet minimalnie wyższa. Tu i tam festiwal trwa 3 dni, podobny dobór
      występujących gwiazd.
      Druga sprawa. Porównajcie sobie: bilet na dowolną gwiazdę z Jamajki
      na koncercie gdzieś w Polsce wyniósłby ok. 50 zł. Pomnóżcie to razy
      3 (3 dni festiwalu). Wychodzi 150 zł czyli drożej niż koszt karnetu
      na cały Reggaeland!! (100-120 zł).

• Gość: aksum78 Re: Do tych co mówią że za drogo IP: *.tvk.torun.pl 15.07.10, 23:20
        po czesci moge sie zgodzic np. beciamala, ze halas byl i impreza
        przeszkadza. jest tak bo mieszkancy nie utozsamaiaj sie z ta
        impreza. uwazja ja za wymysl prezydenta M.M. a ze tak w kulturalnych
        slowach wyrazja to na forum. no to kwestia ich kultury. moze byloby
        inaczej, gdyby miasto zostalo wciagniete w klimat jamajskiej muzy.
        bo przeciez pogoda byla iscia regowa. imprezy towazyszace w skali
        mizernej. ostatnio w GW byl wywiad z tworcami Audiorivera. jedno
        zdanie warte i godne jest polecenia dla organizatorow Regelandu.
        Stopniowanie. czyli powolne zwiekszanie ceny biletow i ilosci
        gwiazd. a nie huzia na juzia. do tego promocja w pismach
        prezentujacych te muze. pytanie rodzi sie podobne jak w przypadku
        regealandu. jak wciagnac mieszkancow w klimat festiwalu? by nie
        utozsamiali wszystkiego z halasem.
        dzisiaj w radiowej trojce sluchalem relacji festiwalu blusowego w
        suwalkach. impreze na antenie promowal sam prezydent suwalk. nikomu
        nie przeszkadza granie po nocach. oprocz imprez na glownej scenie,
        blsumeni graja w ponad 30 miejscach na terenie miasta. kluby, puby.
        blus totalny wciagajacy mieszkancow. a sprzeciw jakiejs miejszosci
        jest zawsze. bo dodgodzic wszystkim nigdy nie mozna. na woodstoku u
        Owsiaka w Kostrzynie, tez pare lat temu. jakies oszolomy od rydzyka
        sworzyly komitet protestacyjny. proba refenredum w sprawie wodstoku
        dla tego komietutu, skonczyla sie totoalna porazka. mysle, ze
        wplocku moze byc lepiej. bo w latach 90-tych o Audioriverze i
        Reagelendzie to nawet nieporpawni optymisci-mieszkancy tego miasta(
        wliczajac mnie) mogli tylko pomarzyc. sami pewnie pknelibysmy sie w
        czolo jakby ktos powiedzial ze beda takie imprezy w Plockowie. wiec
        mozna. pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka