Dodaj do ulubionych

Co daje tytuł technika BHP?

23.05.12, 12:19
Witam, zastanawiam się nad zapisaniem się do szkoły policealnej. Słyszałam, że w Europejskim Centrum Kształcenia Pascal za darmo można zdobyć tytuł technika BHP w 3 semestry. Co dokładnie daje mi ten tytuł i jaka jest różnica między tytułem technika, a licencjatem i magistrem BHP? Czy z tytułem technika BHP będę mogła prowadzić szkolenia BHP w firmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bhp-owiec Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.204.c87.petrotel.pl 23.05.12, 12:20
      paste bhp 1 od łebka
      • Gość: pona Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.193.c70.petrotel.pl 23.05.12, 14:46
        żarty nie na miejscu wydaje mi się
        to poważna sprawa a jak ktoś nie ma pojęcia niech nie zawraca głowy, miejsca i nie blokuje tematu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To bezczelność
    • Gość: szyderca Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.class100.petrotel.pl 23.05.12, 12:32
      nie prościej nie opuszczać kuchni ?
      • Gość: szyderca szydercy Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.opera-mini.net 23.05.12, 12:45
        szyderca został w kuchni i sobie chwali
        • Gość: praktyk Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.31.110.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.12, 19:04
          Tytuł profesora to ma sens, doktor to stopień naukowy, ale "tytuł technika" to źle powiedziane, należałoby raczej mówić o zaświadczeniu/dyplomie ukończenia szkolenia/kursu na specjalistę BHP.
          Takie szkolenie dają wiedzę i uparwnienia do zajmowania stanowiska specjalisty/inspektora BHP i z tej pozycji prowadzenia szkoleń, działań prewencyjnych, kontroli oraz egezkwoania przestrzegania stosowania przepisów BHP w firmie.
          Takie przygotowanie wystarcza do objęcia takiego stanowiska.
          Licencjat z BHP, magisterium z BHP (istnieje taki kierunek "studiów"?????) to chyba przesada i raczej grubo na wyrost, nie dają one zasadniczo wiele więcej niż szkolenie/kursy podyplomowe.
          Jeśli nie dostanie się roboty BHP-owca, to obojetnie jaki dyplom BHP w ramce na łóżkiem wygląda jednakowo durnie.
    • Gość: pona Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.251.c74.petrotel.pl 23.05.12, 19:08
      zadając niemądre pytania wskazujesz, że powinnaś zająć się bardziej pożytecznymi sprawami - np. pomóż mamie na działce
    • Gość: monitor Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.088.c93.petrotel.pl 23.05.12, 19:26
      Ten tytul daje Ci wrecz wszechwladze. Mozesz nawet pouczac przodniow. Szczegolnie "kobiety po przejsciach".
      • Gość: kasprzyk1989 Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.191.c77.petrotel.pl 23.05.12, 19:59
        Witam
        Ja mam taki kurs skończony i zdobyty tytuł technika BHP, oprócz tego studiuję jeszcze na PW budownictwo.
        Ogólnie najlepszy poziom technika BHP jest w ZDZ, pascal i żak są dużo niżej, zarówno pod względem nauki (w ZDZ osoby z wieloletnim doświadczeniem w nauczaniu,kierowaniu warsztatami, zarządzaniu komórkami BHP w firmach,egzaminatorzy BHP ), pod względem komfortu nauki (klimatyzowane sale, rzutniki do puszczania prezentacji) .Oprócz tego masa "fantów" dla słuchaczy , począwszy od pendrajwów ,książek,skończywszy na dyskach zewnętrzych) . Do tego na każdym zjeździe ZDZ zamawia obiad z cateringu dla słuchaczy (dobry poziom posiłków)
        Ogólnie polecam.Dodam tylko że zdałem taki egzamin na technika BHP na 93 % w formie "praktycznej" i na 86 w formie "pisemnej" (także poziom nauczania dość dobry jak na szkołę średnią)
        Pozdrawiam
        • Gość: kijok Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.193.c70.petrotel.pl 24.05.12, 10:48
          Ile ludzi tyle opinii - ja tam kończę BHP w Pascalu i jestem zadowolony. Poziom nauczania ok i do tego z odpowiednim podejściem do tematu. Nigdy nie nudziłem się na zajęciach. Nauczyciele też praktycy, a gadżety i zniżki są praktycznie wszędzie. Test dopiero przede mną, i zobaczymy jak przełoży się to na wynik, ale jestem dobrej myśli. Zależy mi na tym, bo myślę, że warto teraz mieć ten tytuł dodatkowo. Polecam!!! A Pascal jak najbardziej też!
        • Gość: anka1523 Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 12:10
          Ja polecam szkole Omega - BHP jest bezplatne, fajni wykladowcy, z doswiadczeniem zawodowym. Nie płaci się za nic, nawet jeśli w pierwszym terminie nie udaje się zdać egzaminu - poprawka też jest bezpłatna.
    • Gość: rokicia Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.073.c71.petrotel.pl 26.05.12, 11:56
      Strata czasu. Ja mam tytuł technika BHP, studium skończyłam 11 lat temu i tyle. Nie dostaniesz pracy na stanowisku bhp-owca po studium. Uzyskanie tytułu inspektora lub specjalisty wiąże się ze skończeniem studiów o takim kierunku lub przynajmniej podyplomówki. Mi też kiedyś wmawiano, że po studium bhp oferty pracy będą wchodzić drzwiami i oknami. Cóż do mnie i do moich znajomych z którymi "to" kończyłam nie przyszły.
      • Gość: aparatowy Re: Co daje tytuł technika BHP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 13:39
        To wszystko jest nieporozumieniem ( ze strony wykładowców - świadomym).
        Czasy się takie zrobiły, że pieniądz przestał śmierdzieć.
        Młody człowiek chce zostać BHPowcem bo wymyślił sobie, że to łatwizna, więc proszę bardzo!
        Jeśli już zostanie zatrudniony w firmie małej, to tylko z powodu przepisu i po to, by jako młody bez doświadczenia nie przeszkadzał za bardzo ale był.
        Jest tu dziwna grupka dyskutantów, którzy są przekonani, że jak skończą studia czy technikum lub kurs, zostaną fachowcami.
        Zwykle na kursy BHP kieruje się starszych i doświadczonych pracowników, którzy wiedzą o czym mówią i o czym mowa na kursie. Jeśli tak nie jest, to jest gorzej niż myślę.

• kon-ika Re: Co daje tytuł technika BHP? 04.08.15, 08:20
      Technik bhp może pracować na etacie na stanowisku inspektora bhp.

Szkolenia bhp przez internet www.i-bhp.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka