Dodaj do ulubionych

Kości na Cholerce Plocka specjalność

29.11.10, 23:14
Kiedy czytam o Kościach z ZOO z czaszka przestrzeloną pewnie arkebuzem mam wątpliwości na rozeznaniem szczątków jako przeniesienie z Cholerki .

ale zobaczcie co Pisała Gazeta kilka lat temu.

Fotoforum Gazeta...................2001r.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2527720,2,1,ko65533ci-na-Cholerce11MBGazNa-MazNr1316062001r.html
narazie ciemność widzę .Kolegialna .Dom milicyjny, Kościuszki . Ja wpadło tak już nie wyleci . Kłania się rok 1510.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Kości na Cholerce Plocka specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 23:59
      A słowo ciałem się stało - można tak powiedzieć. Czekałem aż się skompromitujesz po raz drugi. Nie odróżniasz miły przyjacielu miejsca egzekucji od miejsca pochówku - to po pierwsze. Niemcy prawdopodobnie dokonywali egzekucji swoich, w pobliżu dzisiejszego wejścia do ZOO, jak również na tyłach cmentarza wojskowego, jednak ciała były "chowane" na cmentarzu wojskowym. Po drugie, w dalszym ciągu aktualna jest moja wersja o egzekucji polskich żołnierzy AK przez sowietów, prawdopodobnie gdzieś się znajduje ich mogiła zbiorowa.
      Znalezienie tak dużej ilości szczątków ludzkich, pochodzących z wieku XVII i XVIII, potwierdzone badaniami, świadczy przeciwko twojej teorii i potwierdza tylko to, co napisał pewien internauta wcześniej, że naciskałeś na Wichrowskiego, by nagrać go i by potwierdził twoją teorię - to trzy.
      Po czwarte - chciałoby się powiedzieć brutalnie - zamilcz w końcu głupcze i trzymaj się z daleka od historii nie tylko Płocka ale i Polski. Zostaw w spokoju Padlewskiego i jego grób, który jest w Warszawie. To nie wojskowi,i tylko twoja chora wyobraźnia trzyma go w niewoli. A teraz przekaż ten wpis prokuraturze, jako szkalujący Polskę i katolicyzm. Powodzenia
      • Gość: do płocczanina Re: Kości na Cholerce Plocka specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 09:38
        Jak to miło, że pan pisze
        dobrze, że tego nie słyszę
        bo by mnie ucho bolało,
        a tak tylko oko cieszy i śmiech...
        śmiechem się nie grzeszy
        Zaś z pisania radość wielka
        kazdy czeka i aż stęka
        niecierpliwie i z ochotą
        bo co piszesz- samo złoto
      • Gość: zombie Re: Kości na Cholerce Plocka specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 09:45
        Dzięki mieszkańcom bloku przy Piłsudskiego, byłym żołnierzom zawodowym WP kamień poswiecony pamięci Padlewskiego jest w jakim takim stanie. Teren posprzatany. W dniach szczególnej pamieci pala sie tam znicze i składane sa przez mieszkanców bloku kwiaty. Zreszta każdy moze tam wejść i ja to czynię z poptrzeby serca i szacunku dla historii.
        Postawiony przez pana krzyż otoczony był smietyniskiem i chwastami. Dobrze, że wreszcie ktoś sie nad nim zlitował i aby zapobiec bezczeszczeniu symbolu wiary katolickiej usunął w miejsce nie zagrażające godności Krzyża. Wstydz sie człowieku tych banialuków co ciągle wyopisujesz. Spadł śnieg. Jak ci sie nudzi to weż łopatę i pomóż tym biednym paniom ze spółdzielni co marne grosze dbaja, żeby takie paniska miały bezpieczne dojście do swoich aut na parkingu.Chociaz z nudów ulzyj ich tyrce.
        • Gość: butcher Re: Kości na Cholerce Plocka specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 11:00
          Ten specjalista od tych kości to niezrównany filut. Ciągle o kościach i kościsch. Masz pojecie człowieku ile przez wieki osób zmarło. Trzeba było ich gdzieś pochować. teraz gdzie niegdzie ale wszędzie na całym świecie znajduje sie różne szczątki ludzkie. Normalni ludzie uważaja to za naturalne i normalne. Ty sie dziwisz jakby ciebie wypuszczono przed chwilą z jakiegos miejsca bez klamek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka