Dodaj do ulubionych

Rozłam w płockim SLD?

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 20:20
przydupasy mirka do sdpl? jasionek i ten pisarzyk niech lepiej idą do mirka w
koncu dla kogo latją?
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Rozłam w płockim SLD? 28.03.04, 21:24
      W SDPL na górze sami porządni ludzie, a na dole... szkoda gadać. A już
      myślałem, że powstanie partia lewicowa, na którą nie będzie szkoda oddać głosu.
      • Gość: Arnold Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 28.03.04, 21:58
        Jeśli powstawanie nowej partii lewicowej w Płocku ma firmować taki pajac, jak
        Kossakowski, to "lewico zegnaj !!". Zgadzam się z przedmówcą - na górze
        porządni politycy, a na dole gówna znowu chcą wypłynąć i szukają swojej szansy.
        Kossakowski jest tego najlepszym przykładem. Ten, to każdego sprzeda dla swoich
        szemranych interesów.A politycznie, to przeszedł już z prawa na lewo, potem
        znowu na prawo i na lewo. Myślę, że tym razem wyborcy nie dadzą się omamić, a
        za wódkę już dużo głosów nie kupi, bo przypilnujemy.
      • Gość: pisarzyk Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 22:00
        jak do sdpl wejda te matoły to nikt tam nie dojdzie bo przeciez to
        kompromitacja z bokserem w partii, a o kruszewskim wtedy zapomnijcie choc on
        tez do orłów nie nalezy to napewno wiecej reprezentuje niz oni.dodam
        jeszcze ,ze nawrocki hehe pewnie wystartuje w wyborach parlamentarnych a jak
        sie dostanie w co wątpie to znow przejdzie do pisuarów.panie nawrocki skoncz
        pan te cyrki bo ludzie sie z pana smieja .ozdro 600:))))
        • Gość: ~jojo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 12:03
          Jakbyś nie zauważył ośla łąko w parlamencie jest Kulej tez zresztą bokser,
          także chyba wychodza kompleksy. Zresztą jak zawsze. Nic nowego.SLD musi umrzeć
          tak czy inaczej. Niestety promowanie pustosłowia tak się kończy. A w Płocku
          Wojtas też już powinien odejść.
      • szczerbaty_alfred Re: Rozłam w płockim SLD? 29.03.04, 07:13
        roman_j napisał:

> W SDPL na górze sami porządni ludzie, a na dole... szkoda gadać. A już
        > myślałem, że powstanie partia lewicowa, na którą nie będzie szkoda oddać
        głosu.
        >
        Przypomina mi się piosenka Młynarskiego o tej substancji co to się przykleja do
        statku. Pieśń swoje lata ma ale nadal prawdziwa.
      • Gość: arkadi Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:11
        Masz rację Romanie ,że trudno w Płocku znaleźć porządnych ludzi w polityce -
        Pan Kossakowski jest radnym i to jedyny jasny punkt w jego życiorysie, Panie
        Wiesławie daj pan spokój- nikt pana nie chce w SdPL, Pana Nawrockiego też nie
        chcemy- nie można sie tak sprzedawać dla funkcji Przewodniczącego RM-mógł
        odejść z SLD, każdy ma prawo do rezygnacji z działalności wśród ludzi, którzy
        mają ograniczone kwalifikacje ineteltualne i moralne ale nie dla funkcji, nie
        wolno sie tak sprzedawać, pisz Pan lepiej wiersze.Co do poziomu jeki panuje
        wśród niektórych uczestników tego formu- proszę nie zniżać sie do poziomu
        złodziei / to styl Leppera /i obrzucania błotem / to styl pana
        Modzelewskiego /. Naprawdę niektórzy ludzie coś tam w życiu zrobili, coś im się
        udało, pan Celiński przyprowadził LEWISA do Płocka i to wystarczy, jak pan
        Modzelewski przyprowadzi amerykańską firmę do Płocka, która zatrudni 300 osób
        to będzie mógł być traktowany na równi z Andrzejem Celińskim.
        DOŚĆ tego dziadowania i CHAMSTWA w internecie, panowie opanujcie się z tym
        słownictwem. Płock musi sie wyrwać do przodu- do nowej rzeczywistości
        europejskiej, bedziemy rozmawiać o tym raczej z panem Jaskółą niż z panem
        Modzelewskim bo trzeba towrzyć miejsca pracy i nowe formuły wsparcia małej
        przedsiębiorczości. Z bezrobotnymi też będziemy rozmawiać ale konkretnie-
        oferujac im szkolenie, oferty pracy i pomoc- nie tak jak pan Modzelewski, który
        nieudolnie manipuluje osobami pozostającymi bez pracy , dlatego gromadzi na
        swoich wiecach po 5 osób. Nowa Socjaldemokracja będzie stawiać swoim członkom
        wysokie wymagania, trzeba będzie być aktywnym , zrealizować konkretne projekty
        i zadania w swojej dzielnicy - zanim dostanie sie legitymacje.
        Andrzej Celiński dostanie komplet informacji o aktywności życiowej i zawodowej
        w/w panów - bo my tu w Płocku przecież wszystko o nich wiemy - jak zdobywali
        głosy, jak prowadzą niejasne interesy, dlaczego splajtowała gazeta radnego
        Kossakowskiego.
        Wiem , że wiekszość uczestników tego FORUM ma dość chamstwa językowego pana
        Modzelewskiego i oczekuje poważnej dyskusji programowej - albo jeszcze lepiej o
        konkretach.
        Co do członków SLD opisanych w artykule Wyborczej- na tej piatkowej naradzie
        nie wszyscy byli zachwyceni wypowiedziami Pana Przewodniczącego RM SLD
        Wojciecha o nowej partii socjaldemokratycznej- ten pan to już niczego nie
        rozumie - no ale z pozycji prezesury ORLEN ASFALTU takie mogże być postrzeganie
        rzeczywistości - Pan Przewodniczący mówi publicznie bardzo brzydkie rzeczy o
        płockich parlamentarzystach SLD pani Łuszczyńskiej i Panu Kruszewskim, że
        tworzą niejawnie nową partię, że nikomu z SLD nie pomogli itp. a sam w ORLEN
        ASFALCIE jeszcze nikogo nie zatrudnił chociaż przed Konwencją lutową obiecał to
        kilku przewodniczącym kół / kol. Adam , Grzegorz itp./Piszę o tym , bo ludzie
        przyzwoici już mają dość tych pyskówek.
        W związku z tym mamy informacje, że co najmniej 2 osoby z Zarządu Miejskiego
        SLD w Płocku wkrótce odejdą z tej partii, ale w formule statutowej , tzn.
        godnie, najpierw poprzez publiczną rezygnację ze stanowisk i dopiero później
        ubieganie się ewentualne o wstąpienie do nowej socjaldemokraci. Ponieważ już
        dobrze znamy sylwetki moralne niektórych działaczy SLD będziemy bardzo pilnować
        żeby sie nie dostali do nowej socjaldemokracji. Na początku będzie troche
        zamieszania organizacyjnego, ale legitymacji SdPL w/ w panowie nie dostaną.
        Wierzymy, że nowa lewica jest Polsce potrzebna - wrażliwa społecznie,
        dynamiczna i konkretna w działaniu z rozsądnym, przewidywalnym programem
        zbliżonym do Labour Party.
        W Płocku taka potrzeba nowej lewicy jest wyrażnie odczuwalna od wyborów
        samorządowych, po których niektórzy działacze SLD kojarzeni z Zarządem Miasta
        niczego sie nie nauczyli- chociaż analiza tych wyborów była zrobiona wzorcowo
        na skalę co namjniej wojewódzką / ankieta przeprowadzona wśród członków SLD i
        analiza /. Styl nienawiści i konfrontacji jaki proponuje się w relacjach wobec
        nowej partii o tym dobitnie przekonuje. My mówimy ludziom SLD - chcemy z wami
        współpracować na poziomie programu - odpowiedzialnie dla dobra miasta i regionu-
        będą jednak obowiązywać w naszych stosunkach podtawowe standardy moralne - do
        których trzeba zaliczyć odpowedzialne wystąpienia publiczne i w mediach.
    • Gość: Ziutek Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 28.03.04, 22:55
      Odwalcie się od Jasiona! To fajny,łebski i inteligentny facet. Jego niefart
      polegał tylko na tym, że Hetkoś ubzdurał sobie, że mu zagraża. Jeśli tylko
      wstąpi do nowej lewicy to będzie napewno dobrym przyszłościowym narybkiem.
      Życzę mu powodzenia!
      • Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 23:37
        dałnie on inteligentny buahaahh weż mi nerek nie rozwalaj, on sam nie wie czym
        sie zajmuje u Kłobukowskiego.Posadzil go tam metek za glos w radzie a ten
        chlopak chodzi z konta w kont bo do nieczego sie nie nadaje.Aha ma on jakies
        doswiadczenie prócz mordobiocia
        • Gość: oolo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 00:28
          Tede-nawet nie wiesz ile masz racji......JJ to przyjaciel SYLWKA ZENONA W-
          znanego mieszacza{dosłownie i w przenośni}
          • Gość: wtk Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 09:15
            Jeśli to Kruszewski będzie brał organizację nowego odłamu lewicy
            w swoje brudne i lepkie łapy , to nic się nie zmieni i szkoda
            kolejnych oszukanych ludzi. Najwyższy czas rozliczyć tego parlamentarzystę
            z działalności dla Płocczan , a właściwie z jej braku .
            • Gość: Andrzej Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.class146.petrotel.pl 29.03.04, 09:22
              1.Kruszewski niech najpierw rozliczy się z tego w jaki sposób został
              właścicielem terenu i budynków na jednostce wojskowej,
              2. Jasion niech przestanie zadawać sie z miejscową mafią - i nich nie
              straszy "Urbana"
              3. Kosakowski niech odda to co zwiną swojej dawnej małżonce po rozwodzie -
              inaczej złodziej,
              4. itd ...itd.

No może jeszcze Łuszczyńska tu jest bez skazy.

Ale najlepszym dowcipem byłoby gdyby w Płocku SDPL zakładaał Sylwester Zenon -
              wszak był przeciez przewodniczącym Ruchu NIE i dlatego był na pierwszym miejscu
              listy SLD.
            • Gość: Król Re: Rozłam w płockim SLD? IP: 212.244.82.* 29.03.04, 10:45
              Jeśli to Kruszewski będzie brał organizację nowego odłamu lewicy
              w swoje brudne i lepkie łapy , to nic się nie zmieni i szkoda
              kolejnych oszukanych ludzi. Najwyższy czas rozliczyć tego parlamentarzystę
              z działalności dla Płocczan , a właściwie z jej braku .

A po co ma się starć coś zrobić dla ludu? Lepiej wozić swoją tłuściutką dupcię
              Volviakiem. Wyborcy to powinni go rozliczyć z 2 spraw:
              - nic nie robienia dla mista i okolic
              - litewskiego wykształcenia
        • Gość: ~Fiodor Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 13:32
          Tede to chyba często bywa MTBS-ie skoro tyle widzi, a może sam dostał stołek
          tylko niżej i tak w gały pali. Poza tym u nas tak się utarło, ze jak sportowiec
          to nie myśli, a to błąd.gdyby tede myślał to by nie pisał głupotek, durnotek.
          Wszystko to zawdzięczają SLDowcy Hetiemu. Nie może sie pogodzic z tym, że jego
          czas minął, ze juz nie będzie jak balon się nadymał (poza tym on juz się
          nadymał chyba he, he ,he). Tede chłopaku zanim chlapniesz bzdurę zapoznaj sie z
          faktami.
          • Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:27
            a jakie są fakty? pewnie takie ,ze jasion ma wyzsze i wielkie doswiadczenie w
            tym co obecnie robi wez fiodor nie pier... glupot.A co do stolkow to ja nie
            pracuje nie musze pa:)))))
      • Gość: prowincjusz Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 30.03.04, 09:16
        Te Ziutek chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, jak by Jasionowi ubyło 10
        ptk. IQ to został by rośliną. Jak Jasion przejdzie do SPDL to naprawdę nie mam
        na kogo głosować.
    • Gość: lewicowiec Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 10:32
      Nie ma żadnego rozłamu, jest tylko hucpa, cyrk, przedstawienie małej grupki na
      górze, w celu ogłupienia nas, wyborców - po raz kolejny.
      W jakim celu? Ano tej małej grupce wymyka się władza nad nami, polakami, władza
      jaką otrzymali ich rodzice od Stalina. I oni robić nowe hucpe, dlatego nie
      podnicajcie się rozłamami. Oni mogą mieć te władzę tylko przy obecnej ordynacji
      wyborczej, kiedy 10- ciu na górze, dobierze iluś tam głupców, złodziei z dołu i
      przedstawi ich nam - po raz kolejny - jako nasza elita.
      Tylko głosowanie na konkrete osoby w innym systemie wyborczym pozbawia ich tej
      władzy, dlatego bardzo ważna jest ta inicjatywa JOW-ów, bo to zabierze im
      władzę i hucpiarze o tym dobrze wiedzą, dlatego taka cisza, a jeżeli jakiś
      hucpiarz sie wypowie na ten temat to tylko kłamie - jak zwykle, a cel jeden
      utrzymanie przez nich władzy.
      • Gość: ZMS Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 10:44
        Masz rację lewicowiec my młodzi też połapalismy się o co chodzi.
        To jest tylko oszukiwanie ludzi dla utrzymania władzy żeby móc dalej kraść.
        Tylko zmiana ordynacji wyborczej na większościową może coś naprawdę zmienić.
        I włączamy się do walki z obecnym chorym, niszczącym Polskę układem partyjnym
        opartym o tzw. "proporcjonalną ordynację wyborczą"
        I pójdziemy na Warszawę w sprawie ordynacji wiekszościowej w JOW bo to
        przyniesie Polsce ratunek.
        • Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 11:57
          i nikt cie tam nie wysłuch bo przy JOW zostanie tylko samoobrona i platforma.
          • Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:20
            Dobrze Fiodorku odsylam Cie drogi koleszko do podstawowki bo widze ,ze czytanie
            ze zrozumieniem ma się nie najlepieju Ciebie.NIe piszę o hetim bo mam go
            gleboko w d.. a jedynie o Jasionie, ktorego szef (mowa o Klobukows... ) sam nie
            wie czym ma sie u nie go zajmować Jasion.Ty tez mi wygladasz na sportowca wiec
            wracaj na ulice zlamać komus nos.
    • Gość: ~lolo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 11:59
      Pisarczyk widzę inteligencją nie świeci. Imiona i nazwiska z wielkiej litery,
      to raz. Dwa to czy pisarzyk i Jasion są u Mirka wynika z prowadzenia partii
      przez Wojtka (w naszym mieście zreszta kończącej się partii).
      Następnym razem zanim cos pisarzyk napisze niech pomyśli. Odwrotnie robiąc
      szkodzi i sobie i społeczeństwu GŁUPOTĄ I DEZINFORMACJĄ.
      • Gość: słuchaj synu Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 12:21
        chyba z malej co? a to z braku jakiegokolwiek szacunku do nich ,nie chce mi sie
        shifta wciskac jak wystukuje ich nazwiska synu.
    • Gość: arkadi Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 13:13
      Oświadczenie!!! Wszystkie informacje nt. formowania SdPL w Płocku sa
      nieprawdziwe. Prosimy dzienikarzy o powstrzymanie sie od komentarzy - nie
      rozmawiajcie z panami: Kossakowskim, Jasionem, Wisniewskim i Nawrockim o nowej
      socjaldemokracji. Andrzej Celiński wkrótce przedstawi osobe która będzie
      koordynować powstanie partii w Płocku. Do czasu oficjalnego zebrania w Płocku
      z udziałem Andrzeja Celińskiego i byc może Pana Nieporęta wszelkie wypowiedzi
      dla mediów nie tylko są niepoważne ale uważamy je za prowokację osób z
      przeszłością, która absolutnie nie bedzie tolerowana. W tej chwili jest juz
      osoba która stanowi łaczność z władzami centralnymi. Płocczcanie - nowa
      socjaldemokracja będzie sie opierać przede wszystkim na zasadach zwykłej
      ludzkiej przyzwoitości i uczciwości. Z SLD tylko nieliczne osoby to rozumieją -
      z tymi osobami mamy kontakt. Jeszcze raz prosimy o zrozumienie i cierpliwość -
      juz niedługo Andrzej Celiński rozpocznie budowę struktur mazowieckich.
      • Gość: lewicowiec Celiński! Ja złodzieja raz wpuszczam domu. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 13:26
        Przecież to człek od Wałęsy, potem solidaruch, potem uwol, potem sldowiec, a
        teraz tak k..wa mówi o uczciwości i chce aby im wierzyć?
        Niech spieprza na drzewo m..da jedna. Ja złodzieja to mogę przez nieuwagę raz
        wpuścić do domu, po raz drugi nie ma szans wejść, a jak się upiera to tylko na
        kopach.
        • szczerbaty_alfred Re: Celiński! Ja złodzieja raz wpuszczam domu. 30.03.04, 06:39
          Gość portalu: lewicowiec napisał(a):

> Przecież to człek od Wałęsy, potem solidaruch, potem uwol, potem sldowiec, a
          > teraz tak k..wa mówi o uczciwości i chce aby im wierzyć?
          > Niech spieprza na drzewo m..da jedna. Ja złodzieja to mogę przez nieuwagę raz
          > wpuścić do domu, po raz drugi nie ma szans wejść, a jak się upiera to tylko
          na
          > kopach.

Bo są lepsi i gorsi czerwoni złodzieje. I ci lepsi chcą się odciąć od tych
          gorszych, o których za dużo wiadomo publicznie aby móc sobie łupić dalej, a
          wrażliwość na krzywdę ubogich będzie im oczywiście przyświecała.
    • Gość: ~maniek Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.03.04, 15:17
      Ja by w tym przypadku zwrócił uwage najbardziej na pana Kossakowskiego, gdyz
      jest starym wyjadaczem, i to raczej on bedzie pchał się naprzód, zreszta jak
      zawsze.
      Heti i jego świta upadają, ale do aniołów im daleko.
      Pozdrowienia i partyjne Wjciecha HAIL
    • Gość: ~lesław Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.03.04, 15:20
      Wiesio Kossak tam narobi ostro. Zawsze był człekiem lewaków, więc i tym raze
      skończy ze swą niezależnością i zostanie borówą.Nie myl z parówą, chociaż...
    • Gość: gość mm Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.msmplock.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:47
      Jeśli do nowej partii lewicowej mają startować tacy jak Kossakowski i St.
      Nawrocki,którzy oblecieli i prawice i lewice.Gdzie były profity dla nich wiadomo
      że sprzedadzą i tą nową, myślę,że płockie społeczeństwo ich" zalety" doceni
      i w następnych wyborach nie będzie głosowało na sprzedawczyków .
      Dziwi mnie ,że Nawrocki nie startuje do parlamentu europejskiego,bo tam są duże
      pieniądze to by pobudował domy dla całej rodziny zagranicą i by się wyniósł
      z Płocka , dużo osób by odetchneło z ulgą .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka